Τρία νέα SUV από τη Ferrari – θα είναι και τα δύο ηλεκτρικά;

Οι καιροί αλλάζουν, και μαζί τους οι προτεραιότητες ακόμη και των πιο παραδοσιακών κατασκευαστών.

Η Ferrari έχει ήδη επιβεβαιώσει ένα νέο και αρκετά επιθετικό πρόγραμμα ανάπτυξης προϊόντων που επικεντρώνεται στην πρεμιέρα αρκετών νέων μοντέλων τα επόμενα χρόνια, τα οποία θα “ταξινομηθούν” σε τέσσερις διαφορετικές υποκατηγορίες: το Sport, GT, Special Series και Hyper Car ( Εικόνισμα). Αν όχι τίποτα άλλο, το πιο σημαντικό και πιο φρέσκο ​​από αυτά θα είναι το Purosangue, ένα SUV μήκους περίπου 5 μέτρων που θα παρουσιαστεί επίσημα δύο χρόνια μετά τον αρχικό σχεδιασμό των ανθρώπων της Ferrari. Δηλαδή, το 2022.

Το νέο F175, όπως ονομάζεται το νέο ιταλικό εγχείρημα της Ferrari, θα κατασκευαστεί σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα – η πρώτη από τις δύο προετοιμάζεται από τη Ferrari – η οποία είναι για τους Ιταλούς “Μεγάλη τεχνολογική πρόκληση”. Ένα βασικό χαρακτηριστικό αυτής της αρχιτεκτονικής θα είναι, όπως διευκρίνισε ο Michael Leiters σε πρόσφατες δηλώσεις, η ικανότητά του να φιλοξενεί κινητήρες V6, V8, αλλά και V12 μπροστά, με ή χωρίς υβριδική “βοήθεια”, σε συνδυασμό με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη. .

Στην πραγματικότητα, αυτός ο όροφος θα προσφέρει περισσότερα. Εγκαταστάσεις. Με πρωτίστως τη δυνατότητα υιοθέτησης ενός συστήματος μετάδοσης που θα στείλει ισχύ κινητήρα σε δύο ή τέσσερις τροχούς. Ταυτόχρονα, η ευελιξία της νέας πλατφόρμας θα παρέχει σημαντικές ελευθερίες στο σχεδιασμό του αμαξώματος, οι οποίες – ανάλογα με τις ανάγκες – μπορεί να είναι 2-θέσιο, 2 + 2 θέσεις ή ακόμα και 4-θέσιο, με κουπέ ή καμπριολέ “περίβλημα”. Θα υπάρχει επίσης ευελιξία στην περιοχή του μεταξόνιου, ακόμη και στο ύψος του αμαξώματος από το έδαφος.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα Ferrari Purosangue θα προσφέρεται σε περισσότερες από μία εκδόσεις: η πρώτη θα τροφοδοτείται από έναν υβριδικό κινητήρα V8 χωρητικότητας 4,0 λίτρων, ενώ θα διατίθεται και ένας νέος, υπερφορτισμένος V6, καθώς και ο «παραδοσιακός» “ατμοσφαιρική V12 των Ιταλών.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, ανώνυμες πηγές, που αναφέρονται στη σημερινή ανάρτηση από τους Βρετανούς Αυτοκίνητο, σύμφωνα με πληροφορίες, η ιταλική εταιρεία δεν έχει δουλέψει ένα, αλλά δύο ακόμη SUV / crossover, τα οποία είναι κωδικοποιημένα F244 και F245, τα οποία θα παρουσιαστούν το 2024 και το 2026, αντίστοιχα. Και σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές, και σε αντίθεση με το Purosangue, θα τροφοδοτούνται αποκλειστικά από ηλεκτρικούς κινητήρες.

Source