Μια Toyota που ήθελε να γίνει Volkswagen Golf

Το όχημα που βλέπετε στη φωτογραφία μπορεί να μοιάζει με μια έκδοση station wagon του VW Golf II από τη δεκαετία του ’80, αλλά η αλήθεια είναι ότι προέρχεται από την Ιαπωνία και βασίζεται σε μια Toyota!

Το Euro Box όπως λέγεται, είναι μια δημιουργία της εταιρείας Renoca, η οποία ειδικεύεται στις ανακατασκευές και μετατροπές των Toyota Land Cruiser, HiAce και ProBox.

Renoca Euro Box

Όπως θα καταλάβετε από το όνομα, το Renoca Euro Box βασίζεται στο Toyota ProBox Wagon (2002) από το οποίο δανείζεται μηχανικά μέρη και διάφορα μέρη του αμαξώματος και του εσωτερικού.

Αυτό που έχει αλλάξει εντελώς είναι η μάσκα, η οποία ενσωματώνει στρογγυλά φώτα, ορθογώνιες γρίλιες, πλαστικό προφυλακτήρα και τετράγωνη κουκούλα και φτερά, που θυμίζουν άλλες εποχές. Έχουμε παρόμοιες παρεμβάσεις στους τροχούς, τα προστατευτικά στο προφίλ και τους καθρέφτες.

Ρενόκα

Στο εσωτερικό, που δίνει έμφαση στην πρακτικότητα, έχουμε καρό υφασμάτινη ταπετσαρία των καθισμάτων, σύμφωνα με τα πρότυπα του δημοφιλούς Volkswagen. Με το δίπλωμα των καθισμάτων, δημιουργείται ένας επίπεδος χώρος φόρτωσης που επιτρέπει την τοποθέτηση μεγαλύτερων αντικειμένων, ακόμη και ένα στρώμα για ύπνο.

Όσο για το τι κρύβεται, το μοντέλο κληρονόμησε τους τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες 1,3 λίτρων (90 PS) και 1,5 λίτρων (110 PS) ή 1,4 λίτρων (75 PS) από το Toyota ProBox.

Η τιμή του Euro Box κυμαίνεται μεταξύ 15.000 και 16.000 ευρώ, ενώ διατίθεται αποκλειστικά στην ιαπωνική αγορά.

[Πηγή: Renoca μέσω Jalopnik]

Source