Δωρεάν δοκιμή “drive through” σε μέρη της χώρας

Φωτογραφία INTIME / ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φωτογραφία INTIME / ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δωρεάν δοκιμές EGY πραγματοποιούνται σήμερα, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, από ομάδες EODY που αποτελούνται από Mobile Health Teams (KOMY).

Οι δοκιμές πραγματοποιούνται με αυτοκίνητο (οδήγηση) στις ακόλουθες περιοχές της χώρας:

  • Αχαΐα: Παλαιά διόδια Αίγιο, 10: 00-14: 00
  • Νάουσα Πάρου, 10: 00-14: 00
  • Ρόδος: Λ. Κρεμαστής, 12: 00-15: 00
  • Αργολίδα: Επαρχιακός δρόμος Κρανιδίου, 10: 00-14: 00
  • Λάρισα: Κλειστή αγορά της Νεάπολης, 10: 00-16: 00

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τη Δευτέρα στο Υπουργείο Υγείας, Καθηγητής Βάνα Παπαγιέγλου Είπε ότι “είναι σαφές ότι ο αριθμός των περιπτώσεων έχει μειωθεί στα περισσότερα μέρη της χώρας”, σημειώνοντας ότι “τα τεστ δείχνουν τελικά μείωση του δείκτη θετικότητας”. Δυστυχώς, ωστόσο, “η πίεση στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των περιπτώσεων μειώνεται στα περισσότερα μέρη της χώρας”, πρόσθεσε.

«Έχουμε πολύ δρόμο», πρόσθεσε ο Παπαγιεγγέλου, σημειώνοντας ότι η επιτροπή θα εξετάσει τα δεδομένα για να προτείνει μια πιθανή μικρή άρση περιοριστικών μέτρων, σημειώνοντας ότι «βασικές παράμετροι είναι η μεγάλη εξάπλωση του κοροναϊού, αλλά και η πίεση της ICU στο νοσοκομεία της χώρας “.

Ένα ασταθές επιδημιολογικό φορτίο περιγράφηκε στη θέση του από τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Hardalias, λέγοντας ότι αυτό δεν είναι το ίδιο σε όλη τη χώρα, αλλά διαφέρει από περιοχή σε περιοχή, με ορισμένες περιφερειακές μονάδες να είναι πιο επαχθές.

Οι 18 περιοχές που επιβαρύνονται σύμφωνα με το επιδημιολογικό βάρος των τελευταίων 14 ημερών, είναι οι ακόλουθες (η σειρά άλλαξε από την προηγούμενη εβδομάδα με βάση τα νέα δεδομένα): Πέλλα, Δράμα, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη, Πιερία, Φλώρινα, Ημαθία, Λάρισα , Κιλκίς, Ξάνθη, Χαλκιδική, Μαγνησία, Καρδίτσα, Καβάλα, Τρίκαλα, Έβρος, Σέρρες και Ροδόπη.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

.Source