Δοκιμή κίνησης: BMW X1 sDrive18i

Το ανανεωμένο X1 καλείται να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του προκατόχου του, ο οποίος έγραψε πολύ καλή απόδοση στο διάγραμμα πωλήσεων της κατηγορίας. Βελτιωμένη σε σημεία (οπτικά αλλά και ουσιαστικά) διατηρούσε σχεδόν την ίδια τιμή με την προηγούμενη έκδοση, με την αυτόματη δοκιμή να ξεκινά από 34.083 €. Όσον αφορά τον κινητήρα, αυτή είναι η βασική έκδοση με τον 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που αποδίδει 140 ίππους και σε συνδυασμό με το νέο αυτόματο κιβώτιο επτά ταχυτήτων Steptronic.

Εξωτερικά, αυτό που ξεχωρίζει είναι το νέο Larger grille της Daska που σηματοδοτεί τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση της εταιρείας. Πολλοί δεν τους αρέσουν, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Επιπλέον, διαθέτει έναν νέο προφυλακτήρα και νέους λαμπτήρες ομίχλης LED, ενώ ο πίσω προφυλακτήρας επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στο χρώμα του αμαξώματος.

Δοκιμή κίνησης: BMW X1 sDrive18i
Στο εσωτερικό, διατηρούνται τα υψηλά πρότυπα ποιότητας με ορισμένες αλλαγές στα πάνελ των θυρών, στη σήραγγα της κεντρικής κονσόλας και στην οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας 10,25 ιντσών του συστήματος πολυμέσων. Το τελευταίο είναι κατά τη γνώμη μας το πιο εύκολο από όλα αυτά που έχουμε συναντήσει στη λειτουργικότητα.

Πολύ καλή θέση οδήγησης, με το κάθισμα και το τιμόνι ρυθμιζόμενες πολλές φορές, βοηθώντας τον οδηγό να βρει την ιδανική θέση. Οι χώροι στην καμπίνα για τέσσερις επιβάτες είναι επίσης καλοί, με τους χώρους αποσκευών να φτάνουν τα 505 lt. Τέλος, υπάρχουν αρκετά μέρη για τα μικρά πράγματα της καθημερινής χρήσης.

Δοκιμή κίνησης: BMW X1 sDrive18i

Ο γάμος του 1,5 κυλίνδρου των 140 ίππων με το νέο αυτόματο κιβώτιο 7 ταχυτήτων αποδεικνύεται ιδανικός. Με άλλα λόγια, αξίζει να δώσετε τα επιπλέον 2.400 € για να αποκτήσετε αυτήν την έκδοση. Το 9,7 “για τα 0-100 km / h και την τελική ταχύτητα 203 km / h που υπόσχεται ο κατασκευαστής δεν είναι προφανώς απόδοση απόδοσης.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις τρόπους λειτουργίας κινητήρα (Eco Pro, Comfort και Sport), με τη μέση κατανάλωση να μην υπερβαίνει τα 9,3 lt / 100 km, κάτι που ωστόσο απέχει πολύ από 5,8 lt / 100 km που υποσχέθηκε ο κατασκευαστής.

Δοκιμή κίνησης: BMW X1 sDrive18i

Σημειώνουμε την πολύ καλή αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης, τα αποτελεσματικά φρένα αλλά και τον τρόπο που η ανάρτηση συνδυάζει άνεση (παρά την ύπαρξη τροχών 18 ακτίνων) με τη σπορ συμπεριφορά του δρόμου.

Ως κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, αυτό το συγκεκριμένο X1 δεν είναι σαφώς κατάλληλο για αποδράσεις εκτός δρόμου. Ωστόσο – χάρη στην μεγάλη απόσταση από το έδαφος – μπορεί να σας οδηγήσει με σχετική ευκολία κάπου όπου ένα συμβατικό μοντέλο θα ήταν δύσκολο, αρκεί η πρόσφυση στον άξονα μετάδοσης κίνησης να είναι επαρκής.

Δοκιμή κίνησης: BMW X1 sDrive18i
Συμπερασματικά, αυτή η συγκεκριμένη έκδοση του X1 εξακολουθεί να είναι μια καλή πρόταση για όσους δεν ενδιαφέρονται για αποδόσεις και αποδράσεις εκτός δρόμου. Για όσους θέλουν ένα “βασικό” premium crossover με καλή συμπεριφορά στο δρόμο, επαρκή χώρο στην καμπίνα και φρέσκια εμφάνιση. Υπό την προϋπόθεση, φυσικά, ότι έχουν στη διάθεσή τους μια ασήμαντη τιμή αγοράς που μπορεί να ανεβαίνει στα ύψη εάν δελεαστούν από τον ατελείωτο κατάλογο των πρόσθετων.

Τι λέει το DRIVE
Καλή πρόταση για όσους θέλουν ένα premium crossover, με αρκετό χώρο και καλό χειρισμό, και δεν αναζητούν σοβαρές επιδόσεις και δυνατότητες εκτός δρόμου.
Τιμή Από 34.083 €
Τεχνολογία 1.499 cc, i3, 12v, 2 VET, turbo, direct injection, Valvetronic ,, 140 PS / 4.600 rpm, 220 Nm / 1.480-4.200 rpm, αυτόματο κιβώτιο επτά ταχυτήτων
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
0-100 χλμ / ώρα 9,7 “
Μέγιστη ταχύτητα 203 χλμ / ώρα
Μέση κατανάλωση 7,1 lt / 100 χλμ
Εκπομπές CO2122 g / χλμ
Διαστάσεις 4.447 x 1.821 x 1.598 mm
Χώρου αποσκευών 505 λίτρα
Βάρος 1,505 κιλά
Μετρήσεις κατασκευαστή, φωτογραφίες Θανάσης Κουτσογιάννης

Source