Το αυτοκίνητο της Apple έρχεται το 2024

Έχουν κυκλοφορήσει νέες πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο της Apple, η εξέλιξη του οποίου συνεχίζεται, με πιθανή πρεμιέρα το 2024.

Το Project Titan για το ηλεκτρικό και αυτόνομο όχημα της Apple ξεκίνησε πριν από το 2014 με έναν αρχικό (και πολύ φιλόδοξο) στόχο να κυκλοφορήσει το 2019 ή το 2020. Ωστόσο, τα χρόνια που ακολούθησαν, η εταιρεία αποφάσισε να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη λογισμικού για αυτόνομη οδήγηση, μειώνοντας το προσωπικό συμμετέχουν στο έργο.

Τελικά, η Apple φαίνεται να έχει αλλάξει γνώμη και συνεχίζει να αναπτύσσει το όχημα με νέο στόχο να ξεκινήσει την παραγωγή το 2024 ή το 2025. Όπως και με τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας, η παραγωγή του αυτοκινήτου θα αναληφθεί από άλλο κατασκευαστή.

Εκτός από τις προηγμένες αυτόνομες δυνατότητες οδήγησης, το ηλεκτρικό όχημα αναμένεται να διαθέτει νέα τεχνολογία μπαταρίας. Οι μπαταρίες τύπου monocell που αναπτύχθηκαν από την Apple θα επιτρέψουν περισσότερη αυτονομία, θα υπερθερμανθούν λιγότερο εύκολα από ό, τι σήμερα και θα κοστίσουν λιγότερο. Θυμηθείτε ότι το έργο διευθύνεται από τον Doug Field, πρώην υπάλληλο της Apple που πέρασε επίσης από την Tesla προτού προσληφθεί από την εταιρεία τεχνολογίας το 2018.

[Πηγή: Reuters μέσω Autocar]

Source