Το νέο DRIVE κυκλοφορεί τα Χριστούγεννα, με το Real News

Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, το ραντεβού την τρίτη Κυριακή του μήνα έχει τροποποιηθεί ελαφρώς, αυτή τη φορά για να είναι μαζί σας την ημέρα των Χριστουγέννων.

Ο πυρήνας του νέου τεύχους είναι μια ανασκόπηση του 2020, η οποία ξεκίνησε με μεγάλες υποσχέσεις σχετικά με τα μοντέλα που θα δοκιμάζαμε κατά τη διάρκεια αυτού. Και παρόλο που τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά με τα χρόνια, η έκθεση είναι σίγουρα θετική, καθώς κάθε μήνα τουλάχιστον ένα μοντέλο έχει προσελκύσει τεράστιο ενδιαφέρον για διαφορετικούς λόγους.

Έτσι συγκεντρώσαμε όλα τα μοντέλα που ξεχώρισαν το 2020 και θα συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν το 2021, ανεξάρτητα από την κατηγορία τιμών, το μέγεθος και το χαρακτήρα που ανήκει το καθένα. Αυτό το ζήτημα προφανώς δεν θα μπορούσε να χάσει την αναφορά σε όλα τα υβριδικά ηλεκτρικά και plug-in που έχουν περάσει από τα γραφεία μας τους τελευταίους μήνες. Στην πραγματικότητα, φέτος ήταν -αναμενόμενο- περισσότερο από ποτέ, δείχνοντας ότι η ηλεκτρική εποχή είναι επίσημα εδώ. Στη χώρα μας, φυσικά, μένει να περιμένει την κατάλληλη υποδομή, προκειμένου να ξεπεραστούν τα πρακτικά προβλήματα που υπάρχουν σήμερα.

Εκτός από τα μοντέλα που κυκλοφόρησαν το 2020, υπάρχουν πολλά που μόλις έφτασαν στη χώρα μας. Για παράδειγμα, η BMW M440i xDrive, το υπέροχο κουπέ που επιβεβαίωσε στο ελληνικό έδαφος την πρώτη εντύπωση που μας έδωσε τον περασμένο μήνα στη Γερμανία.

Υπάρχουν επίσης περίπου έξι δοκιμές ηλεκτροκίνητων μοντέλων, ξεκινώντας από τα νεανικά και ηλεκτρικά Kia e-Soul και Mazda MX-30 και τελειώνοντας με τα Citroen C5 Aircross PHEV, Mercedes-Benz E 300 e, Ford Explorer PHEV και Skoda Octavia iV.

Φυσικά, το Toyota Yaris Hybrid είναι επίσης ηλεκτροκίνητο, το οποίο παρουσιάσαμε σε αντίθεση με τα μόνα σούπερ μίνι που μπορούν να ανταγωνιστούν με αυτήν στην οικονομία χωρίς καύση πετρελαίου: το Renault Clio και το Volkswagen Polo που καίνε υγροποιημένο πετρέλαιο και φυσικό αέριο αντίστοιχα.

Το Audi A1 citycarver 35 TFSI S tronic έχει μια “ελεύθερη θεματική” σύγκριση με το 155 PS DS 3 Crossback, το οποίο είναι περισσότερο παράλληλη διαδρομή για όσους θέλουν να ξεχωρίσουν από μια κανονική σύγκριση.

Η κορυφαία έκδοση του Hyundai i10 με 1.000 ίππους turbocharged 100 PS δίνει τη δική της ερμηνεία στην έννοια του μεγάλου μικρού, ενώ η έκδοση του Dacia Duster που καίει αέριο είναι πολύ ενδιαφέρουσα για όσους θέλουν crossover με απολύτως χαμηλό κόστος ταξιδιού . Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι αυτό το μήνα μόνο δύο από τις δοκιμές έχουν να κάνουν με κινητήρες ντίζελ. Αυτό του νέου Isuzu D-MAX είναι ένα και αυτό του Opel Grandland X είναι το άλλο.

Οι θαυμαστές του κλασικού κεφαλαίου θα διαβάσουν για την ιστορία του Volkswagen Corrado G60, ενώ η συνέντευξη που δόθηκε αποκλειστικά στην Ελλάδα από τον Casper Wickman της Volvo. Αυτός είναι ο άνθρωπος πίσω από τη χρήση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας για την ανάπτυξη συστημάτων οδήγησης οδήγησης για τη σουηδική εταιρεία. Αυτό είναι ένα ζήτημα που θα μας απασχολεί σταδιακά όλο και περισσότερο.

Καλή ανάγνωση, καλές διακοπές!

Source