Επίσημη κουρτίνα για το Alfa Romeo Giulietta

Η Giulietta βρίσκεται στη λίστα της Alfa Romeo για δέκα χρόνια. Μια οριακά αποδεκτή διάρκεια παραγωγής για σύγχρονα δεδομένα, παρά την μάλλον διακριτική εμπορική πορεία της. Μετά από αρκετά χρόνια αναμονής, η εταιρεία του Μιλάνου αποφάσισε τελικά να σταματήσει την παραγωγή του συμπαγούς hatchback, χωρίς να παρέχει άμεση αντικατάσταση.

Αρχικά προγραμματίστηκε για τις 4 Ιανουαρίου 2021, η έξοδος του τελευταίου αντιγράφου του Giulietta από τη γραμμή παραγωγής επιταχύνθηκε σύμφωνα με ιταλικές πηγές. Το Italian ClubAlfa ανακοινώνει ότι η παραγωγή σταμάτησε στις 22 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με εσωτερικές πηγές στο εργοστάσιο Cassino. Ωστόσο, η ιταλική εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει τη δημοσίευση.

Η Giulietta, μαζί με το supermini MiTo, βοήθησαν στη διατήρηση της Alfa Romeo ζωντανή παρά την εποχή των λίθων και μια συνεχώς συρρικνούμενη σειρά. Η πρώιμη καριέρα του ιταλικού compact hatchback φαινόταν ενθαρρυντική, με 78.911 αυτοκίνητα να παράγονται στην πρώτη πλήρη χρονιά του μοντέλου στην αγορά. Ωστόσο, από το 2012, η ​​ύφεση έχει ξεκινήσει με την άνοδο των SUV.

Alfa Romeo Giulietta 2020

Οι δύο ανανεώσεις το 2013 και το 2016 δεν μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα. Και οι Μιλάνοι επέζησαν χάρη σε ειδικές εκδόσεις, με την παραγωγή του να γίνεται ολοένα και πιο περιθωριακή. Το 2019, το Giulietta ξεπέρασε τις 15.000 μονάδες παγκοσμίως παρά την εισαγωγή ορισμένων νέων χαρακτηριστικών για το MY19.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Χρησιμοποιήθηκε: Alfa Romeo Giulietta, 2010-σήμερα

Με τη διακοπή του Giulietta, η Alfa Romeo αποχαιρετά την κατηγορία hatchback μικρού μήκους, καθώς δεν έχει προγραμματιστεί τέτοιο μοντέλο από την εταιρεία. Η γέννηση του Ομίλου Stellantis, που προέκυψε από τη συγχώνευση του Groupe PSA και της ιταλικής-αμερικανικής οντότητας FCA, οδήγησε – σύμφωνα με ορισμένους – στην ελπίδα ότι θα δούμε την επιστροφή ενός Alfa Berlin με βάση την πλατφόρμα Groupe PSA.

Alfa Romeo Tonale

Στο εγγύς μέλλον, η C-Class θα εκπροσωπείται στην Alfa Romeo από την Tonale, το μελλοντικό συμπαγές SUV της εταιρείας. Το αυτοκίνητο, το οποίο εμφανίστηκε ως ιδέα το 2019, θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο του 2021 και η παραγωγή έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Η γκάμα Tonale θα περιλαμβάνει επίσης υβριδικές εκδόσεις, χάρη στην πλατφόρμα που δανείστηκε από τον ξάδελφό της, το Jeep Compass. Η εμπορική κυκλοφορία του μοντέλου έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2022.

Source