Η επόμενη γενιά MINI Cooper θα έχει τρεις πόρτες

Η τέταρτη γενιά του MINI Hatch που θα παρουσιαστεί το 2023, θα παραμείνει πιστή στο δόγμα του τρίθυρου αμαξώματος με σχεδιαστικές αναφορές στο κλασικό μοντέλο και συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις. Τα νέα έρχονται σε μια εποχή που οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν εγκαταλείψει τρίθυρα αμαξώματα και προσφέρουν μόνο πεντάθυρα μοντέλα, με μερικές εξαιρέσεις, συμπεριλαμβανομένου του νέου ηλεκτρικού FIAT 500e.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του MINI Bernd Körber είπε ότι η επόμενη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου θα είναι το μεγαλύτερο άλμα από την πρώτη μετενσάρκωση του MINI υπό τον έλεγχο της BMW το 2001. Ωστόσο, το MINI θα παραμείνει πιστό στις γραμμές στις οποίες η εταιρεία μας έχει συνηθίσει, ενώ θα συρρικνωθεί σε μέγεθος σε σύγκριση με το υπάρχον μοντέλο. Όσον αφορά τα συστήματα πρόωσης, θα υπάρχουν εκδόσεις βενζίνης και καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Bernd Körber παρομοίασε το MINI με την Porsche 911 ως προς το διαχρονικό και τη λογική πίσω από την εξέλιξή του σε κάθε γενιά: “Το 911 πρέπει να εξελιχθεί προσεκτικά με την πάροδο του χρόνου, καθώς εκφράζει τις αξίες της Porsche. Είναι παρόμοιο με εμάς, και είναι επίσης παρόμοιο με το γεγονός ότι κάποια στιγμή η Porsche έκανε ένα βήμα μπροστά και τώρα προσφέρει ένα πολύ ευρύτερο φάσμα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ολόκληρη η γκάμα μας έχει το DNA του Mini. “Μετά από περισσότερα από 60 χρόνια, είναι σημαντικό για την εταιρεία να λάβει ένα τολμηρό βήμα μπροστά, αλλά και για να παραμείνουμε πιστοί στον πυρήνα του και αυτό είναι το τρίθυρο hatchback. “

Σύμφωνα με τον Oliver Heilmer, επικεφαλής σχεδιασμού στο MINI, η ομάδα του εργάζεται καθημερινά για να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ της πλούσιας κληρονομιάς της βρετανικής μάρκας και της ανάγκης να επαναπροσδιορίσει την αισθητική της. Έτσι, αν και θα δούμε μοντέλα που υπερβαίνουν τα σημερινά πρότυπα, η στρατηγική των σχεδιαστών σχετικά με το βασικό MINI Hatch θα είναι συντηρητική.

«Καθώς πλησιάζουμε στη νέα γενιά του τρίθυρου hatchback, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί για να μην αλλάξουμε πάρα πολλά πράγματα σε ένα βήμα. Θα διατηρήσουμε ό, τι ορίζει ένα Mini, και αυτό δεν αφορά μόνο τα σχεδιαστικά στοιχεία, αλλά και τις αναλογίες , μια αίσθηση σταθερών διαστάσεων και μια φιλική προσωπικότητα.

* Η εικόνα που συνοδεύει το άρθρο επεξεργάζεται ψηφιακά και δείχνει πώς θα μπορούσε να μοιάζει η νέα γενιά ΜΙΝΙ, αλλά δεν σχετίζεται με την εταιρεία που δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη επίσημες εικόνες ή σκίτσα.

[Πηγή: Autocar]

Source