Δοκιμή κίνησης: Mercedes-Benz E 300 e

Η E-Class είναι ένα από τα πιο επεμβατικά μοντέλα της Mercedes-Benz. Με τις συνολικές πωλήσεις να ξεπερνούν τα 14.000.000 αυτοκίνητα από την έναρξή της, η τελευταία γενιά της έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό, οι αλλαγές της ενημερωμένης έκδοσης είναι περιορισμένες και εντοπίζονται στη νέα θήκη που περιλαμβάνει πιο έντονα φώτα πλήρους LED, νέες γρίλιες και εισόδους αέρα στον προφυλακτήρα. Η ουρά έχει επίσης επανασχεδιαστεί, με στενότερα φώτα LED και νέο προφυλακτήρα.

Σε ψηφιακό περιβάλλον
Στο ίδιο μήκος του κελιού βρίσκεται η καμινάδα, με τον πίνακα να έχει απλές γραμμές αλλά κορυφαία τεχνολογία και διασύνδεση που σαφώς δεν ακολουθεί το ποδοπατημένο. Η προφανής αλλαγή έχει να κάνει με το νέο τιμόνι που έχει μικρότερη διάμετρο και έχει δύο διπλούς ορίζοντες που ενσωματώνουν τα περισσότερα χειριστήρια αφής. Χρειάζεται πολύς χρόνος για να τα μάθεις και γυρίζοντας μια περίπτωση να αγγίξεις κάτι που δεν χρειάζεται με τον αντίχειρα, ωστόσο μπορείς να χειριστείς σχεδόν τα πάντα.

εσωτερικό1

Δύο ψηφιακές οθόνες 10,25 “(προαιρετικά 12,3”) κυριαρχούν στον πίνακα οργάνων και περιλαμβάνουν όλες τις ενδείξεις του κλασικού πίνακα οργάνων και του προηγμένου συστήματος MBUX που υποστηρίζει φωνητικές εντολές Linguatronic. Ταυτόχρονα, το αναβαθμισμένο πακέτο συστημάτων βοήθειας Intelligent Drive επιτρέπει, όπως και πριν, αυτόνομη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο. Υπό την προϋπόθεση ότι ο οδηγός δεν παίρνει τα χέρια του στο τιμόνι για μεγάλο χρονικό διάστημα – το τιμόνι διαθέτει αισθητήρες για να το αντιλαμβάνεται με ακόμη περισσότερη πιστότητα. Το touchpad στην κεντρική κονσόλα είναι επίσης νέο. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι η συνολική σουίτα λειτουργιών του συστήματος έχει τεράστιο βάθος, το οποίο εάν θέλετε να εξαντλήσετε, είναι απαραίτητο να το κάνετε με το αυτοκίνητο που έχει σταματήσει για λόγους ασφαλείας.

εσωτερικό2

Από εκεί, η άνεση ενισχύεται περαιτέρω με το προαιρετικό πακέτο ENERGIZING Plus, που ενσωματώνει όχι μόνο περισσότερα εργονομικά καθίσματα, αλλά και χαρακτηριστικά όπως θερμαινόμενα καθίσματα τύπου S-Class, καθώς και τυπικά θερμαινόμενα καθίσματα. Τέλος, η ποιότητα των υλικών και η σύνδεση είναι σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία και την παράδοση της εταιρείας και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να πάμε βαθύτερα …

Κάτω από την κουκούλα
Το plug-in υβριδικό σύστημα E 300 e περιλαμβάνει έναν βενζινοκινητήρα δύο λίτρων με 211 PS / 5.500 rpm και 350 Nm / 1.600-4.000 rpm, καθώς και έναν ηλεκτροκινητήρα με 122 PS και 440 Nm. Το τελευταίο τοποθετείται στο κουτί και λαμβάνει ενέργεια από μια μπαταρία 13,5 kWh, η οποία κλέβει ένα μεγάλο μέρος του χώρου αποσκευών. Δεν είναι τόσο πολύ που το περιορίζει στα 370 lt, καθώς σχηματίζει ένα μεγάλο βήμα που καθιστά δύσκολη τη φόρτωση ακόμη και μιας μεγάλης μεγάλης βαλίτσας. Το πίσω μέρος των πίσω καθισμάτων κρεμά, αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα.

μηχανή

Ο χρόνος φόρτισης με παροχή 2,3 kW είναι πέντε ώρες και στα 3,7 kW και 7,4 kW είναι 2,75 και 1,5 ώρες αντίστοιχα, ενώ ο εξοπλισμός περιλαμβάνει καλώδια τόσο για οικιακή πρίζα όσο και για Wallbox / γρήγορο φορτιστή. Η ηλεκτρική αυτονομία που επιτεύχθηκε ήταν 50 km, η οποία είναι ίδια με το WLTP (49 ακριβές), ενώ η μέγιστη ηλεκτρική ταχύτητα είναι 130 km / h.

Η συνδυασμένη απόδοση των κινητήρων φτάνει τα 320 PS και τα 700 Nm, τιμές που εξασφαλίζουν 1.985 kg πολύ καλή απόδοση. Τα 100 km / h προέρχονται από ακινητοποίηση στα 5,8 “και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 245 km / h. Το εργοστάσιο υπόσχεται μέση κατανάλωση 2 lt / 100 km και εκπομπές CO2 35-45 g / km, κάτι που προφανώς δεν είναι ρεαλιστικό σε πραγματικές συνθήκες εάν δεν φορτίζετε συνεχώς. Έτσι, η “μέση” κατανάλωσή σας, που κινείται μέσα και έξω από τους τοίχους, εξαντλείται η μπαταρία και στη συνέχεια οδήγηση του αυτοκινήτου ως συμβατικό υβριδικό, ήταν 7,2 l / 100 km. Και πάλι, πολύ λογικό, δηλαδή, για ένα τόσο βαρύ και γρήγορο σεντάν.

Για να πάρετε μια ιδέα για το τι κάνει ο διαγωνισμός, το BMW 530e παρέχει συνδυασμένη ισχύ 292 PS (184 / 5.000 σ.α.λ., τον βενζινοκινητήρα δύο λίτρων και 109 τον ηλεκτρικό κινητήρα) και ροπή 420 Nm. Το 0-100 km / h έρχεται στα 5,9 “και η τελική του ταχύτητα είναι 235 km / h και η αυτονομία του ηλεκτροκινητήρα σύμφωνα με το WLTP είναι 61 km. Audi (A6 55 TFSI quattro) διαφέρει ως προς την τετρακίνηση. Εδώ ο κινητήρας δύο λίτρων αποδίδει 252 PS / 5.000 σ.α.λ. και ο ηλεκτροκινητήρας 143 PS με συνδυασμένη ισχύ 367 PS και ροπή 500 Nm. Όσον αφορά την απόδοση, έχουμε 5,6 “για 0-100 km / h, τελική ταχύτητα 250 km / h και ηλεκτρική αυτονομία 53 km σύμφωνα με το WLTP.

Στο δρόμο
Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη μονάδα δίσκου αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα για όσο διάστημα το επιτρέπει το απόθεμα ενέργειας, ενώ υπάρχει επίσης η δυνατότητα για το σύστημα να διατηρήσει τη φόρτιση στο ελάχιστο επίπεδο. Φυσικά, υπάρχει επίσης η δυνατότητα χρήσης και των δύο κινητήρων, καθώς και η επιλογή των οδηγών Eco, Comfort, Sport, Sport + και Individual.

εμπρός

Στο δρόμο, σε ηλεκτρική λειτουργία, έχετε μια αθόρυβη κίνηση με αρκετή ισχύ διαθέσιμη στο δεξί πεντάλ. Εάν ζητήσετε έντονη επιτάχυνση, ο θερμικός κινητήρας ξεκινά επίσης, κάτι που συμβαίνει λίγο απότομα και διαταράσσει το απόλυτα ήρεμο περιβάλλον μέχρι εκείνη τη στιγμή. Σε υψηλές ταχύτητες, ο θόρυβος της παροχής θερμικού νερού, παρά τον καλό ιονισμό ήχου, φτάνει στα αυτιά σας λίγο τραχύ. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι το γνωστό αυτοκίνητο 9-ταχυτήτων Mercedes, το 9G-TRONIC, σε μια προηγμένη έκδοση όπως τώρα σε αυτό, όπως και πριν, ο ηλεκτρικός κινητήρας βρίσκεται. Οι αλλαγές είναι ομαλές, με τα δύο τελευταία γρανάζια να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά στον αυτοκινητόδρομο για ταξίδια χαμηλής ταχύτητας.

Η επαναφορτιζόμενη υβριδική E-Class, ωστόσο, προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο άνεσης (η αθλητική ανάρτηση του πακέτου AMG έχει ρυθμιστεί ξανά), ακολουθώντας τον ορισμό του πολυτελούς λιπερίνα. Ωστόσο, δεν μπορείτε να θαυμάσετε το υψηλό περιθώριο πρόσφυσης (ειδικά τους τροχούς 18 “του δοκιμαστικού αυτοκινήτου) και την εξαιρετική ακαμψία του πλαισίου, ενώ το τιμόνι με υποβοήθηση δεν μπορεί να έχει την αιχμηρή αίσθηση 5, αλλά ενημερώνει επαρκώς για τη γωνία των τροχών. Τέλος, η γωνία στροφής είναι μέτρια και φυσικά, αν θέλετε να παίξετε λίγο στην αντίστροφη θέση (κάτι πιο ασυνήθιστο για την E-Class), θα διασκεδάσετε μέχρι το ESP να σας οδηγήσει πίσω στην τάξη.

όπισθεν

Φτιαγμένο για μεγάλα ταξίδια, η E-Class στους δρόμους της περιοχής είναι ανακριβής, αλλά θα δείξει την ένταση όταν πιέζεται. Σε αντίθεση με τον αυτοκινητόδρομο όπου θα σας μεταφέρει στον προορισμό σας. Για τα καθίσματα (εκτός από τις αποσκευές) δεν υπάρχει αντίρρηση, με τους πίσω επιβάτες να κάθονται άνετα ακόμα κι αν οι μπροστινοί είναι ψηλοί.

Πρέπει να το αγοράσω;
Κακά ψέματα. Ο κύριος λόγος για τον οποίο κάποιος θα επιλέξει αυτήν τη συγκεκριμένη έκδοση της E-Class δεν είναι άλλος από τα φορολογικά κίνητρα που περιλαμβάνονται στα καλώδια και το καπάκι για τη φόρτιση του πίσω προφυλακτήρα. Εάν είστε συνεπείς στη φόρτιση της μπαταρίας σε καθημερινά ταξίδια, θα απολαύσετε την αίσθηση βελούδινου “κινούμενου ηλεκτρικά” και μια επίσκεψη στο βενζινάδικο θα είναι απαραίτητη μόνο σε ταξίδια έξω από τους τοίχους. Το βασικό ερώτημα είναι “γιατί να το αγοράσετε;” απαντήστε ότι είναι ιδανικό για εταιρική χρήση, αλλά και για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα ηλεκτρικό λιμουζίνα στις καθημερινές τους μετακινήσεις και ένα πολυτελές premium sedan σε εκδρομές έξω από τους τοίχους.

Σχεδιάστε τη δική σας Mercedes-Benz E-Class εδώ

Τι λέει το DRIVE
Με χαρακτηριστικά που θυμίζουν το S-Class, το υβριδικό επαναφορτιζόμενο E-Class προσφέρει το οικολογικό και φορολογικό άλλοθι σε όσους θέλουν να απολαύσουν ένα ηλεκτρικό λιμουζίνα στην καθημερινή τους μετακίνηση και ένα πολυτελές πολυτελές sedan σε εκδρομές εκτός τοίχου.
Τιμή Από 68.620 €
Τεχνολογία PHEV, βενζινοκινητήρας 1.991 cc, i4, 16v, 2 EEK, turbo, direct injection, 211 PS / 5.500 rpm, 350 Nm / 1.600-4.000 rpm, ηλεκτροκινητήρας 122 PS, 440 Nm, 13.5 kWh μπαταρία, πίσω κίνηση, εννέα αυτόματη μετάδοση ταχύτητας
Συνδυασμένη απόδοση 320 PS, 700 Nm
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
0-100 χλμ / ώρα 5,8 “
Μέγιστη ταχύτητα 245 χλμ / ώρα
Μέση κατανάλωση 7,2 lt / 100 km *
Εκπομπές CO2 35-35 g / km με WLTP
Διαστάσεις 4,935 x 1,852 x 1,481 mm
Χώρου αποσκευών 370 λίτρα
Βάρος 1,985 κιλά
Μετρήσεις κατασκευαστή * DRIVE μετρήσεις

Φωτογραφίες: Θανάσης Κουτσογιάννης

Source