Νέο DRIVE την Κυριακή 19/7, με τα REAL News

Τρέξαμε πολύ για έναν ακόμη μήνα και – ευτυχώς – το κάναμε. Για αυτόν τον μήνα πρέπει να διατηρήσετε το ποσοστό 38% … Είναι αυτό που αντιστοιχεί στα μοντέλα του ζητήματος που είναι συνδεδεμένα, είτε καθαρά ηλεκτρικά είτε ως Plug-in Hybrid. Και είναι το υψηλότερο που έχουμε ηχογραφήσει ποτέ, δείχνοντας με σαφήνεια πού πηγαίνουν τα πράγματα και τη βιομηχανία.

Φρέσκο ​​και γενικά ενδιαφέρον ως τεχνολογική ανακάλυψη, το πρώτο καθαρά ηλεκτρικό Mercedes-Benz που ονομάζεται EQC. Είναι η πρώτη φορά που το δοκιμάζουμε στην Ελλάδα για αυτό και το φέρνουμε πρόσωπο με πρόσωπο με το Audi e-tron, κάνοντας ουσιαστικά μια προβολή στο μέλλον των συγκριτών του ειδικού τύπου για το αυτοκίνητο.

Δοκιμάζουμε επίσης το odakoda Citigo iV, το έξυπνο EQ fortwo και το Opel Corsa-e, δηλαδή τρία από τα πιο προσιτά ηλεκτρικά στην ελληνική αγορά. Που θα είναι σίγουρα στη λίστα αυτού που αποφάσισε ότι η ζωή του μπορεί να στηρίξει την ηλεκτρική κίνηση από σήμερα. Εξαιρετικά σημαντικό είναι το πρώτο τεστ που έκαναν οι Βρετανοί συνεργάτες μας στην έκδοση παραγωγής του Volkswagen ID.3, το μοντέλο που αναμένεται να δώσει δύναμη στους ανθρώπους.

Το αντικείμενο του Master Test είναι συνδεδεμένο, το κορυφαίο Peugeot 3008 που ονομάζεται HYBRID4, είναι τετράτροχο, αποδίδει 300 PS και καίει όσο ένα supermini αν το φορτίζετε καθημερινά. Είναι σίγουρα η πιο εντυπωσιακή απόδοση του μοντέλου μέχρι σήμερα.

Για να μην ξεχάσουμε, φροντίσαμε επίσης ορισμένα ζητήματα που μυρίζουν σαν βενζίνη. Ή ακόμα και ντίζελ. Στις πιο ειδικές από αυτές, περάσαμε μια ολόκληρη μέρα πίσω από το τιμόνι ενός Volkswagen T-Cross Cabriolet και ενός Mazda MX-5, με το οποίο, αφού κουράσαμε να γυρίσουμε, κάναμε μια στάση στον κινηματογράφο.

Συγκρίναμε επίσης την έκδοση Renault Captur που αναμένεται να είναι η πιο δημοφιλής στην Ελλάδα – αυτή με τον κινητήρα 1.3 TCe και 130 PS – με τα αντίστοιχα Ford Puma και Citroen C3 Aircross. Και τέλος, με τη βοήθεια ενός Peugeot 208 και ενός Renault Clio, βρήκαμε για άλλη μια φορά ότι ο συνδυασμός ενός καλού supermini με έναν σύγχρονο και καθαρό πετρελαιοκινητήρα είναι ακαταμάχητος. Υπάρχουν και άλλες δοκιμές, αλλά είναι καλύτερα να τα δείτε ενώ φεύγετε, κατά προτίμηση στην παραλία.

Καλή ανάγνωση!

Source