Δοκιμή κίνησης: Suzuki Vitara 1.4 S BoosterJet AllGrip

Για πάνω από δύο δεκαετίες, σε κάθε ομιλία για τετρακίνηση, η Suzuki θα είχε αναπόφευκτα μια εξέχουσα θέση. Εξαιρετική τεχνογνωσία, αξιόπιστα μοντέλα και εξαιρετικές δυνατότητες, δημιούργησε τον θρύλο της τετρακίνησης Suzuki

Αλλά οι καιροί αλλάζουν και μαζί τους οι ισορροπίες είναι αναστατωμένες και παραδόσεις. Σήμερα, το μοντέρνο οι απαιτήσεις την έβαλαν πιο ψηλά ενεργός ασφάλεια, το οικονομία καύσιμο, αλλά και το μοντέρνο εξωτερικό εμφάνιση.

Η σχεδίαση των νέων Βιτάρα είναι εντυπωσιακό. Ο συνδυασμός του ψηλός καπό με επιχρωμιωμένο μάσκα λεπτομέρειες, φτιάξτε το ξεχωρίζει τώρα αμέσως. Κάνοντας ένα βήμα περαιτέρω, στη Suzuki το προικίστηκαν με ένα ολοκαίνουργιο και τολμηρός χρώμα παλέτα, που ταιριάζει καλύτερα στο σύγχρονο, παράτολμος το προφίλ του. Αν και έχει λίγο μικρότερος μεταξόνιο από συγγενή και πρόσφατα ανανεωμένη S-Cross, το αυξημένο απόσταση από το έδαφος (18,5 εκ αντι αυτου 16,5 εκ) και τα περισσότερα απόλυτος οι επιφάνειες το κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ προσπαθούμε Suzuki SX4 S-Cross 1.4 BoosterJet AllGrip

Είναι πράγματι καλύτερα προικισμένο για χρήση εκτός δρόμου, καθώς έχει καλύτερη γωνία πλησιάζω, αναβαθμίδα και αναχώρηση (18)º18º και 28º). Στην πραγματικότητα, το Μέγεθος της καμπίνας καμία διαφορά σημαντικά από αυτόν S-Σταυρός. Αυτό σημαίνει κόσμιος χώρους για αυτούς πίσω επιβάτες, στο ίδιο επίπεδο με ένα Opel Mokka Χ λίγο καλύτερα από αυτούς ένα Σάνγκιονγκ Τίβολι ή του Nissan Juke. Ο χώρος αποσκευών βρίσκεται σε απόσταση ενός μέτρου μικρό και μεσαίο οικογένεια, στο 375 λίτρα. Η εσωτερική διακόσμηση έχει φρέσκο εικόνα . Από αλουμίνιο φιλέτο στο ταμπλό και τα χρώματα τους τόνισε αεραγωγούς, μέχρι τις λεπτομέρειες της τραπέζι όργανα και αθλήματα δέρμα τιμόνι, θέλει να τα κλέψει εντυπώσεις. Ο συνέλευση των επιφανειών είναι στο γνωστό Καλός Επίπεδο Suzuki, ωστόσο απτός ποιότητα πλαστικών σε ταμπλό και η κονσόλα θα μπορούσε να είναι καλύτερα. Το νέο σύστημα ΠΟΛΥΜΕΣΑ και πλοήγηση Πρέπει να είναι οικείο, αλλά πραγματικά έχει πολλά δυνατότητες και σύντομα γίνεται κέντρο ενδιαφέροντος.

Το μεγαλο Αποκάλυψη σε αυτό το συγκεκριμένο Vitara, είναι το νέος κινητήρας της σειράς BoosterJet. Αντιμετωπίζουμε εντελώς Νέα γενιά υπερφορτισμένο κινητήρες αμέσως σπρέι, το οποίο θα γεμίσει το εύρος της Suzuki στο μικρό και μεσαίες ικανότητες. ΕΝΑ μικρότερος έκδοση που έχουμε οδηγήσει νέο Baleno. Εδώ, το 1.4Τ έχει μέγιστη ισχύ 140 PS και το μέγιστο ροπή 22,4 kgm, κάτι που τον καθιστά ιδανικό για μειωμένος βάρος του νέου Vitara.

Ο απόδειξη είναι προφανές αν ρίξουμε μια ματιά Μετρήσεις εκτέλεση. Επιτυγχάνει έξοχος φορές, κυρίως από στάση, σταματώντας αισθητά το χρονόμετρο νωρίτερα και από τις εργοστασιακές τιμές. Η απόδοσή του είναι γραμμικός σε μεγάλη γκάμα ξεκινώντας από το κατώφλι τους 2.000 σ.α.λ. και τα ξεπερνά 5.500 σ.α.λ.. Εκτός αυτού, αυτό μπορεί να φανεί στις μικρές διαφορές χρόνου στο ενδιάμεσος επιταχύνσεις. Ο κλιμάκωση του κιβωτίου ταχυτήτων είναι ισορροπημένη, χωρίς να διακρίνουμε ούτε ένα πολύ σύντομο 1ο ή ένα πολύ μεγάλο 6ο. Οι μοχλοί είναι ακριβής και με το σωστό βάρος, ευνοώντας τους γρήγορα αλλαγές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δοκιμάζουμε το Suzuki Vitara 1.6 DDiS 4WD TCSS

Φυσικά, με τον σωστό συνδυασμό κιβώτιο ταχυτήτων κινητήρα δεν σημαίνει αυτό λύσαμε και όλα τα προβλήματά μας. Αναζητώντας το κάτι περισσότερο εκτός δρόμου, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα το κάνετε λείπει η ροπή είναι ενεργοποιημένη πολύ χαμηλά στροφές. ο συρρίκνωση και η υπερφόρτιση επιτυγχάνει πολλά, μέσα παραστάσεις και στο οικονομία καύσιμο, αλλά το ζωντάνια των δύο λίτρων χαμηλός στροφές και το μικρός οι σχέσεις που τον συνόδευαν, δεν αντικαθίστανται.

Το παραδοσιακό τετρακίνητο του Grand Vitara έχει δώσει τη θέση του στο νέο αυτόματο AllGrip. Πρόκειται για τετρακίνηση με βάση ένα προγραμματιζόμενος συμπλέκτης πολλαπλών δίσκων. Σε αυτόματη λειτουργία Αυτο, ευνοεί την οικονομία, δίνοντας ώθηση βασικά εμπρός τροχούς. Η ροπή φτάνει στο πίσω μέρος μόνο σε περίπτωση κλώση. Στο Αθλημα, αλλάζει το απάντηση αερίου με ένιωσα διαφορά σε χαμηλές και μεσαίες ταχύτητες. Τα τετρακίνητα μοιράζονται περισσότερο δύναμη στον πίσω άξονα, ανάλογα με το γωνία του τιμονιού. Η λογική είναι παρόμοια Χιόνι, μόνο εδώ ο στόχος είναι ο ελάχιστος δυνατός ολίσθηση. Το γκάζι είναι περισσότερο προοδευτικός και σύλληψη έλξηςείμαι πιο ενεργός. Τέλος στις Κλειδαριά, για τα περισσότερα δύσκολος συνθήκες λάσπης ή άμμου, η τιμή μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών παραμένει Σταθερός.

Με συνεχής κλειδώστε σε πραγματικές συνθήκες δοκιμής, σε βαθιά άμμος ή παχύ λάσπη, σε σταθερές πιέσεις και οριακές συνθήκες, α υπερθέρμανση του AllGrip δεν είναι απίθανος. Η αυξημένη ροπή του BoosterJet ενισχύει το φαινόμενο, αλλά μερικές εκατοντάδες μέτρα είναι αρκετά χαλαρή ρυθμό, σε μακριά από τη σχετική ένδειξη. ο Αθλημα είναι πιο φιλικό στα μηχανικά μέρη, αλλά αλλάζει ελαφρώς την ισορροπία του Vitara. ο νέο πλαίσιο και τη συγκεκριμένη ρύθμιση του δημοσιεύσεις το κάνουν πολύ ευχάριστος για τον οδηγό. Αυτός έχει φως αίσθηση και συμμετέχει σε παιχνίδι της κομψής οδήγησης, η οποία είναι νόμιμη, αλλά στο τέλος είναι σπάνιο στην κατηγορία crossover. Στο έδαφος ή γενικά σε οποιοδήποτε ολισθηρό έδαφος αυτό γίνεται περισσότερο φανερός, ως το πλαίσιο “ακούει” σε καθε διόρθωση από το τιμόνι, σε κάθε ώθηση γκάζι σε οποιοδήποτε ελαφρύ φρενάρισμα. Συνολικά το συμπεριφορά στο δρόμο είναι από καλύτερα στην κατηγορία, με πολύ καλά επίπεδα περιουσιακά στοιχεία ασφάλεια και δυνατά φρένα. Ταυτόχρονα, παρά τις ιδιαιτερότητες Ρυθμίσεις της ανάρτησης, καταφέρνει να μην είσαι κουραστικός για οδηγό και επιβάτες στο χωματόδρομο. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι σθένος αμορτισέρ στο σκληρός χρήση. Αλλά το προοδευτικός τον τρόπο λειτουργίας τους χωρίς απότομος αντιδράσεις και σοκ, επισημαίνει σωστός επιλογή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Επίσημο: Νέο Suzuki Swift 2017 [videos]

ο νέα Vitara μπορεί να έχει αλλάξει χαρακτήρας οδήγηση, αλλά εμπορικά όνομα συνεχίζει να επιδιώκεται έντονα από επιτυχία. Έχει προσφέρει έναν συγγενή ενδιαφέρον πακέτο, ξεκινώντας από πρωτότυπο τιμή, συνεχίζοντας με τις λεπτομέρειες πρόσθετος εξοπλισμός και καταλήγει δυνατός μετά την πώληση. Η νέα έκδοση εξοπλισμού μικρό που συνοδεύει αποκλειστικά το 1.4T είναι το πιο πλήρης αυτή τη στιγμή στη σειρά Vitara. Περιλαμβάνει λεπτομέρειες όπως σύστημα πλοήγησης, η κάμερα αναστροφή, ο προσαρμόσιμο cruise control και το σύστημα αυτόματο φρεναρίσματος, με τελικό κόστος 26.980 €. Δεν είναι φτηνός αλλά είναι γρήγορο, έχει μόνιμη τετρακίνηση και φυσικά ένα βαρύς όνομα. Οι κλίμακες γέρνουν ακόμη περισσότερο εντατικά υπέρ της Vitara, χάρη στο 5ετές εργοστάσιο εγγύηση.

Τι λέει το DRIVE
Όπως και με όλα τα παραδοσιακά μοντέλα εκτός δρόμου, η Vitara ήξερε ότι πρόκειται να ξεκινήσουμε μια σημαντική αλλαγή σταδιοδρομίας. Με απόλυτα αντικειμενικά κριτήρια είναι πιο συμβατό με τις σύγχρονες απαιτήσεις. Είναι ένα πιο ολοκληρωμένο μοντέλο, χωρίς πολλά χαρακτηριστικά εκτός δρόμου.
Τιμή Από 26.980 €
Τεχνολογία 1.373 cc, i4, 16v, x VET, άμεσος ψεκασμός και turbo, 140 PS / 5.500-rpm, 22.4 kgm / 1.500-4.000 rpm, εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
0-100 χλμ / ώρα 8,4 “
0-160 km / h 21,6 “
0-400 μ 15,9 “@ 139,9 km / ώρα
0-1.000 μ 29,3 “@ 174,5 km / ώρα
50-110 km / h (με αλλαγές) 6,8 “
50-80 km / h (3ο) 3,5 “
80-110 km / h (3ο) 4.9 “
80-110 χλμ / ώρα (4ο) 6,6 “
110-140 χλμ / ώρα (4ο) 7.0 “
110-140 χλμ / ώρα (5ο) 8,6 “
110-140 χλμ / ώρα (6ο) 10,5 “
Φρένα 100-0 km / h 38,7 μ
Μέγιστη ταχύτητα 200 χλμ / ώρα
Μέση κατανάλωση 9,1 lt / 100 χλμ
Εκπομπές CO2 127 g / χλμ
Διαστάσεις 4.175 x 1.775 x 1.610 mm
Χώρου αποσκευών 375 λίτρα
Βάρος 1.200 κιλά
DRIVE μετρήσεις

Source