Αυτό το όχημα θα οδηγηθεί από τον Sébastien Loeb στο Ντακάρ [video]

Η εταιρεία Bahrain Raid Xtreme (BRX) παρουσίασε το νέο αγωνιστικό Hunter T1 που θα τρέξει στο Ράλι Ντακάρ του 2021 με τον Sébastien Loeb πίσω από το τιμόνι.

Ο BRX Hunter T1 διαθέτει κινητήρα twin-turbo V6 3,5 λίτρων με 400 PS που λειτουργεί με σύστημα τετρακίνησης. Πίσω από τη νεοσύστατη εταιρεία από το Μπαχρέιν βρίσκεται ο Βρετανός Prodrive με τον διευθυντή ανάπτυξης David Richards, ο οποίος δήλωσε:

«Η δημιουργία μιας νέας ομάδας είναι πολύ ενδιαφέρουσα για όλους τους εμπλεκόμενους και πιστεύουμε πραγματικά ότι έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα και ένα όχημα που είναι ιδανικό για το Ράλι Ντακάρ.» πιθανός νικητής. “

BRX Hunter T1

Ο σχεδιασμός του αμαξώματος ανέλαβε ο Ian Callum, ο οποίος έθεσε στόχο να δώσει στο όχημα μια ειδική σιλουέτα. Οι καμπύλες που κυριαρχούν στα φουσκωτά φτερά, η επιθετική μάσκα, η απότομη κλίση της οροφής και η ουρά με λεπτά φώτα που θυμίζουν Jaguar και Aston Martin είναι μερικά από τα στοιχεία που δείχνουν τη συμμετοχή του Βρετανού σχεδιαστή στο έργο.

Εκτός από τον 9-παγκόσμιο πρωταθλητή WRC που τώρα έχει 4 εμφανίσεις στο Ντακάρ, το όχημα θα οδηγηθεί από τον Nani Roma. Με τεράστια εμπειρία 24 αγώνων στο Ντακάρ, η Nani Roma είναι ένας από τους τρεις μόνο οδηγούς που έχουν κερδίσει τον δίτροχο και τετράτροχο αγώνα. Τους επόμενους μήνες, το BRX Dakar Rally T1 θα γράψει χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών ανάπτυξης στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, πριν βρεθεί στην αφετηρία του μεγάλου αγώνα.

Source