Με το “Drive & Listen” θα οδηγείτε στο Τόκιο, το Άμστερνταμ και τη Θεσσαλονίκη με δύο κλικ, Focus – City Vibe

Από

Ελευθερία Τριανταφύλλου
Ελευθερία Τριανταφύλλου –

Χάσατε την αγαπημένη σας διαδρομή κάτω από τις κανονικές συνθήκες – πολυσύχναστο και ζωντανό κέντρο της πόλης, ενώ το διασχίζατε ακούγοντας τον αγαπημένο σας σταθμό; Σας λείπει αυτό το οδικό ταξίδι με φίλους στην Ισπανία; Υπάρχει μια λύση – η οποία δεν περιλαμβάνει την αποστολή sms – από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σας.

Ένας ιστότοπος που “ενώ οδηγείτε στην πόλη ακούτε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς”: Αυτός είναι “Drive & Listen”, όπως περιγράφεται από τον νεαρό δημιουργό του, Erkam Η ιδέα του Ekram μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε – από μια ασφαλή απόσταση – και δίνει ανάσα στην ανάγκη μας και στη νοσταλγία για περιπάτους και ταξίδια στη μέση της καραντίνας. Επιπλέον, όταν το καλό ταξίδι επιστρέφει στη ζωή μας, θα είμαστε σε θέση να εξερευνήσουμε και να πάρουμε τη διάθεση των προορισμών μας πριν καν προσγειωθούμε.

Μεταξύ των πόλεων που μπορείτε να “οδηγήσετε” είναι το Άμστερνταμ, η Βαρκελώνη, η Νέα Υόρκη, το Τόκιο, η Κωνσταντινούπολη, το Τελ Αβίβ, η Ζυρίχη, αλλά και η Θεσσαλονίκη. Μεταξύ των επιλογών “οδηγός” δεν είναι μόνο οι τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί – που μπορούν να τους εναλλάσσουν – αλλά και η δυνατότητα προσαρμογής της ταχύτητας του αυτοκινήτου, καθώς και την ενεργοποίηση ή μη του φυσικού «θορύβου» του δρόμου, για μια απόλυτη οδηγική εμπειρία στην πόλη.

Η διαδρομή περνάει από κεντρικά και χαρακτηριστικά σημεία κάθε πόλης με τους “οδηγούς” (δηλαδή εμάς) να σταματούν στα φανάρια και να παρατηρούν τη σήμανση, ενώ βλέπουν – από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου – τους περαστικούς – διασχίζοντας τον πεζόδρομο και πεζοδρόμια κρατώντας τα ψώνια τους, αλλά και εμβληματικά κτίρια και γωνίες περίπτωση της Θεσσαλονίκης ο Λευκός Πύργος.

Ο αυτοκινητόδρομος στο Άμστερνταμ ξεκινά να περνά έξω από το ειδικά σχεδιασμένο Rijksmuseum. Ενεργοποιώντας το Stadhouderskade μεταβαίνουμε στην καρδιά της πόλης στην πλατεία Rembrandt, μοιράζοντας τη διαδρομή με πεζούς και ποδηλάτες που πλημμυρίζουν τους δρόμους. Από εκεί προχωρούμε κατά μήκος του καναλιού καρτ ποστάλ Amstel στον εντυπωσιακό Munt Tower και στην πλατεία με το ίδιο όνομα, τον Κεντρικό Σταθμό της Πόλης και τον Πύργο ADAM, ακούγοντας το σύγχρονο αγγλικό ποπ NPO Radio 2, αλλά και επιτυχίες της δεκαετίας του ’60, ’70 και ’80. Και είμαστε ακόμα στη μέση του δρόμου …

Η πρόσβαση στον ιστότοπο είναι εντελώς δωρεάν χωρίς να απαιτείται εγγραφή, ενώ νέες πόλεις προστίθενται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τα βίντεο προσομοίωσης διαδρομής είναι γενικά πρόσφατα και υψηλής ποιότητας. Οι διαδρομές δεν δημιουργούνται από τον ίδιο τον δημιουργό, αλλά προσαρμόζει τα βίντεο τρίτων από το YouTube. Εάν κάποιος θέλει να υποστηρίξει οικονομικά τον Erkam και τη δημιουργικότητά του, μπορεί να το κάνει προσφέροντάς του έναν ψηφιακό καφέ, δηλαδή, του προσφέροντας το ποσό των τεσσάρων ευρώ. Το έργο Erkam έχει προσελκύσει ενθουσιώδη σχόλια από πιθανούς ταξιδιώτες από την Ελλάδα και τον κόσμο που δηλώνουν ότι αυτή τη στιγμή ο περίπατος στις αγαπημένες τους πόλεις είναι αυτό που χρειάζονται περισσότερο. Ίσως θα σας διαδεχτούμε στην οδό Νίκης προς τον Λευκό Πύργο, ακούγοντας το Τρίτο Πρόγραμμα. Τα λέμε εκεί.

Source