Νέο B-SUV Alfa Romeo Brennero από την Πολωνία

Ο Άλφα ρομέο προετοιμάζει επίθεση στην ολοένα αυξανόμενη κατηγορία SUV, μετά Στέλβιο θα εμπλουτίσει τη γκάμα του με δύο άλλα μικρότερα (και επομένως πιο εμπορικά) μοντέλα. Το μικρό και το μεσαίο Tonale Αναμένεται να είναι έτοιμο το 2021, με παραγγελίες να ανοίγουν στο τέλος του νέου έτους και οι πρώτες παραδόσεις να γίνονται στις αρχές του 2022.

Δείτε επίσης: Νέο Alfa Romeo Stelvio Veloce Ti με άρωμα QV

Το θα τοποθετηθεί παρακάτω νέο B-SUV του Άλφα ρομέο, ο Μπρένερο, που θα αποτελέσει τη βάση του φάσματος της ιταλικής εταιρείας, όπως ήταν η Mito Η παραγωγή του θα πραγματοποιηθεί στις Tychy εργοστάσιο στην Πολωνία, όπου παράγονται τα Fiat 500, το Abarth 500 και το Lancia Ypsilon. Σύμφωνα με υπουργούς από την Πολωνία, η FCA θα παράγει εκεί στο μέλλον τρία νέα μικρά SUV των εμπορικών σημάτων Alfa Romeo, Fiat και Jeep.

“Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και νέα ρομπότ και μηχανήματα θα εγκατασταθούν το πρώτο εξάμηνο του 2021”, δήλωσε ο Ραφάλ Γκράνκι, εκπρόσωπος της FCA Πολωνίας. Το Brennero θα είναι το μόνο μοντέλο Alfa Romeo που θα παραχθεί εκτός της Ιταλίας και θα βασιστεί στο Πλατφόρμα CMP ομάδας PSA. Αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023 σε υβριδικές και καθαρές ηλεκτρικές εκδόσεις, οι οποίες θα είναι οι πρώτες στην ιστορία της ιστορικής μάρκας από το Μιλάνο.

Δείτε επίσης: Πόσο κάνει το Alfa Romeo Giulia QV στην Ελλάδα;

Source