Τι αυτοκίνητο οδηγεί η Kimi Räikkönen;

Ο Kimi Räikkönen, οδηγός της ομάδας Alfa Romeo Racing Orlen στη Formula 1, έχει το δικαίωμα να επιλέξει το αυτοκίνητο που θέλει από τη σειρά Alfa Romeo για τις καθημερινές του μετακινήσεις.

Έτσι, αφού ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2020, ο Φινλανδός επέλεξε το Alfa Romeo Stelvio Veloce 2.0 Turbo Q4 στη σκιά Rosso Alfa.

“Μετά από μια πολύ έντονη σεζόν φέτος, είναι ωραίο να επιστρέφω στην κανονική μου ζωή με την οικογένειά μου. Αλλά σίγουρα δεν θέλω να αφήσω πίσω την απόλαυση της οδήγησης και την επιλογή του Stelvio Veloce 2.0 280 HP με το Alfa Q4 όλα – Το σύστημα κίνησης με τροχούς μου δίνει την ευκαιρία να το κάνω με απόλυτη ασφάλεια, ακόμη και στο χιόνι της Φινλανδίας “, δήλωσε ο Kimi Räikkönen.

Αλφα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δοκιμαστική μονάδα: Alfa Romeo Stelvio 2.2 D Veloce 210 PS

Η βενζινοκίνητη έκδοση του Stelvio Veloce που ανανεώθηκε για το 2020 φορά τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2.0 λίτρων με απόδοση 280 PS και 400 Nm. Η κίνηση σε όλους τους τροχούς μεταδίδεται μέσω αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 8 ταχυτήτων και του ενεργού συστήματος τετρακίνησης Q4. Η επιτάχυνση από 0-100 km / h ολοκληρώνεται σε 5,7 “και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 230 km / h.

Ο Kimi είχε την ελευθερία να επιλέξει ανάμεσα σε όλες τις εκδόσεις των Stelvio και Giulia, αλλά προφανώς επέλεξε το ιταλικό SUV καθώς έχει αυξήσει τις ανάγκες μεταφοράς ως οικογενειακός άνδρας με δύο παιδιά, ενώ πρέπει να κινηθεί σε χιονισμένους ή λασπώδεις δρόμους στην παγωμένη Φινλανδία.

[Πηγή: FCA]

Source