Η θήκη αυτοκινήτου Mazda Drive

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Mazda παρουσίασε το Car Suitcase, ένα φορητό προσωπικό όχημα που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε για διαφημιστικούς σκοπούς. Το έργο ξεκίνησε με τον εσωτερικό διαγωνισμό ιδεών Fantasyard που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1989 και 1991. Οι εμπνευστές της βαλίτσας ήταν επτά μηχανικοί από το τμήμα δοκιμών και έρευνας των χειροκίνητων μεταδόσεων Mazda.

Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακό, καθώς οι μηχανικοί κατάφεραν να χωρέσουν ένα τρίτροχο όχημα με έναν κινητήρα θερμότητας μέσα σε μια βαλίτσα Samsonite διαστάσεων 57 x 75 cm. Χρειάστηκε μόνο ένα λεπτό για να συναρμολογηθεί και το συνολικό βάρος ήταν 32 κιλά. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν να ανοίξετε τη βαλίτσα, να περιστρέψετε τον μπροστινό τροχό στην όρθια θέση μέσω ενός αφαιρούμενου τμήματος και να τοποθετήσετε τους πίσω τροχούς και το κάθισμα.

Το όχημα, το οποίο ήταν κατασκευασμένο από ανταλλακτικά ποδηλάτων, τροφοδοτήθηκε από δίχρονο κινητήρα 34 cc που παρήγαγε 1,7 PS. Το χαμηλό κέντρο βάρους του μη συμβατικού αυτοκινήτου προσέφερε διασκεδαστική οδηγική συμπεριφορά, ενώ το τελικό έφτασε τα 30 km / h.

Μάζντα

Η βαλίτσα δεν προοριζόταν για παραγωγή, αλλά το όχημα έλαβε εκτεταμένη κάλυψη πολυμέσων, εξυπηρετώντας τη Mazda ως διαφήμιση για κινητά. Η διοίκηση της εταιρείας έδωσε το πράσινο φως για να κατασκευάσει δύο ακόμη από αυτές τις βαλίτσες, για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, με τις τελευταίες να εκτίθενται στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 1991 μαζί με το Mazda 787B που κέρδισε το Le Mans. Μόνο το αμερικανικό μοντέλο σώζεται σήμερα, με το πρωτότυπο να αναφέρεται ως «καταστροφή ατυχήματος», ενώ το ευρωπαϊκό αντίγραφο εξαφανίστηκε υπό άγνωστες συνθήκες.

[Πηγή: Mazda]

Source