Range Rover Classic (1980): Toy Story

Λέγεται ότι σημαντικοί άνθρωποι χαρτογραφούν τη δική τους πορεία, μόνο για να ακολουθηθούν αργότερα από άλλους. Φαίνεται ότι το ίδιο συμβαίνει με ορισμένα αυτοκίνητα. Το Range Rover, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του ως πρωτότυπο το 1969 και τέθηκε σε παραγωγή το 1970, δεν στοχεύει στην απαράμιλλη πολυτέλεια. Αρχικά, ο εξοπλισμός του ήταν απολύτως βασικός, με καθίσματα επικαλυμμένα με βινύλιο, πλαστικό ταμπλό και εσωτερικούς χώρους που μοιάζουν περισσότερο με επαγγελματικό αυτοκίνητο. Αυτή η γενιά, η οποία παρέμεινε στην παραγωγή για 26 ολόκληρα χρόνια, με τα χρόνια άρχισε να «μεταλλάσσεται» στο σύμβολο κατάστασης στο οποίο ιδρύθηκε, ενσωματώνοντας διαδοχικά στον εξοπλισμό κλιματισμού, τα χαλιά στο πάτωμα, το ύφασμα ή το δέρμα στα καθίσματα και ξύλινη εγχώρια επένδυση. Αυτό που δημιούργησε το Range, το οποίο γιορτάζει την πεντηκοστή επέτειό του φέτος, δεν χρειάζεται να γνωρίζει το αυτοκίνητο για να το συλλάβει: δεν μιλάμε μόνο για τον απόγονο του, αλλά για ολόκληρη μια κατηγορία, η οποία είναι τώρα το πεδίο για οποιονδήποτε κατασκευαστή που θέλει να … αναδείξει τις αποβολές του από την άποψη της πολυτέλειας.

Η “στροφή” προς αυτήν την εικόνα ξεκίνησε κοντά στα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν αυτό το “πρωτότυπο” εξακολουθεί να είναι το Range Rover, έχοντας πλέον κερδίσει δημόσια αποδοχή όχι μόνο για τις δυνατότητες εκτός δρόμου, αλλά και για τις ανέσεις που παρείχε στους χρήστες του μέσα ( ss .: όσον αφορά τη συμπεριφορά του χώρου και του δρόμου), άρχισε να υιοθετεί στον εξοπλισμό του στοιχεία που μέχρι τότε προορίζονταν για “αγώνες”. Μια τέτοια περίπτωση είναι το Range Rover αυτών των σελίδων, το οποίο πριν “πέσει” στα χέρια του “Toy Box” σε καμία περίπτωση δεν υπενθύμισε πώς ξεκίνησε πραγματικά η πολυτελής τετρακίνηση. Αυτό είναι ένα μοντέλο του 1980, εξ ου και το τρίθυρο αμάξωμα, αφού χρειάστηκε ένας ακόμη χρόνος πριν η μαμά Land Rover μετέτρεψε το ίδιο ορθογώνιο καλούπι σε 5-πόρτα.

Κλασικό Range Rover

Ιστορικά μιλώντας

Εδώ η ιστορία δεν αφορά την πορεία του μοντέλου στο χρόνο, αλλά την επιστροφή στη ζωή αυτού του συγκεκριμένου Range Rover, το οποίο είναι η πρώτη “ανακαίνιση” από την ελβετική εταιρεία Toy Box, η οποία εκτός από αυτές τις διαδικασίες, στην έδρα της, λίγο έξω από το Λουγκάνο, παρέχει υπηρεσίες αποθήκευσης υψηλού επιπέδου για ιστορικά και πολυτελή αυτοκίνητα. Όλο αυτό το σαν ήρθε στην αντίληψή μας γιατί το έργο της αποκατάστασης ενός μοντέλου στην αρχική του κατάσταση ανατίθεται απλώς σε εταιρείες με έδρα τη Θεσσαλονίκη, των οποίων ο συντονιστής είναι ο Χρήστος Οικονόμου. Από εκεί, ο συγκεκριμένος, με τώρα μηδενικό μετρητή, φορτώθηκε για μια σύντομη επαφή στην Αττική, πριν πάρετε το δρόμο προς την Ελβετία ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες που είναι κατάλληλη περιοχή για την αγορά αυτοκινήτων αυτού του είδους. Βλέπετε, η πρώτη διδασκαλία της πολυτέλειας μεταξύ των τετρακίνητων δίσκων μπορεί να εντυπωσίασε το 1980, αλλά σήμερα παίρνει το μάτι του πραγματικού εμπειρογνώμονα για να εκτιμήσει την αξία του γενικά, και ειδικότερα το κόστος του.

Κλασικό Range Rover

Ένας από τους ιδιοκτήτες του Toy Box εξηγεί λαμπρά ότι, όπως και οι περισσότεροι (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού του), δεν είμαστε σε θέση να βρούμε τη διαφορά λόγω της είκοσι φορές της τιμής ενός κόκκινου κρασιού έναντι ενός άλλου ίδιου χρώματος, έτσι με τα ανακαινισμένα κλασικά αυτοκίνητα , λίγοι είναι σε θέση να καταλάβουν γιατί οι μήνες “χάθηκαν” έως ότου εντοπιστεί το εργοστάσιο που θα φτιάχνει το καλούπι για τα αρχικά χαλιά (π.χ.: στην Αυστραλία!) ή γιατί μέρη του σώματος πέρασαν τη διαδικασία ξανά και ξανά ανοδίωση, με όλα αυτά συνεπάγονται κόστος. Κάθε νέο στάδιο της διαδικασίας, πριν από οτιδήποτε άλλο, απαιτεί αμέτρητες ώρες αναζήτησης στο Διαδίκτυο, για να βρει είτε ένα γνήσιο ανταλλακτικό, είτε τον κατασκευαστή που θα δημιουργήσει από το μηδέν κάτι που “χάθηκε” τα τελευταία χρόνια.

Μια τάξη μεγέθους πίσω από μια τέτοια αποκατάσταση αντικατοπτρίζεται στην τιμή των 0,000 180,000 (!) Με την οποία η Land Rover κοστίζει τη δική της έκδοση του ιστορικού Range Rover με το διακριτικό όνομα “Reborn”, όταν σε ένα παρόμοιο επίπεδο προϋπολογισμού κινείται οι Βρετανοί , ειδικευμένη στην περιοχή Kingsley, λίγο χαμηλότερα το γερμανικό Landy Point (περίπου 150.000 ευρώ) και ούτω καθεξής. Με απλά λόγια, εκτός από το κουτί και την ετικέτα με τον αριθμό της, τίποτα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά, αλλά όλα είναι πανομοιότυπα με αυτά που έφερε αυτό το εύρος πριν από σαράντα χρόνια.

Κλασικό Range Rover

Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Έχοντας υπόψη το έργο που κρύβεται πίσω από αυτό, αλλά και τη φρέσκια εικόνα του να ξεφορτωθούμε το αυτοκίνητο με τα καθίσματά του που καλύπτονται με πλαστικές μεμβράνες, όπως σε κάθε νέο αυτοκίνητο, διστάζουμε την ιδέα να το οδηγήσουμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι συνθήκες εργασίας μας φέρνουν σε ένα αυτοκίνητο 120.000 ευρώ – σε αυτήν την τιμή το κουτί παιχνιδιών θα “διατεθεί” στην αγορά – είναι η προσπάθεια, καθώς και το πάθος και η προσοχή στο η μικρότερη λεπτομέρεια, που συνθέτει μια περίεργη αύρα πάνω και γύρω της και ταυτόχρονα σε κάνει να διστάζεις για κάτι που έχει σκοπό να χαρίσει έναν πραγματικό γνώστη παρόμοιων έργων.

Κάτω από την κουκούλα βρίσκεται ο κινητήρας V8 3,5 λίτρων του Buick, με τον οποίο η Land Rover προμηθεύει τόσο αυτό όσο και εκδόσεις Defender εδώ και χρόνια. Και ενώ θα περίμενε κανείς να ακούγεται αυτός ο γνωστός βάναυσος ήχος “V” όταν είναι ενεργοποιημένος ο εκκινητής, εδώ οι ρυθμίσεις του συνόλου των 130 hp είναι αισθητά πιο μαλακές,

προσαρμοσμένο θα έλεγε στην φινέτσα του εύρους. Στο εσωτερικό, το απλό ταμπλό είναι σε τέλεια σειρά και, ανεξάρτητα από το πόσο “τρέχει” το μάτι στη ρηχή του επιφάνεια ψάχνοντας για στοιχεία του σήμερα, δεν συναντά παρά τις απόλυτες ανάγκες, οι οποίες διακρίνονται για την εργονομία τους. Κυρίως διατηρείτε την εντυπωσιακά άνετη ταπετσαρία του καθίσματος, η οποία αναφέρεται σαφώς στις χειρονακτικές θέσεις οδήγησης των απογόνων του μοντέλου. Το τιμόνι είναι μεσαίας διαμέτρου και η αίσθηση του σε βάρος δεν είναι παράξενο, ενώ λόγω της ηλικίας – και μόνο – του επιλογέα του τετρατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, σαν να ζητάτε τον … σεβασμό του χρήστη. Στην πράξη, οι αλλαγές είναι ακριβείς, οι αναλογίες για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για τον οδηγό να κινηθεί πρακτικά με το 2ο και το 3ο, ενώ έχουμε ενημερωθεί ότι η ταχύτητα του 4ου είναι η μόνη που διαφέρει σε σύγκριση με εκείνη του 1980, με στόχο το μεγαλύτερο κιβώτιο ταχυτήτων.

Κλασικό Range Rover

Λίγα χιλιόμετρα αρκούν για να καταλάβουμε τι οδήγησε στη θρυλική πορεία του Range Rover εγκαίρως, αλλά – σχεδόν – το επίπεδο των εργασιών αποκατάστασης αυτού του συγκεκριμένου. Η απουσία ρωγμών στο εσωτερικό του δημιουργεί μια εντύπωση, ακόμη και όταν πίσω από το τιμόνι είναι ο ιδιοκτήτης του, που τον ωθεί σε ένα πολύ κλειστό μονοπάτι, αναζητώντας πιθανά… προβλήματα νεολαίας Η ανάρτηση δεν αποτρέπει κάποιες αναμενόμενες πλαγιές, αλλά η πρόσφυση είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι θα περίμενε κανείς, ενώ η διέλευση ενός κυρτού δρόμου είναι παράλογη – ακόμη και σε σύγκριση με τα σύγχρονα μεγάλα SUV.

Δεν έχουμε ιδέα για την κατανάλωση, αλλά αυτό που έχουμε είναι ότι αυτό το Range Rover μπορεί εύκολα να ταξιδέψει στις εγκαταστάσεις Toy Box στην Ελβετία, ακόμη και οδικώς!

Σεβασμός

Το αυτοκίνητο που δημιούργησε την πολυτελή κατηγορία τετρακίνητων τροχών έχει φέρει το βάρος της ύπαρξής του εδώ και αρκετά χρόνια, και ταυτόχρονα έχει μεγάλη εμπορική επιτυχία και καθολική αναγνώριση για τις δυνατότητές του, παραμένει στο προσκήνιο, χάρη στη βούληση των σπιτιών ή άτομα που εξακολουθούν να σέβονται την ιστορία του.

Η άνεση, η απόδοση, η ευκολία χρήσης και η ικανότητα κίνησης σε οποιαδήποτε επιφάνεια του πλανήτη ήταν τα στοιχεία που τον καθιέρωσαν και εξακολουθούν να είναι τα χαρακτηριστικά του, πέντε δεκαετίες αργότερα. Το. Δεν είναι ένα παιχνίδι για μικρά παιδιά ούτε το συλλεκτικό που πρέπει να κρατά καλά κρυμμένο για ειδικές περιστάσεις. Στην κατάσταση που έχει αποκατασταθεί το Toy Box, είναι – χωρίς υπερβολή – ένα καθημερινό αυτοκίνητο, το οποίο δεν απαιτεί παραχωρήσεις, εκτός από την αναγνώριση της αξίας του από τον πιθανό ιδιοκτήτη του.

Κλασικό Range Rover

Πριν από αυτό το Range Rover έφτασε στο στόχο της αυθεντικότητας που διασφαλίζει την αξία του, το Toy Box έπρεπε να λύσει μερικά πολύ δύσκολα ζητήματα, τα οποία κυρίως είχαν να κάνουν με:

> Εύρεση επισκευαστή και ανταλλακτικών για κιβώτιο ταχυτήτων και μεταφορά LT95.

> Η επισκευή της Nivomat.

> Η ανακαίνιση του εσωτερικού με αυθεντικά υλικά, όπως ambla, ψαροκόκαλο, γνήσια χαλιά και ελαστικά τάπητα,

όπως με τα σφουγγάρια και τα διαφράγματα καθισμάτων.

> Πώς να διασφαλίσετε τη στεγανότητα του σώματος εάν δεν αποσυναρμολογηθεί και επανασυναρμολογηθεί με νέα μονωτικά υλικά.

> Εύρεση ενός αριστερού πίνακα κίνησης της εποχής χωρίς τρύπες.

> Η ανακαίνιση του σερβικού Lockheed με νέα διαφράγματα, βαλβίδες, σφραγίδες.

Σχετικά με το κόστος

Εάν κάνετε αναζήτηση στο Διαδίκτυο, θα βρείτε πολλά αυτοκίνητα με τιμή 20.000 έως 50.000 ευρώ. Τέτοιες περιπτώσεις είναι το «σημείο εκκίνησης» για το Toy Box και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το Range Rover αυτών των σελίδων.

Τα καλύτερα παραδείγματα είναι ανακαινισμένα οπτικά, συνήθως με ένα καλό χρώμα και ίσως ένα καθαρό εσωτερικό, αλλά κρύβουν πολλά τεχνικά προβλήματα, τα οποία θα κάνουν τον αγοραστή να μετανιώσει την απόφασή του, καθώς για να επιτύχει τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει να κάνει την ίδια δουλειά υπό την προϋπόθεση εδώ με το Toy Box, αλλά με υψηλότερο κόστος, και συνήθως σε αντίστροφη σειρά. Δηλαδή, συνήθως θα το φρεσκάρει με μια βαφή και μετά με μια νέα ταπετσαρία. Μόλις αρχίσει να το χρησιμοποιεί, θα αποφασίσει ότι ο κινητήρας χρειάζεται επισκευή. Και μετά το κιβώτιο ταχυτήτων, το κιβώτιο ταχυτήτων … Εργαστήριο ξανά!

Μετά από τρία ή τέσσερα χρόνια θα έχει καταφέρει να το κάνει … κούκλα. Τότε θα διαπιστώσει ότι η ταπετσαρία που έκανε στην αρχή δεν ταιριάζει με το αυτοκίνητο, απλώς και μόνο επειδή δεν υπάρχει το κατάλληλο υλικό στην αγορά για την ταπετσαρία του.

Αντίστοιχα με άλλα μέρη του αυτοκινήτου: ταμπλό με τρύπες από αξεσουάρ που έχουν εγκατασταθεί κατά καιρούς, σφυρηλατημένες αναρτήσεις, κατεστραμμένο σύστημα αυτοεπιπεδούς πίσω (Nivomat) κ.λπ.

Αυτό που προσφέρει το Toy Box είναι τα τρία ή τέσσερα χαμένα χρόνια σε ένα εντελώς τέλειο αυτοκίνητο, το οποίο θα έχει πάντα την αξία του, το οποίο στην πραγματικότητα θα αυξάνεται με τα χρόνια, σαν ένα καλό κρασί.

RANGE ROVER

ΚΙΝΗΤΗΡΑ: Rover / Buick V8

ΚΟΥΒΙΣΜΟΣ: 3,532 ml

ΔΙΑΜΕΤΡΟxWAY: 88,9×71,12 mm.

ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ: 8.3: 1

CARBURETOR: 2 Zenith

ΙΣΧΥΟΣ: 130 hp / 5.000 rpm

ΡΟΛΟΙ: 251 Nm / 2.500 rpm

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ: Και στους τέσσερις τροχούς

BOX: Εγχειρίδιο 4 ταχυτήτων

ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ: 154 km / h

0-80 km / h: 11,1 dl.

ΜΗΚΟΣ.xPL.xHI: 4.470×1.778×1.778 mm.

ΤΡΟΧΟΣ: 2.540 mm.

ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΕΜΠΡΟΣ / ΠΙΣΩ: 1,486 / 1,486 mm.

ΒΑΡΟΣ: 1.724 κιλά

Source