Ηλεκτρικές πωλήσεις: Η BMW ανεβάζει τον πήχη

Οι Βαυαροί προετοιμάζουν… ηλεκτρική επιδρομή, θέλοντας την κάθετη αύξηση των καθαρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων που παράγουν.

“Ηλεκτρική επίθεση” προετοιμάζει το BMW, που στοχεύει να το ένα πέμπτο των συνολικών πωλήσεων από, έως 2023, για οχήματα σχετική τεχνολογία.

Ειδικότερα, σε μια συνέντευξη που έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της βαυαρικής εταιρείας, Oliver Zipse, στη γερμανική εφημερίδα Augsburger Allgemeine, επεσήμανε ότι ο στόχος μέχρι το 2023 είναι 20% των αυτοκινήτων που παράγονται είναι να τρέφονται αποκλειστικά από ηλεκτρικούς κινητήρες.

Αυτό είναι ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, από, φέτος, το μερίδιο καθαρά ηλεκτρικού αυτοκίνητα στην παγκόσμια αγορά δεν ξεπέρασε το 3%, με ρυθμός ανάπτυξης σε τεμπέλης. Συγκεκριμένα, σε σύγκριση με το 2019, παρατηρήθηκε αύξηση μόλις 0,4 εκατοστιαίων μονάδων.

“Αυξάνουμε αποφασιστικά τον αριθμό των ηλεκτρικών οχημάτων. Μεταξύ 2021 και 2023, θα παράγουμε 200.000 περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, από ό, τι αρχικά προγραμματίσαμε “, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της BMW, ο οποίος ταυτόχρονα γνώριζε τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν προκειμένου να αυξηθεί η δημοτικότητα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ένα από τα “αγκάθια” είναι το ανεπάρκεια σταθμών φόρτισης, με τον Zipse να το δηλώνει αυτό “15.000 ιδιωτικοί και 1.300 δημόσιοι σταθμοί φόρτισης πρέπει να τίθενται σε λειτουργία κάθε εβδομάδα”, κάτι που βρήκε δύσκολο με τα υπάρχοντα δεδομένα.

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του ότι υποδομή φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι φρένο, αποτρέποντας την ηλεκτρική «επίθεση» της BMW.

Σημειώνεται ότι μέχρι το 2023, Στόχος της BMW είναι να έχει στη γκάμα της 25 ηλεκτρικά μοντέλα, εκ των οποίων πέντε θα είναι 100% ηλεκτρικά. Η τελευταία κατηγορία περιλαμβάνει το Σειρά 5, Σειρά 7, το επερχόμενο i4 σεντάν και το BMW iX.

Διαβάστε επίσης:

Η κατασκευασμένη BMW M850i ​​είναι το απόλυτο περιπολικό αυτοκίνητο

Τροχόσπιτο BMW M4 Off-Road;

Το Toyota Supra φτάνει τα 550 PS

Source