Ποιο είναι το μόνο νέο VW χωρίς turbo;

Η VW συνδέεται άμεσα μαζί τους turbo κινητήρες, καθώς τώρα όλα τα μοντέλα προσφέρονται με υπερτροφοδοτούμενα μηχανικά σετ ΤΠΔ βενζίνης και Λάδι TDI -εκτός ενός- και φυσικά εκτός από καθαρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Δείτε επίσης: Νέο αυτοκίνητο με 200 άλογα στη χαμηλότερη τιμή

Για να αναφέρει το ρεκόρ ότι το πρώτη ΤΠΔ εμφανίστηκε τον Σεπτέμβριο 2005 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης στο Γκολφ GT. Ήταν το 1.4 ΤΠΔ με διπλό υπερσυμπιεστή (υπερσυμπιεστή και υπερσυμπιεστή) και 170 hp. Σήμερα, η VW διαθέτει ένα ευρύ φάσμα κινητήρων TSI, σε συνδυασμό με υβριδική τεχνολογία.

Το μοναδικό VW που πωλείται με ατμοσφαιρικό σετ κινητήρα, είναι το VW Polo 1.0 MPI, το οποίο είναι επίσης το φθηνότερη τιμή μοντέλο της γερμανικής εταιρείας. Αυτός ο τρικύλινδρος κινητήρας προσφέρει 80 άλογα στις 6.200 σ.α.λ. και 95 Nm ροπής στις 3.750 σ.α.λ., ενώ συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων με κατάλληλη κλίμακα. Η διάταξή του είναι όσο μικρότερη είναι απαραίτητη για να διατηρήσει τον κινητήρα στη χρήσιμη εμβέλεια, αλλά και αρκετά μεγάλο ώστε να διατηρεί ταχύτητες 130 km / h, χωρίς να λειτουργεί σε υψηλές ταχύτητες και να ενοχλεί τους επιβάτες με θόρυβο.

Δείτε επίσης: Το καλύτερο αυτοκίνητο στα 12,990 ευρώ

Παρά τη χαμηλή ροπή (λόγω έλλειψης turbo), το 1,0 MPI εκπλήσσει ευχάριστα με την ελαστικότητά του, καθώς καταφέρνει και τραβά ακόμη και από 1.100 σ.α.λ. Αυτό το γεγονός διευκολύνει τις αστικές μεταφορές, επειδή αποφεύγονται συχνές πτώσεις γραναζιών. Σίγουρα όχι για όσους αναζητούν απόδοση, καθώς προσφέρει επιτάχυνση στα 0-100 km / h στα 15,4 dl. και ένα τελικό 171 km / h. Η κατανάλωση διατηρείται σε λογικά επίπεδα, με μέσο όρο δοκιμή στα 6,9 l / 100 χλμ. Σύμφωνα με τις μετρήσεις VW, η μεικτή κατανάλωση είναι 4,5 l / 100 km και οι εκπομπές CO2 είναι 104 g / km. (5,5 l / 100 km και 124 g / km με WLTP).

Προς το VW Polo 1.0 MPI πωλείται στην τιμή των 14.950 ευρώ, ναι και αυτή τη στιγμή υπάρχουν eτοιμο προετοιμαδοτα μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας παραγγελιών, σε αρχικές τιμές από 13.571 ευρώ. Στο ο βασικός του εξοπλισμός περιλαμβάνουν 6 αερόσακους, αυτόνομο φρενάρισμα, ηλεκτρικά μπροστινά και πίσω παράθυρα, ηλεκτρικούς καθρέφτες, οθόνη αφής 6,5 ιντσών, προβολείς, αισθητήρα φωτός και κλιματισμό.

Δείτε επίσης: Αυτοκίνητα με κατανάλωση 3 ευρώ / 100 χλμ.

Source