Ποια είναι τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα των τελευταίων 5 ετών;

Τα αποτελέσματα του What Car; για το 2020 δείχνουν ότι το χάσμα μεταξύ των καλύτερων και των χειρότερων μοντέλων παραμένει τεράστιο, με μερικά να δείχνουν μηδενικά λάθη και άλλα να απογοητεύουν περισσότερους από τους μισούς ιδιοκτήτες.

Η έρευνα βασίζεται στις εμπειρίες χιλιάδων αναγνωστών που διαθέτουν αυτοκίνητο έως πέντε ετών και οι αξιολογήσεις βασίζονται όχι μόνο στον αριθμό των προβλημάτων, αλλά και στο κόστος και το χρόνο επισκευής που απαιτείται από κάθε μοντέλο.

Skoda Citigo

Τα πιο αξιόπιστα μικρά αυτοκίνητα
Odakoda Citigo (2012-2019)
Σφάλματα
: Κανένα
Αποτέλεσμα έρευνας: 100%

Το αδελφό μοντέλο των SEAT Mii και VW up!, Το odakoda Citigo, δεν είναι μόνο ευχάριστο στην οδήγηση, αλλά και εξαιρετικά ανθεκτικό στη χρήση. Παρά το γεγονός ότι τα πρώτα αυτοκίνητα έκλεισαν για 5 χρόνια και δεν καλύπτονται από εγγύηση, κανένας ιδιοκτήτης δεν ανέφερε κανένα σφάλμα.

Toyota Aygo

Toyota Aygo (2012-σήμερα)
Σφάλματα
: Κανένα
Αποτέλεσμα έρευνας: 100%

Η Toyota Aygo μοιράζεται την πρώτη θέση σε αυτήν την κατηγορία με το odakoda Citigo. Και σε αυτήν την περίπτωση, κανένας κάτοχος δεν ανέφερε κανένα σφάλμα. Επομένως, δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι τρεις στους τέσσερις ιδιοκτήτες του ιαπωνικού μίνι «το θυμούνται» για την αξιοπιστία του.

BMW Σειρά 1

Η πιο αξιόπιστη μικρή οικογένεια
BMW Σειρά 1 (2011-2019)
Σφάλματα
: 5% εσωτερικές ταπετσαρίες
Αποτέλεσμα έρευνας: 99,2%

Οι εκδόσεις ντίζελ της προηγούμενης Σειράς 1 είναι δύο φορές πιο αξιόπιστες από τις εκδόσεις βενζίνης, καθώς μόνο το 5% των εκδόσεων ντίζελ είχε σφάλμα σε σύγκριση με το 10% των αντίστοιχων εκδόσεων βενζίνης. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα δεν ήταν εντελώς ακινητοποιημένα, επισκευάστηκαν σε λιγότερο από μία εβδομάδα και η αντιπροσωπεία έκανε όλη τη δουλειά δωρεάν.

ΜΙΝΙ Cooper Countryman

Το πιο αξιόπιστο συμπαγές SUV
MINI Countryman (2017-σήμερα)
Σφάλματα
: 7% ηλεκτρικός κινητήρας και 3% μη ηλεκτρικός κινητήρας
Αποτέλεσμα έρευνας: 98,3%

Η τελευταία γενιά του Countryman αποδεικνύεται αρκετά αξιόπιστη, καθώς μόνο το 10% των αυτοκινήτων είχε σφάλματα, καθαρά ηλεκτρικά στη φύση. Όλα τα αυτοκίνητα που είχαν πρόβλημα μπόρεσαν να φτάσουν στο γκαράζ χωρίς βοήθεια, τα 2/3 επέστρεψαν στο δρόμο σε λιγότερο από μία εβδομάδα και όλα τα έξοδα επισκευής καλύφθηκαν από το MINI.

BMW X1

Τα πιο αξιόπιστα SUV μεσαίου μεγέθους
Έκδοση βενζίνης BMW X1 (2015-σήμερα)
Σφάλματα
: Μη ηλεκτρικός κινητήρας 5%, κλιματισμός 3%, εξάτμιση 3%, εσωτερικές ταπετσαρίες 3%
Αποτέλεσμα έρευνας: 98,1%

Αν ψάχνετε για αξιόπιστη BMW X1 επιλέξτε βενζίνη Μόνο το 8% των εκδόσεων βενζίνης είχε σφάλμα, σε σύγκριση με το 25% των εκδόσεων ντίζελ. Ωστόσο, όλα τα μοντέλα μπόρεσαν να ανέβουν σε λειτουργία, επισκευάστηκαν σε λιγότερο από μία εβδομάδα και οι ιδιοκτήτες τους δεν χρεώθηκαν για την επισκευή.

Φορντ Κούγκα

Εκδόσεις βενζίνης Ford Kuga (2013-2020)
Σφάλματα
: Σώμα 5%, κιβώτιο ταχυτήτων / συμπλέκτης 5%
Αποτέλεσμα έρευνας: 97,8%

Και σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξετε την έκδοση βενζίνης του Ford Kuga για μεγαλύτερη αξιοπιστία. Οι εκδόσεις βενζίνης έχουν ποσοστό σφάλματος 5%, ενώ οι εκδόσεις ντίζελ 16%. Οι μισοί από τον βενζινοκίνητο Kugas πήγαν μόνοι τους στο γκαράζ και επισκευάστηκαν σε λιγότερο από μια ημέρα. Τα άλλα μισά χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για επισκευή, λιγότερο από μία εβδομάδα, με το κόστος επισκευής να καλύπτεται από την εγγύηση.

Tesla Μοντέλο 3

Το πιο αξιόπιστο premium ηλεκτρικό
Tesla Μοντέλο 3
(2019-σήμερα)
Σφάλματα: 5% εσωτερικές ταπετσαρίες
Αποτέλεσμα έρευνας: 99,4%

Το νεότερο μοντέλο της Tesla Motors είναι το πιο ανθεκτικό μέχρι τώρα, με βαθμολογία που όχι μόνο το φέρνει μπροστά από οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά και από όλα τα premium βενζίνη, ντίζελ ή υβριδικά μοντέλα. Μόνο το 5% των αυτοκινήτων είχε ένα σφάλμα που δεν επηρέασε την κίνησή τους. Όλα διορθώθηκαν σε μια μέρα και δεν επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες τους.

Toyota Yaris Hybrid

Το πιο αξιόπιστο υβρίδιο
Toyota Yaris Hybrid (2011-2020)
Σφάλματα
: Ηλεκτρικοί κινητήρες 5%
Αποτέλεσμα έρευνας: 99,5%

Το υβρίδιο Yaris είναι ένα μικρό τέρας αξιοπιστίας. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, μόνο το 5% των αυτοκινήτων είχε σφάλμα. Και από αυτά, όλα θα μπορούσαν να πάνε στο εργαστήριο μόνοι τους, ενώ επισκευάστηκαν σε λιγότερο από μια ημέρα και χωρίς κόστος.

BMW Σειρά 5

Το πιο αξιόπιστο πολυτελές αυτοκίνητο
BMW Σειρά 5 (2010-2017)
Σφάλματα
: Εξάτμιση 10%, πολυμέσα και σύστημα πλοήγησης 3%
Αποτέλεσμα έρευνας: 99,5%

Η προηγούμενη γενιά 5 Series ξεπέρασε τη νεότερη γενιά σε αυτόν τον τομέα, με τους ιδιοκτήτες να μας λένε ότι το 17% είχε ένα σφάλμα. Περισσότερα από τα 3/4 των οχημάτων θα μπορούσαν να οδηγηθούν στο πλησιέστερο γκαράζ, τα μισά από αυτά επισκευάστηκαν σε μια ημέρα ή λιγότερο, χωρίς να επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες τους με επιπλέον κόστος.

Porsche Macan

Το πιο αξιόπιστο πολυτελές SUV
Porsche Macan (2014-σήμερα)
Σφάλματα
: Μετάδοση / συμπλέκτης 4%, αμάξωμα 3%, σύστημα καυσίμου 3%, ηλεκτρικό 3%
Αποτέλεσμα έρευνας: 96,9%

Συνολικά, οι ιδιοκτήτες της Macan μας είπαν ότι το 13% των αυτοκινήτων είχε κάποιο ελάττωμα. Από αυτά τα αυτοκίνητα, το 9% ήταν Macan με κινητήρα ντίζελ και το 15% με βενζίνη. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα δεν είχαν προβλήματα κινητικότητας και τα 2/3 από αυτά επισκευάστηκαν σε λιγότερο από μία ημέρα. Επίσης, τέσσερις στους πέντε ιδιοκτήτες δεν χρεώθηκαν με εγγύηση, ενώ οι υπόλοιποι χρεώθηκαν μεταξύ 750 και 1.000 ευρώ.

BMW Σειρά 2 Coupe

Τα πιο αξιόπιστα κουπέ, μετατρέψιμα και σπορ αυτοκίνητα
BMW Σειρά 2 (2014-σήμερα)
Σφάλματα
: Σώμα 7%, ηλεκτρικό 3%
Αποτέλεσμα έρευνας: 97,4%

Μόνο το 13% της δίθυρης BMW Σειράς 2 είχε σφάλμα. Το σώμα ήταν η μεγαλύτερη αιτία για παράπονα, ακολουθούμενο από την ηλεκτρική και μικρή ανάρτηση. Όλα τα αυτοκίνητα διατήρησαν την κινητικότητά τους, αλλά 3/4 από αυτά χρειάστηκαν περισσότερο από μία εβδομάδα για να επισκευαστούν. Όμως όλη η δουλειά έγινε με εγγύηση.

Volkswagen Arteon

Volkswagen Arteon (2017-σήμερα)
Σφάλματα
: Εξάτμιση 7%
Αποτέλεσμα έρευνας: 97,4%

Το πρώτο σε αυτήν την κατηγορία είναι κοινόχρηστο και το δεύτερο μοντέλο είναι το VW Arteon. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του, μόνο το 7% είχε πρόβλημα και τα αυτοκίνητα που χρειάζονταν οδική βοήθεια χρειάστηκαν περισσότερο από μια εβδομάδα για να επισκευαστούν. Ωστόσο, η επισκευή ήταν δωρεάν.

Ford C-Max

Το πιο αξιόπιστο MPV
Ford C-Max (2011-σήμερα)
Σφάλματα
: Κανένα
Αποτέλεσμα έρευνας: 100%

Το Ford C-Max κυκλοφορεί στην αγορά για αρκετά χρόνια και γερνάει πολύ καλά. Όλες οι αναφορές δεν περιέχουν σφάλματα. Έτσι, εάν ψάχνετε για ένα αξιόπιστο μεταχειρισμένο MPV, το C-Max θα πρέπει να είναι στις επιλογές σας.

Εύρος SUV Lexus

Η πιο αξιόπιστη μάρκα
Lexus

Αποτέλεσμα έρευνας: 98,7%

Το βραβείο για την πιο αξιόπιστη μάρκα βγαίνει στη Lexus, με τους ιδιοκτήτες να δηλώνουν ότι τα αυτοκίνητά τους πέρασαν τον λιγότερο δυνατό χρόνο στο γκαράζ και οποιαδήποτε ζημιά δεν έχει ασφάλιστρο. Αυτό το βραβείο βασίζεται στην εικόνα ολόκληρης της σειράς Lexus, αλλά ο αριθμός των UX και NX δεν είναι αρκετά μεγάλος για ένα στατιστικό δείγμα και έτσι μπορεί να κερδίσει την κατηγορία τους.

[Πηγή: What Car?]

Source