Το Drive … είναι πίσω – Η νέα μόδα στα χρόνια του κοροναϊού

Μια οθόνη που έχει δημιουργηθεί σε ένα δρομάκι και σταθμευμένα αυτοκίνητα με ζευγάρια, που δεν ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την πλοκή της ταινίας που εμφανίζεται, είναι μια κοινή σκηνή που έχουμε δει όλοι, σε παλιές αμερικανικές ταινίες. Αυτή η δημοφιλής μορφή ψυχαγωγίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τη δεκαετία του 1930 έως πριν από λίγα χρόνια, είχε εξαπλωθεί σε άλλες χώρες και με την πάροδο του χρόνου εξασθενεί.

Έτσι, αυτή η μόδα του παρελθόντος, η κίνηση – δηλαδή, να πάτε σε έναν ανοιχτό χώρο και να παρακολουθήσετε μια ταινία από το αυτοκίνητό σας – επιστρέφει καθώς είναι μια ασφαλής λύση σε αυτές τις ακραίες συνθήκες που βιώνουμε. Η ελεύθερη συναρμολόγηση σε πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι ακόμη πολύ μακριά, επομένως αυτή η λύση εξαπλώνεται στη βιομηχανία συναυλιών – και ελπίζουμε ότι είναι προσωρινή.

Κορώναιος: Στο τελευταίο τέντωμα η πρώτη «ζωντανή» ελληνική ιατρική

Μια χώρα μετά την άλλη, αναβιώνουν αυτήν την τάση. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, στο Porz της Κολωνίας, 50 τέτοιοι χώροι διασκέδασης έχουν ήδη αρχίσει να λειτουργούν. Επίσης στη Δανία πριν από λίγες μέρες, ο δημοφιλής μουσικός Mants Langer, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ο Ώρχους, πήρε τη σκηνή σε ένα πάρκινγκ, που περιβαλλόταν από τεράστιες οθόνες και έπαιξε για τους θαυμαστές του, που είχαν φτάσει με τους αυτοκίνητα για να το απολαύσετε. Ο τραγουδιστής δήλωσε ότι “είναι ωραίο να συνδεθείτε με το κοινό σας ακόμα κι αν σας παρακολουθεί από το αυτοκίνητο”.

Η ζωντανή ανακοίνωση και οι 500 διαθέσιμες θέσεις ήταν μια έκπληξη μόλις ανακοινώθηκαν. Αυτή η αρχική προσπάθεια για τους λάτρεις της μουσικής και τους διοργανωτές στέφθηκε με επιτυχία γιατί, όπως δήλωσαν οι δανικές αρχές, «ήταν μια πλήρως ελεγχόμενη συναυλία στην οποία ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα και το κοινό έφυγε μισή ώρα μετά το τέλος του μιούζικαλ εκτέλεση”.

Στην Κοπεγχάγη, εκτός από τους λάτρεις της μουσικής, οι πιστοί ευαγγελιστές χρησιμοποίησαν το Drive στη μόδα για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία. Όποτε ήθελαν να αλληλεπιδράσουν με τον ιερέα, πίεζαν τα κέρατα ή κούνησαν τους υαλοκαθαριστήρες.

Σε πολλές χώρες

Τα παραδείγματα της Γερμανίας και της Δανίας έχουν αρχίσει να ισχύουν και σε άλλες χώρες. Στην πραγματικότητα, στη Νότια Κορέα, προκειμένου να διασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες ακρόασης, εκτός από τις γιγαντιαίες οθόνες που παρακολούθησαν τις συναυλίες, μεταδόθηκε επίσης μέσω fm. Αντί για χειροκροτήματα, το κοινό εξέφρασε τον ενθουσιασμό του παίζοντας τα φανάρια των οχημάτων. “Είναι απίστευτο τι μπορούν να κάνουν οι θεατές για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους όταν δεν μπορούν να φωνάξουν και να χειροκροτήσουν”.

Οι πιο εντυπωσιακές εικόνες, ωστόσο, προέρχονται από το αεροδρόμιο του Βίλνιους – την πρωτεύουσα της Εσθονίας. Το αεροδρόμιο της πόλης έχει μετατραπεί σε μια τεράστια κινηματογραφική αίθουσα, αξιοποιώντας έτσι δημιουργικά τον αδρανή χώρο, καθώς οι πτήσεις λόγω της παγκόσμιας πανδημίας έχουν απαγορευτεί. Η πρώτη ταινία που προβλήθηκε ήταν η βραβευμένη Νότια Κορέα “The Parasites”.

Τα 150 αυτοκίνητα που έσπευσαν για τον έλεγχο ήταν σε απόσταση δύο μέτρων και ο επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών ήταν δύο άτομα ανά αυτοκίνητο. Το πρόγραμμα ταινιών του νέου εναλλακτικού χώρου ψυχαγωγίας έχει προγραμματιστεί να προβάλλει μια ταινία από διαφορετικές ηπείρους κάθε εβδομάδα. Ένα διαφορετικό ταξίδι στη μαγεία της μεγάλης οθόνης.

Άνοιγμα σχολείων: Η Επιτροπή συνεδριάζει – Ποιες είναι οι ημερομηνίες που ισχύουν

Ακολουθηστε στο ειδήσεις Google και να είστε ο πρώτος που θα γνωρίζει όλα τα νέα
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, από

Source