Χρήσιμες δοκιμές “πολλαπλών εργαλείων” μέσω μονάδας δίσκου

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ.

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ.

Χθες, μια ομάδα EODY βρέθηκε έξω από το ξενοδοχείο “Xenia” στην Έδεσσα και πραγματοποίησε 272 γρήγορες δοκιμές σε πολίτες που δεν χρειάστηκαν καν να βγουν από το αυτοκίνητό τους. Άλλες σκάλες EODY βρέθηκαν για τον ίδιο λόγο σε Φαρκαδώνα, Τρίκαλα, Καλλονή, Λέσβο, Καστοριά, Καρδίτσα, Ρόδο. Πραγματοποίησαν συνολικά 790 γρήγορες δοκιμές, εκ των οποίων οι 22 ήταν θετικές. Στη Λέσβο και τη Ρόδο, όλα αυτά που εξετάστηκαν ήταν αρνητικά. Εκτός αυτού, καθ ‘όλη τη διάρκεια της περιόδου που το πρόγραμμα δοκιμών του EODY βρίσκεται σε εξέλιξη, οι ημέρες κατά τις οποίες βρέθηκαν περιπτώσεις στα νησιά ήταν ελάχιστες.

Αυτό το πρόγραμμα ξεκίνησε στη μέση μιας κλειδαριάς και έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα χρήσιμο “πολυ-εργαλείο”, καθώς, εκτός από το προφανές, το οποίο είναι δωρεάν δοκιμές για τους πολίτες, βοήθησε στην παρακολούθηση της εξέλιξης της πανδημίας στη χώρα. Όπως είπε ο πρόεδρος του EODY Παναγιώτης Αρκουμάνιας “K”, “το πρόγραμμα άρχισε να αντικαθιστά τη δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε στις πλατείες. Λόγω του κλειδώματος, είναι ευκολότερο για τους πολίτες που επιστρέφουν από μια εργασία ή που πηγαίνουν σε αυτήν να σταματήσουν με το όχημά τους για να κάνουν τη δοκιμή “. Ο στόχος του προγράμματος, ωστόσο, είναι η παρακολούθηση της επιδημίας.

Σύμφωνα με τον κ. Αρκουμάνια, επιλέγονται περιοχές που είναι γνωστό ότι έχουν υψηλό ιικό φορτίο, αλλά και περιοχές που εμφανίζονται “πράσινες” στον χάρτη, αλλά όπου μπορεί να υπάρχει μια εξάπλωση που δεν έχει ακόμη καταγραφεί. Τα αποτελέσματα των γρήγορων δοκιμών τόσο του προγράμματος οδήγησης μέσω όσο και του προδρόμου προγράμματος στα τετράγωνα αναλύονται και δίνουν μια καλή εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δοκιμές στις πλατείες της Αττικής έδειξαν ότι η επιδημία δεν διέφυγε – υπό τον έλεγχο του Συντάγματος, το ποσοστό θετικότητας ήταν περίπου 1% -, ενώ στη Θεσσαλονίκη μια παρόμοια δράση στη Νέα Παραλία, που πραγματοποιήθηκε πριν από αυτήν ακόμη και στο αποκορύφωμα της επιδημίας, είχε δείξει θετικό ποσοστό στο 7,4%.

Οι περιοχές που βρίσκονται στο “κόκκινο” έδειξαν υψηλή θετικότητα και με βάση τις γρήγορες δοκιμές του προγράμματος οδήγησης μέσω. Ενδεικτικά ποσοστά θετικότητας που βρέθηκαν είναι 11,2% στη Δράμα, 8,09% στην Καρδίτσα, 17,24% στην Ξάνθη και 10,33% στην Πέλλα.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, παρατηρείται μείωση της θετικότητας σε ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο, αυτό δεν έχει ακόμη καταγραφεί στα επιδημιολογικά δεδομένα. Χθες, ανακοινώθηκαν 2.186 νέες περιπτώσεις κοροναϊού, εκ των οποίων 453 στη Θεσσαλονίκη, 375 στην Αττική, 129 στη Λάρισα και 115 στην Πέλλα. Αναφέρθηκαν 89 θάνατοι, ενώ 613 ασθενείς νοσηλεύτηκαν με διασωλήνωση, ένας αριθμός αυξήθηκε σε σύγκριση με τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Χθες, ο Υπουργός Υγείας Β. Κικιλιάς ανακοίνωσε την απόφαση 22 ιατρών ιδιωτικών νοσοκομείων στην Αθήνα (“Υγεία”, Μητροπολίτης, Γενικός Μητροπολίτης, “Μητέρα”, ΙΑΣΩ και “Ερρίκος Ντανάν”) και οκτώ γιατροί δημόσιων νοσοκομείων (“Λαϊκό” “,” Ευαγγελισμός “,” Παμμακάριστος “,” Αττικόν “, Ασκληπιείο της Βούλας και Αργολίδα) για να πάνε στη Βόρεια Ελλάδα για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στο NSS στον αγώνα κατά του κοροναϊού. Σήμερα, αναμένεται να υποβληθεί τροποποίηση, σύμφωνα με την οποία οι γιατροί και το προσωπικό της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας που πηγαίνουν στη Βόρεια Ελλάδα για την πανδημία θα λάβουν διπλά τέλη για τη στιγμή που θα είναι εκεί.

Εν τω μεταξύ, ο γενικός περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Hans Klouge, έστειλε χθες μήνυμα στον ελληνικό λαό σχετικά με την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας. «Το μεγαλύτερο δώρο για τους αγαπημένους μας τα Χριστούγεννα είναι να συμπεριφερόμαστε με υπευθυνότητα.« Για να προστατεύσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να σώσουμε ζωές », τόνισε.

.Source