Πόσο κοστίζει σήμερα ένα Bugatti Divo;

Το Bugatti Divo, είναι ένα από τα supercars περιορισμένης παραγωγής της γαλλικής μάρκας που είδαμε τα τελευταία δύο χρόνια μαζί με τα La Voiture Noire, Centodieci, Chiron Super Sport 300+ και Chiron Pur Sport. Παρόλο που το Divo έκανε πρεμιέρα τον Αύγουστο του 2018, οι πρώτες παραδόσεις πελατών ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2020 καθώς υπέστησαν εξαντλητικές δοκιμές ανάπτυξης σε ακραίες συνθήκες.

Τι γίνεται όμως αν κάποιος θέλει να αγοράσει ένα νέο Divo σήμερα αλλά δεν κατάφερε να παραγγείλει ένα από τα 40 που προσφέρει η Bugatti προς πώληση με 5 εκατομμύρια ευρώ (πριν από τους φόρους);

Ντίβο

Όπως με όλα τα supercars αυτού του τύπου, ορισμένοι αγοραστές το έχουν επιλέξει ως επένδυση, είτε μιλάμε για εμπόρους ή ιδιώτες που θέλουν να κάνουν κέρδος από το κεφάλαιό τους χωρίς να ενδιαφέρονται πραγματικά για το αυτοκίνητο. Έτσι, υπάρχουν διαθέσιμα στο Διαδίκτυο όχι ένα, αλλά τρία Bugatti Divo σε διαφορετικές αποχρώσεις, οι παραδόσεις των οποίων έχουν προγραμματιστεί για το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Έτσι, εάν θέλετε να αποκτήσετε ένα Divo, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η αξία του έχει ήδη αυξηθεί κατά περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ από το καλοκαίρι. Πιο συγκεκριμένα, στη σελίδα James Edition υπάρχει μαύρο με 5.950.000 ευρώ, ένα λευκό με 6.350.000 ευρώ και ένα μπλε με 6.650.000 ευρώ, το οποίο είναι το πιο ακριβό μέχρι στιγμής. Καμία από τις τρεις διαφημίσεις δεν συνοδεύεται από εικόνες, καθώς αυτά τα μοντέλα δεν έχουν κατασκευαστεί καν και αυτό που πωλείται είναι ουσιαστικά η υποδοχή κατασκευής.

Αυτές οι τιμές είναι διπλάσιες από αυτές του Chiron Sport στην ελαφρώς χρησιμοποιημένη αγορά, κάτι που αναμένεται λόγω της σπανιότητάς του, αλλά όχι τόσο λογικών λαμβάνοντας υπόψη τα παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Ντίβο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Bugatti: Αυτή η συλλογή από 6 αυτοκίνητα κοστίζει 35 εκατομμύρια ευρώ

Θυμηθείτε ότι το Divo είναι μια πιο σκληρή και εστιασμένη έκδοση του Chiron με ένα πλήρως επανασχεδιασμένο σώμα από ανθρακονήματα, χαμηλότερο βάρος, καλύτερη πρόσφυση και αυξημένη κατακόρυφη ισχύ χάρη στο εκτεταμένο αεροδυναμικό πακέτο.

Το κεντρικά τοποθετημένο 8,0 λίτρων W16 προσφέρει 1.500 PS (όπως στο Chiron), στέλνοντας ισχύ και στους τέσσερις τροχούς. Η επιτάχυνση από 0-100 km / h απαιτεί 2,4 “ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 380 km / h.

Source