Πρώτη ανάκληση για το νέο Toyota Yaris

ο νέο Toyota Yaris που μετράει μερικούς μήνες στην ελληνική αγορά, δέχεται την πρώτη ανάκληση, η οποία αφορά έναν προληπτικό έλεγχο στο 255 οχήματα, παραγωγή από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2020.

Δείτε επίσης: Το φθηνότερο υβριδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Στα οχήματα περιλαμβάνονται η μεταλλική βάση, όπου το ζώνη ασφαλείας μεσαίου επιβάτη του πίσω καθίσματος μπορεί να μην έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει πιθανότητα ζημιάς από τη ζώνη ασφαλείας αιχμηρή άκρη της βάσης, κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης. Εάν συμβεί αυτό, στη χειρότερη περίπτωση, η ζώνη ασφαλείας μπορεί να κοπεί και μην κρατάτε τον επιβάτη σωστά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα ατύχημα, σχετίζεται με το συγκεκριμένο ζήτημα. Οι ιδιοκτήτες των παραπάνω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά, προκειμένου να έρθουν στο δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων επισκευαστών Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να κάνουν τον σχετικό έλεγχο της πίσω ζώνης ασφαλείας, χωρίς οικονομικό βάρος.

Δείτε επίσης: Το καλύτερο αυτοκίνητο στα 12,990 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την TOYOTA Hellas – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας 09:00 π.μ. έως 05:00 μ.μ.).

Source