Αυτοκίνητο με 10.000 €; Εδώ είναι τα φθηνότερα στην αγορά

Η πανδημία και η ανάγκη απόκτησης ενός ιδιωτικού μέσου μεταφοράς που συνεπάγεται, ωθεί προς την αγορά ενός αυτοκινήτου έναν κόσμο που διαφορετικά δεν θα είχε στα σχέδιά του. Εκτός από την προφανή λύση της αγοράς ενός πολύ φθηνού μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, υπάρχει επίσης η δυνατότητα αγοράς ενός ολοκαίνουργιου αυτοκινήτου. Τα πιο προσιτά μοντέλα στην ελληνική αγορά ξεκινούν από μόλις 10.000 ευρώ.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι, εκτός από την εμπιστοσύνη της νέας και της πολυετούς εγγύησης, τι άλλο παίρνετε σε αυτό το επίπεδο τιμών; Οι νέες τεχνολογίες που ξεκίνησαν οι κατασκευαστές υπόσχονται πιο άνετη και ασφαλέστερη κίνηση, αλλά πόσες από αυτές είναι διαθέσιμες στα πιο προσιτά μοντέλα τους;

Ας δούμε λοιπόν ποιες επιλογές προσφέρει η ελληνική αγορά αυτοκινήτων για τους χαμηλότερους προϋπολογισμούς:


9,920 € | Toyota Aygo 1.0 X-Cool 3d
72 PS | 93 g / km (WLTP 109 g / km)

Έιγκο

Χάρη στο διαφημιστικό πρόγραμμα της Toyota αυτόν τον μήνα, το φθηνότερο αυτοκίνητο στην ελληνική αγορά είναι το Aygo. Η πιο προσιτή έκδοση είναι η τρίθυρη, με επίπεδο εξοπλισμού X-Cool και κοστίζει 9.920 € – από 10.420 €. Εκτός από τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας (έξι αερόσακους, σύστημα ευστάθειας, έλεγχος πίεσης ελαστικών, υποδοχές ISOFIX) διαθέτει a / c, σύστημα ήχου με θύρες Bluetooth και USB / AUX, χειριστήρια τιμονιού, φώτα ημέρας LED κ.λπ. που μπορούν να σας στείλουν στην έκδοση X-City (10.280 €) είναι τα ηλεκτρικά παράθυρα και το κεντρικό κλείδωμα, ενώ οι πέντε πόρτες χρεώνονται σε κάθε περίπτωση 330 €.

Το χαμηλό βάρος που παραμένει κάτω από 900 κιλά βοηθά στην εργασία του κινητήρα VVT-i, οπότε η απόδοση παραμένει ζωντανή παρά τις μεγάλες σχέσεις μετάδοσης, ενώ η κατανάλωση δεν είναι αδύνατο να πέσει κάτω από 5 lt / 100 km.

Διαβάστε το πλήρες τεστ του εδώ Toyota Aygo 1.0 και διαμόρφωση εδώ δικος σου.


9,990 € | FIAT Panda 1.2 Εύκολο
69 PS | 110 g / km (WLTP 133 g / km)

Αρκτοειδές ζώο της ασίας

Το FIAT Panda ακολουθεί με οριακή διαφορά τιμής. Η γκάμα κομψών ιταλικών ξεκινά επίσης κάτω από 10.000 ευρώ, με την έκδοση Easy, η οποία διαθέτει a / c, σύστημα ήχου με θύρα Bluetooth και USB, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειριστήριο κ.λπ. Σε αντίθεση με τον κανόνα που θέλει 3-κύλινδρο κινητήρες στα αυτοκίνητα της κατηγορίας, αυτό το Panda διαθέτει 4-κύλινδρο 1.200 ίππους με 69 PS. Λειτουργεί εκλεπτυσμένο και αρκεί για να το μετακινήσει αξιοπρεπώς, αλλά έχει αυξήσει τις εκπομπές CO2.

Σήμερα μεταφράζονται σε τέλη κυκλοφορίας 108 €, αντί των 80-90 € άλλων μικρών. Και για τα Pandas που θα εγγραφούν μετά την 1η Ιανουαρίου, με την εφαρμογή του WLTP, τα τέλη θα είναι 85 €, αλλά τότε θα εξαιρούνται πολλά ανταγωνιστικά μοντέλα (<122 g / km). Από την άλλη πλευρά, ένα σημαντικό πλεονέκτημα του Panda είναι η πενταετής εγγύηση ή 200.000 km που τη συνοδεύει.

Διαβάστε εδώ την πλήρη δοκιμή ενός FIAT Panda και διαμόρφωση εδώ δικος σου.


10,280 € | Dacia Sandero 1.0 Ζωή
75 PS | 112 g / km (WLTP 129 g / km)

Σαντέρο

Θα περίμενε κανείς σε αυτό το επίπεδο τιμών να βρει μόνο αυτοκίνητα της μίνι κατηγορίας (κατηγορία Α), αλλά το τρίτο φθηνότερο μοντέλο στην ελληνική αγορά είναι ένα supermini (κατηγορία Β). Με μήκος 4,07 m, το Dacia Sandero παρέχει αρκετό χώρο για τους επιβάτες στην καμπίνα, αλλά και 320 lt για αποσκευές. Αν ψάχνετε για το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο σε αυτό το επίπεδο τιμών, η αναζήτηση πιθανώς σταματά κάπου εδώ.

Η βασική έκδοση είναι εξοπλισμένη με ατμοσφαιρικό 1.000 ίππους που σίγουρα δεν προσφέρει κορεσμό, αλλά ικανοποιεί την κατανάλωση. Όπως και στην Panda, οι σχετικά υψηλές εκπομπές CO είναι μειονέκτημα2, η οποία δεν θα τον απαλλάξει από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας από την 1η Ιανουαρίου. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία, καθώς λίγο αργότερα περιμένουμε την επόμενη γενιά του Sandero, η οποία έχει ήδη παρουσιαστεί.

Διαβάστε εδώ την πλήρη δοκιμή ενός Ντάσια Σαντέρο και βρείτε εδώ δικος σου.


10.640 € | Είσοδος Mitsubishi Space Star 1.0
71 PS | 102 g / km (WLTP 115 g / km)

Space Star

Χάρη στην πρόσφατη ενημέρωσή του, το μικρότερο μοντέλο Mitsubishi φαίνεται πιο φρέσκο ​​από ποτέ. Η βασική έκδοση φορά κινητήρα 1.000 hp 71 hp που καίει σημαντικά λιγότερο από τον πιο ισχυρό 1.2, αλλά μειώνει την τιμή του μοντέλου τόσο χαμηλή που του επιτρέπει να συμπεριληφθεί σε αυτήν τη λίστα.

Η έκδοση Entry διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας, a / c και αξεσουάρ όπως αυτόματο φώτα και υαλοκαθαριστήρες, ενώ το κύριο μειονέκτημά του είναι η απουσία ηχοσυστήματος. Αυτό θα κάνει πολλούς ανθρώπους να προτιμούν την επόμενη έκδοση του Inform (11.150 €), η οποία προσθέτει επίσης ένα κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειριστήριο, θύρα USB κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση, το Space Star καλύπτεται από εγγύηση πέντε ετών ή 100.000 χλμ.

Διαβάστε το πλήρες τεστ του εδώ Mitsubishi Space Star 1.0 και διαμόρφωση εδώ δικος σου.


10.740 € | Kia Picanto 1.0 LX Inmotion Plus ISG
67 PS | 101 g / km (WLTP 115 g / km)

Πικάντο

Η καμπίνα του Kia Picanto είναι ένα από τα δυνατά σημεία της. Με σκληρά αλλά ευχάριστα υλικά αφής, πολλές πρακτικές θήκες, θέση οδήγησης που ταιριάζει ακόμη και σε ψηλό, καλό χώρο για ενήλικες στο πίσω μέρος και χώρο αποσκευών 255 lt. Η ανάρτηση είναι σφιχτή, οπότε προσφέρει σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες και δεν επιτρέπει μεγάλη κλίση, χωρίς να θυσιάζεται εντελώς η άνεση. Σίγουρα δεν αποτελεί πρόβλημα από την 67 ιπποδύναμη των βασικών 1.000 ίππων.

Η βασική έκδοση δεν έχει σημαντικές ελλείψεις, αλλά αν σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε ένα τόσο φθηνό Picanto, βιάστε. Η ενημερωμένη έκδοση είναι ήδη εδώ, διαθέτει πλουσιότερο εξοπλισμό, με πολλά ενεργά βοηθήματα ασφαλείας, αλλά και τιμή που ξεκινά από 11.690 €. Φυσικά, η εργοστασιακή εγγύηση επτά ετών ή 150.000 χλμ της Kia ισχύει πάντα.

Διαβάστε εδώ την πλήρη δοκιμή ενός Kia Picanto και βρείτε εδώ δικος σου.


11.250 € | Πρόσβαση Peugeot 108 1.0
72 PS | 85 g / km (WLTP 110 g / km)

108

Το Peugeot 108 είναι ένα από τα γαλλικά μοντέλα που μοιράζεται σκελετό και μηχανικά εξαρτήματα με το Toyota Aygo – το άλλο είναι το Citroen C1. Το ίδιο, ελαφρύ και κομψό μηχανικό πακέτο παντρεύεται με μια ελαφρώς πιο ευχάριστη συμπεριφορά οδήγησης και μια πιο ελκυστική εμφάνιση. Σημειώνει επίσης τις χαμηλότερες εκπομπές CO2, το οποίο μεταφράζεται σε ελαφρώς χαμηλότερους φόρους κυκλοφορίας, αλλά χωρίς εμφανή διαφορά στην ήδη καλή κατανάλωση.

Στη βασική έκδοση της Access, έχει, μεταξύ άλλων, έξι αερόσακους, a / c, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειριστήριο και σύστημα ήχου με θύρα USB, η οποία, ωστόσο, δεν προσφέρει σύνδεση Bluetooth. Έτσι, παρά την πτώση της τιμής προσφοράς αυτού του μήνα στα 11.250 €, πολλοί θα θέλουν να κάνουν το βήμα προς την καλύτερη εξοπλισμένη και 700 € πιο ακριβή έκδοση Active.

Διαβάστε εδώ την πλήρη δοκιμή ενός Peugeot 108 και διαμόρφωση εδώ δικος σου.


11.280 € | Renault Twingo 1.0 SCe Intouch
65 PS | 100 g / km (WLTP 120 g / km)

Twingo

Ένα αυτοκίνητο με διαφορετική εμφάνιση, αλλά και με ακόμα περισσότερες μηχανικές λύσεις. Ως μια λαμπρή εξαίρεση από την ομογενοποίηση που χαρακτηρίζει την αυτοκινητοβιομηχανία σήμερα, το Twingo είναι κίνηση στους πίσω τροχούς, με κινητήρα πίσω. Αυτό μειώνει το ύψος του κορμού, αλλά αφήνει πολύ χώρο στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου ελεύθερο που οι τροχοί μπορούν να περιστραφούν περισσότερο από ό, τι σε οποιοδήποτε άλλο μίνι. Με περιστρεφόμενο κύκλο 8,75 m, είναι το πιο ευέλικτο μοντέλο της κατηγορίας.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα συν τη λωρίδα, τα φώτα πορείας κατά τη διάρκεια της ημέρας, το σύστημα cruise control και το ηχοσύστημα R & Go με Bluetooth και εφαρμογή πλοήγησης για το smartphone του οδηγού. Οι βασικές 1.000 ίπποι δεν εντυπωσιάζουν στην απόδοση, αλλά ικανοποιούν την κατανάλωση. Και σε κάθε περίπτωση, το Twingo με το ισχυρό 0,9 TCe των 95 ίππων είναι πολύ πιο ακριβό (από 13.380 €) που δύσκολα θα είναι μια ρεαλιστική επιλογή για όσους αναζητούν ένα οικονομικό μέσο μεταφοράς.

Διαβάστε εδώ το πλήρες τεστ ενός Renault Twingo και βρείτε εδώ δικος σου.


11.340 € | Hyundai i10 1.0 Φρέσκο
67 PS | 100 g / km (WLTP 111 g / km)

i10

Το κατώτατο όριο τιμών του Hyundai i10 είναι υψηλό, αλλά και το επίπεδο του βασικού εξοπλισμού είναι επίσης υψηλό. Διαθέτει το πακέτο SmartSense με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, προειδοποίηση εκτροπής και ενεργή διατήρηση λωρίδας, αυτόματη μεγάλη σκάλα προβολέων κ.λπ. Διαθέτει επίσης cruise control, υπολογιστή ταξιδιού, αυτόματο φώτα και κάθισμα οδηγού με ρύθμιση ύψους, αλλά αυτό που δεν περιμένετε να βρείτε η βασική έκδοση του μίνι είναι η δερμάτινη ταπετσαρία στο τιμόνι και το μοχλό.

Το i10 είναι το πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο στην κατηγορία του όταν φοράει τον πιο ισχυρό κινητήρα 1.2. Αλλά όταν ο στόχος είναι η χρήση στην πόλη και την οικονομία, δεν χρειάζεται να δώσετε τη διαφορά 550 € από τα 1.000 ari. Θα είναι πιο δύσκολο να αντισταθείτε στην έκδοση 1.0 Style (12.140 €) η οποία, μεταξύ άλλων, διαθέτει σύγχρονη ψυχαγωγία με οθόνη 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, συνδεσιμότητα Android Auto και Apple CarPlay κ.λπ.

Διαβάστε το πλήρες τεστ του εδώ Hyundai i10 1.0 και διαμόρφωση εδώ δικος σου.

Source