Δοκιμή κίνησης: Citroën C5 Aircross PHEV

Η Citroën έθεσε ένα στόχο το 2023 για το 80% των μοντέλων της να έχει μια ηλεκτρική έκδοση και το 2025 αυτό το ποσοστό να φτάσει το 100%. Σε αυτό το πλαίσιο, το C5 Aircross Plug-in Hybrid είναι το επαναφορτιζόμενο υβρίδιο της εταιρείας που ξεκινά τη νέα εποχή.

Εξωτερικά, οι σχεδιαστικές διαφορές από το κλασικό C5 Aircross είναι ελάχιστες. Εκτός από το σημάδι “Hybrid” στην μπροστινή πτέρυγα και την πέμπτη θύρα και θύρα φόρτισης, υπάρχει ένα μπλε περίγραμμα κάτω στον μπροστινό προφυλακτήρα και Airbumps στην πλευρά που σηματοδοτούν τη διαφορά του μοντέλου. Οι μαλακές και στρογγυλεμένες γραμμές που χαρακτηρίζουν το γαλλικό crossover διατηρούνται οι ίδιες εδώ, δίνοντας σε ολόκληρο ένα ρευστό, κομψό και νηφάλιο σχήμα.

Από μέσα στην άνεση
Στο εσωτερικό έχουμε επίσης τη γνωστή εικόνα από το συμβατικό C5 Aircross με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 “και την κεντρική οθόνη αφής tablet 8”. Ωστόσο, για την περίσταση, έχουν νέα γραφικά που υποστηρίζουν τον επαναφορτιζόμενο υβριδικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Γραφικά που απεικονίζουν τη λειτουργία οδήγησης σε πραγματικό χρόνο και με εξαιρετικά ζωντανό τρόπο. Στην πραγματικότητα, από την κύρια οθόνη, ο οδηγός μπορεί να προσαρμόσει τον τρόπο που θέλει το αυτοκίνητο να κινείται: Υβριδικό, ηλεκτρικό ή αποκλειστικά με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

εσωτερικό

Επιπλέον, όταν το αυτοκίνητο τροφοδοτείται αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα, ανάβει ένα μπλε φως στον εσωτερικό καθρέφτη. Ορατό ακόμη και από έξω για να γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει εκπομπή ρύπων τοπικά.

Ένα ειδικό χαρακτηριστικό που προσφέρεται στον οδηγό μέσω των εντολών της οθόνης αφής είναι ο προγραμματισμός των διαδρομών του, ο προγραμματισμός της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που θέλει να διατηρήσει η μπαταρία. Έτσι αποθηκεύει ηλεκτρικό ρεύμα για 10 χλμ, για 20 χλμ. Ή ακόμα και για μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία, η οποία θα τη χρησιμοποιεί όποτε χρειάζεται. Για παράδειγμα, εάν ταξιδεύετε και ο προορισμός σας είναι πόλη, μπορείτε να κάνετε κράτηση ηλεκτρικής ενέργειας για το τέλος του ταξιδιού.

εσωτερικό1

Οι πλούσιοι εσωτερικοί χώροι δεν έχουν αλλάξει, με τον οδηγό να κάθεται άνετα και σχετικά υψηλός έχοντας πλήρη επίβλεψη δρόμου. Στο πίσω μέρος έχουμε τα τρία αυτόνομα, συρόμενα, ρυθμιζόμενα και πτυσσόμενα καθίσματα που οριοθετούν τον χώρο αποσκευών. Κυμαίνεται από 460 lt έως 600 lt με τα καθίσματα στη θέση του και φτάνει τα 1.510 lt με τα πίσω καθίσματα κάτω. Ο χώρος είναι μεγάλος για τα δεδομένα των επαναφορτιζόμενων υβριδικών μέσων SUV, ωστόσο είναι μικρότερος από τη συμβατική έκδοση ξεκινώντας από 580 lt.

Η απτή ποιότητα των υλικών και της συναρμολόγησης κινείται σε πολύ καλό επίπεδο, χωρίς να φτάσει στο επίπεδο του εσωτερικού ανταγωνισμού που ακούγεται στο όνομα “Peugeot 3008”. Ωστόσο, η διακόσμηση είναι μοντέρνα και διακριτική ταυτόχρονα, κάτι που ικανοποιεί πλήρως τον υποψήφιο πελάτη.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει για την πολύ καλή ηχομόνωση, ώστε το επίπεδο θορύβου στην καμινάδα να είναι πολύ χαμηλό, ίσο με αυτό των πιο πολυτελών μοντέλων. Στοιχεία όπως τα εμπρός πλαστικοποιημένα παράθυρα βοηθούν, ενώ το επίπεδο άνεσης ενισχύεται περαιτέρω από τα μαλακά και άνετα καθίσματα Advanced Comfort.

Λίγο τεχνικό
Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό C5 Aircross συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1.6 PureTech 180 που πληροί τα πρότυπα εκπομπών Euro 6 με έναν ηλεκτροκινητήρα 109 PS τοποθετημένο στο οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο e-EAT8. Η μπαταρία είναι ιόντων λιθίου και λειτουργεί σε τάση 200V. Έχει χωρητικότητα 13,2 kWh και η συντήρηση του 70% καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 8 ετών ή 160.000 km. Σε υβριδική λειτουργία, οι δύο κινητήρες προσφέρουν συνδυασμένη ισχύ 225 ίππων στους μπροστινούς τροχούς και μέγιστη ροπή 320 Nm, ενώ ο κινητήρας εσωτερικής καύσης διαθέτει επίσης μονάδα εκκίνησης / γεννήτριας για άμεσες και αθόρυβες επανεκκινήσεις.

Το αυτόματο κιβώτιο e-EAT8 είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του EAT8 με βελτιστοποιημένες αλλαγές ταχυτήτων και τη λειτουργία “Brake” που βελτιώνει την επιβράδυνση του αυτοκινήτου όταν ο οδηγός απελευθερώνει τον επιταχυντή. Βασικά αυτό που κάνει είναι να ενισχύσει την ανάκτηση ενέργειας για να μεγιστοποιήσει ανάλογα την ηλεκτρική αυτονομία. Αυτό που χρειάζεται συνήθεια σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι δεν σας αφήνει να κυλήσετε όπως σε ένα κανονικό αυτοκίνητο.

μηχανισμός

Ο χρόνος φόρτισης σε μια οικιακή πρίζα διαρκεί από τέσσερις έως επτά ώρες (σύνδεση με το Green’up Legrand 14A και την τυπική πρίζα, αντίστοιχα). Σε ένα Wallbox 32Α 7,4 kW, η μπαταρία φορτίζεται σε λιγότερο από δύο ώρες και ο οδηγός μπορεί να προγραμματίσει τη φόρτιση είτε απευθείας από το αυτοκίνητο είτε μέσω της εφαρμογής My Citroën smartphone.

Οδήγηση
Παρά τις πολλές τεχνικές ομοιότητες με το αντίστοιχο Peugeot 3008, οι εντυπωσιακές εντυπώσεις είναι διαφορετικές. Η Citroën επικεντρώνεται στην άνεση οδήγησης (ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions για την άνεση των γαλλικών αυτοκινήτων), αλλά αυτό έχει το τέχνασμα όταν βρίσκεστε σε έναν δρόμο με στροφές στην περιφέρεια.

Εδώ, εάν θέλετε να πιέσετε, θα έχετε μεγαλύτερη κλίση, τόσο λιγότερο από την άμεση. 3008 υβριδικόΩστόσο, το περιθώριο πρόσφυσης είναι ακόμα υψηλό. Κανονικό, καθώς οι δύο συγγενείς απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό. Ενημερωτικά αναφέρετε ότι το τρίτο αντίστοιχο μέλος της οικογένειας Groupe PSA, το Opel Grandland Plug-in Hybrid κινείται κάπου μεταξύ Citroën και Peugeot.
Κινούμενοι μόνο με τον ηλεκτρικό κινητήρα, όταν επιβεβαιώσαμε την αυτονομία των 55 χλμ (και κάτι περισσότερο) που επικαλείται η Citroen, απολαμβάνετε μια βόλτα που μπορεί να σας ξαφνίσει! Η επιπλοκή του θερμικού κινητήρα γίνεται ομαλά και δεν μεταφέρει πολύ θόρυβο στην καμινάδα, εκτός αν αποφασίσετε να λάβετε τη μέγιστη ισχύ, οπότε η επιπλοκή του θα πραγματοποιηθεί.

όπισθεν

Σε συνδυασμένη λειτουργία, οι δύο Doters εξασφαλίζουν επιτάχυνση 8,9 “για 0-100 km / h και τελική ταχύτητα 225 km / h. Η γραφικότητα της δύναμης που περνά ομαλά στον μπροστινό άξονα, καθώς και η απόδοση των φρένων είναι αξιοσημείωτες.

Στον τομέα της ασφάλειας, το επαναφορτιζόμενο υβρίδιο C5 Aircross διαθέτει μια σουίτα 20 συστημάτων οδήγησης. Το Highway Driver Assist ειδικότερα, ένα αυτόνομο σύστημα οδήγησης επιπέδου 2, είναι κατάλληλο για κυκλοφοριακή συμφόρηση και κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο. Επιτρέπει στον οδηγό να αναθέτει μέρος της οδήγησης στην τεχνολογία, με το μοναδικό όριο να διατηρεί την προσοχή του στο δρόμο.

Σημειώστε εδώ ότι το σύστημα διατήρησης λωρίδων είναι εξίσου απότομο και ενοχλητικό με αυτό της συμβατικής έκδοσης.

Γιατί να το πάρω;
Το C5 Aircross PHEV κόβεται και ράβεται στα χέρια του αρχηγού της οικογένειας που θέλει πλούσιους χώρους, ανέσεις, εσωτερικό με πολύπλευρες δυνατότητες και όλα αυτά εμπλουτισμένα με φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα. Η κατανάλωση 6,8 l / 100 km που μετρήσατε κατά μέσο όρο μπορεί να μειωθεί στο μηδέν κατά τη διάρκεια καθημερινών μετακινήσεων εάν φροντίσετε να φορτίσετε την μπαταρία όσο συχνά χρειάζεται, ενώ τα 32 g CO2/ km Μεταφράστηκε σε μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Οικονομικά, τα 43.500 ευρώ μπορεί να μοιάζουν με πολλά χρήματα κατά την πρώτη ανάγνωση, αλλά η απόσβεση θα προέλθει από τη χρήση και στην πραγματικότητα αρκετά γρήγορα.

Σχεδιάστε το δικό σας C5 Aircross PHEV εδώ

Τι λέει το DRIVE
Το SUV μεσαίου μεγέθους της Citroën αποκτά οικονομική και οικολογική αστική διάσταση εάν δεν σας ενοχλεί ο όγκος της στην πόλη και εάν είστε συνεπείς με την καθημερινή φόρτιση.
Τιμή Από 43.500 €
Τεχνολογία PHEV, βενζινοκινητήρας 1.598 cc, i4, 16v, 2 EEK, άμεσος ψεκασμός, turbo, 180 PS / 5.500 rpm, 250 Nm / 1.650 rpm, ηλεκτρικός κινητήρας 109 PS, 320 Nm, 13.2 kWh μπαταρία, κίνηση προς τα εμπρός, αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεις
Συνδυασμένη απόδοση 225 PS, 320 Nm
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
0-100 χλμ / ώρα 8,9 “
Μέγιστη ταχύτητα 225 χλμ / ώρα
Μέση κατανάλωση 6,8 lt / 100 km *
Εκπομπές CO2 32 g / km με WLTP
Διαστάσεις 4.500 x 1.840 x 1654 mm
Χώρου αποσκευών 460-1,510 lt
Βάρος 1.825 κιλά
* Μετρήσεις κατασκευαστή, * DRIVE μετρήσεις για τα πρώτα 100 χλμ με φορτισμένη μπαταρία

Φωτογραφίες: Θανάσης Κουτσογιάννης

Source