Δοκιμή κίνησης: Isuzu D-MAX Double Cab 1,9 TD Auto MY20

Για τη νέα γενιά του D-MAX, το οποίο στην πραγματικότητα υπάρχει ως μοντέλο από το 1936, ένα σημαντικό γεγονός έχει προστεθεί στην εξίσωση: Αυτό της εντυπωσιακής εμφάνισης. Ένα γεγονός που θα ακολουθήσει μια παράλληλη πορεία με τη μέγιστη αξιοπιστία, όπως εκφράζεται παραδοσιακά από μια εταιρεία που έχει κατασκευάσει περισσότερους από 27 εκατομμύρια κινητήρες ντίζελ.

Επιβολή
Ξεκινώντας με τη νέα μάσκα, το νέο D-MAX είναι πιο επιβλητικό από ποτέ χωρίς να έχει ουσιαστικά διαφορετικές διαστάσεις. Αλλά διαθέτει νέα φώτα LED, εκ των οποίων το μπροστινό μέρος μπορεί να είναι bi-LED, προφίλ σφήνας και καλύτερη αεροδυναμική απόδοση. Ο πίσω προφυλακτήρας είναι επίσης νέος, ο οποίος έχει ενσωματωμένο βήμα, ώστε να μπορείτε να ανεβείτε εύκολα στο αμάξωμα. Το τελευταίο έχει μειωθεί ελαφρώς σε μήκος, σε 1,5 m αντί για 1,55, ενώ το μέγιστο πλάτος παραμένει στα 1,53 m και το βάθος έχει αυξηθεί ελαφρώς στα 490 mm αντί για 465.

Isuzu D-MAX MY2020

Αντίστοιχα εκσυγχρονισμένος είναι η εικόνα στην καμπίνα, με μοντέρνες αλλά καθαρές γραμμές και οθόνες που παίζουν τώρα βασικό ρόλο στην εμπειρία. Μέσα στον πίνακα οργάνων υπάρχει ένα ψηφιακό “παράθυρο” με διαγώνιο 4,2 “που εμφανίζει πληροφορίες για όλα τα στοιχεία του αυτοκινήτου. Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή ολοκληρώνεται με την οθόνη αφής του infotainment που εξαρτάται από την έκδοση είναι 7 “Ή 9” και διαθέτει Android Auto και Apple CarPlay.

Τα υλικά είναι σχολαστικά, με τις πλούσιες εκδόσεις να έχουν μαλακή φλούδα στο πάνω μέρος του ταμπλό. Σε άλλα μέρη τα πλαστικά είναι σκληρά, όπως σε όλα τα μοντέλα της κατηγορίας, αλλά έχουν πολύ καλή συναρμολόγηση και μόνο το φινίρισμα έχει μερικές ατέλειες. Παρά τους πολλούς διακόπτες, η εργονομία είναι ευπρόσδεκτη και απλή για να ρυθμίσετε με ασφάλεια αυτό που θέλετε, ενώ βρίσκεστε σε κορυφαία θέση για λήψη δεδομένων.

Δεν είναι μόνο τα άνετα και καλά υποστηριζόμενα καθίσματα των εκδόσεων Gravity και Arena, αλλά και το τιμόνι μικρής διαμέτρου που μπορεί να ρυθμιστεί σε ύψος και απόσταση. Έτσι στο τέλος είστε τόσο άνετοι όσο σε ένα συμβατικό επιβατικό αυτοκίνητο, με τη διαφορά ότι κάθεστε πολύ ψηλότερα. Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό είναι η πρακτικότητα της καμπίνας, με άφθονο χώρο αποθήκευσης για μικρά πράγματα και μπουκάλια, καθώς και πολλές θύρες USB. Όσον αφορά την ευρυχωρία, δεν υπάρχει παράπονο, με το πίσω κάθισμα να προσφέρει άφθονο χώρο για δύο ή ακόμα και τρεις ενήλικες πλήρους ύψους.

Isuzu

Δεν υπάρχει καμία καταγγελία ούτε από τον εξοπλισμό, ο οποίος ανάλογα με την έκδοση μπορεί να περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα. Από δερμάτινη ταπετσαρία και ασύρματο κλειδί, έως σύστημα ήχου οκτώ ηχείων και κάμερα οπισθοπορείας, καθώς και όλα τα σύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδηγού: Προειδοποίηση κινδύνου και αυτόματο φρενάρισμα, αναγνώριση σήματος KOK, βοήθεια διατήρησης λωρίδας, αναγνώριση λωρίδας κ.λπ.

Σε ένα γνωστό μονοπάτι
Στο νέο D-MAX, ο κινητήρας προέρχεται από προηγούμενη γενιά, με μικρές αλλαγές. Για παράδειγμα, το intercooler είναι τώρα στην κορυφή και όχι μπροστά, για καλύτερη απόδοση σε βαθιά λάσπη. Αν και η χωρητικότητα 1,9 lt ακούγεται μικρή, ουσιαστικά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Χάρη στην υψηλή τεχνολογία που περιλαμβάνει έως και αντιολισθητική επίστρωση μέσα στους κυλίνδρους για ελάχιστη τριβή και μέγιστη αντοχή, η συνολική απόδοση φτάνει τα 164 PS και 360 Nm. Ο κινητήρας έχει σχεδιαστεί με ελάχιστες ανάγκες συντήρησης, ενώ διαθέτει επίσης σύστημα διακοπής / εκκίνησης για μέγιστη οικονομία.

Έχει καλή απόκριση γκαζιού και το μεσαίο εύρος λειτουργίας είναι σαφώς το καλύτερο, με επαρκή πρόσφυση και μέση κατανάλωση που σταθεροποιεί μόλις πάνω από 10 lt / 100 km. Το δοκιμαστικό αυτοκίνητο είχε αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, το οποίο παρόλο που τα πατίνια είναι πιο κατάλληλο για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου από το εγχειρίδιο 6 ταχυτήτων.

Η Isuzu ανακοινώνει 0-100 km / h στα 12,9 “και αυτός είναι ένας ενδεικτικός αριθμός για το απόθεμα ισχύος που μπορεί να αντεπεξέλθει στο μέγιστο ωφέλιμο φορτίο των 1.070 kg αυτόματων εκδόσεων. Τα χειροκίνητα έχουν 80 κιλά περισσότερο, ενώ σε κάθε τετράτροχο D-MAX η ικανότητα ρυμούλκησης είναι 3,5 τόνοι – με φρένα.

Isuzu D-MAX MY2020

Η ανάρτηση παραμένει με διπλά ψαλίδια στο μπροστινό μέρος και άκαμπτο άξονα με ελατήρια στο πίσω μέρος. Η γεωμετρία αναθεωρείται υπέρ του συνδυασμού άνεσης-φόρτωσης και υπάρχει πράγματι μια μικρή βελτίωση στο πρώτο. Δεν μιλάμε για την πιο άνετη παραλαβή, ωστόσο, δεδομένων των ελατηρίων και του μεγάλου ωφέλιμου φορτίου, η εικόνα είναι κάτι παραπάνω από αποδεκτή και δεν αισθάνεστε δονήσεις που περνούν από το πλαίσιο στην καμπίνα. Το νέο πλαίσιο τύπου σκάλας, το οποίο είναι πιο άκαμπτο, βοηθά επίσης πολύ.

Η κλίση στις στροφές δεν είναι υπερβολική και η λαβή είναι εντελώς ικανοποιητική, ενώ ο έλεγχος σταθερότητας παρεμβαίνει διακριτικά. Το D-MAX δεν θα σας τρομάξει ποτέ, ενώ είναι σχετικά εύκολο στην οδήγηση χάρη στον αποδεκτό κύκλο περιστροφής 12,5 m. Στον ανοιχτό δρόμο, τίποτα δεν χαλάει την εικόνα, καθώς το ταξίδι είναι πολιτισμένο, με χαμηλό θόρυβο και ποιότητα κύλισης παρά τα τεράστια ελαστικά που βοηθούν στο κράτημα και το φρένο. Το τελευταίο φροντίζεται από μεγάλους αεριζόμενους μπροστινούς δίσκους 320 mm με δαγκάνες δύο εμβόλων, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν τύμπανα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Η αναθεώρηση βίντεο του Mitsubishi L200 Double Cab

Εκτός από την άσφαλτο, το νέο D-MAX παραμένει άφοβο και έχει περισσότερες προστατευτικές ποδιές στο πάτωμα. Το σύστημα τετρακίνησης εμπλέκεται από τον οδηγό με περιστροφικό διακόπτη και συνοδεύεται από ένα βοηθητικό κιβώτιο μικρής ταχύτητας, έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα απότομη ανηφόρα ή κατηφόρα. Οι γωνίες προσέγγισης και ράμπας έχουν αυξηθεί σε 30,5 και 22,9 μοίρες, αντίστοιχα, ενώ η γωνία αναχώρησης έχει μειωθεί σε 24,2 μοίρες λόγω του νέου προφυλακτήρα.

Υπήρξε μια αύξηση στο βάθος του φράγματος νερού που είναι τώρα 800 mm, ενώ η πιο σημαντική προσθήκη είναι το κλείδωμα του πίσω διαφορικού που αναβαθμίζει σημαντικά την ικανότητα κίνησης σε εξαιρετικά χαμηλές συνθήκες έλξης.

Υψηλότερο επίπεδο
Αυτή είναι επίσης μια από τις μικρές ή όχι τόσο μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη νέα γενιά D-MAX πιο ολοκληρωμένη και εξελιγμένη από ποτέ. Και όχι μόνο όσον αφορά την τεχνολογική φύση του κινητήρα, αλλά και τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας. Το τελευταίο ειδικότερα, περιλαμβάνει την τελευταία διαθέσιμη τεχνολογία και είναι κορυφαία στην κατηγορία, χωρίς να αλλάζει τα δεδομένα του ανταγωνιστικού τιμοκαταλόγου.

Μάθετε τα πάντα για το Isuzu D-MAX εδώ

Τι λέει το DRIVE
Η εμφάνιση προσθέτει τώρα τη δική της μικρή πέτρα για να φέρει το νέο D-MAX στην πρώτη γραμμή της κατηγορίας. Η παράδοση της αξιοπιστίας συμπληρώνεται από την τελευταία τεχνολογία σε όλα τα επίπεδα.
Τιμή 38.950 € (Εγχειρίδιο διπλής καμπίνας 32.450 €)
Τεχνολογία Κινητήρας ντίζελ 1.898 cc, i4, 16v, 2 VET, common rail injection, μεταβλητή γεωμετρία turbo, κίνηση πίσω τροχών / προαιρετική τετρακίνηση, εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο
Εκτέλεση 164 PS / 3.600 rpm, 360 Nm / 2.000-2.500 rpm
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
0-100 χλμ / ώρα 12.9 “
Μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ / ώρα
Μέση κατανάλωση * 10,3 lt / 100 χλμ
Εκπομπές CO2243 g / χλμ
Διαστάσεις 5.265 x 1.870 x 1.790 mm
Διαστάσεις μεταφοράς 1.495 x 1.530 x 490 mm
Βάρος 2.030 κιλά
Μετρήσεις κατασκευαστή, * DRIVE μετρήσεις

Φωτογραφίες: Θανάσης Κουτσογιάννης

Source