Η Ford κορυφώνεται για την ποιότητα των αυτοκινήτων Tesla

Ένας άλλος γύρος στην «αντιπαλότητα» της Ford με τον Tesla, με κορυφές από την πρώτη, σχετικά με την ποιότητα κατασκευής των δεύτερων αυτοκινήτων.

Με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να κερδίζουν έδαφος στην παγκόσμια αγορά και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ να κυκλοφορούν ήδη γύρω τους, δεν θα περάσει πολύς καιρός πριν από τη σειρά Ford vs Tesla, καθώς το πρώτο είχε κορυφωθεί για το τελευταίο πριν από περίπου δύο χρόνια. Εκείνη την εποχή, ο διευθύνων σύμβουλος της Ford Ευρώπης, Steven Armstrong, είχε παρακολουθήσει τις ανακοινώσεις του Tesla στο Twitter για τη δυναμική παραγωγής του Elon Musk (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Στο πιο πρόσφατο επεισόδιο, σε μια συνέντευξη με το στέλεχος της Ford και το μέλος της ομάδας Edison Darren Palmer, ανέφερε έμμεσα τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν περιστασιακά στα μοντέλα Tesla, τονίζοντας ότι αυτά δεν θα μπορούσαν να συμβούν στο καθαρά ηλεκτρικό Mustang Mach-E “Οι πόρτες ταιριάζουν καλά, τα πλαστικά και άλλα υλικά ταιριάζουν με τα χρώματα, οι προφυλακτήρες δεν πέφτουν, η οροφή δεν ξεθωριάζει όταν πλένεται, οι λαβές των θυρών δεν κολλάνε όταν είναι κρύος”.

Το ηλεκτρικό Mustang Mach-E, το πρώτο μοντέλο παραγωγής που η Ford αρχικά δημιούργησε ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αναμένεται να φτάσει στην Ευρώπη στις αρχές του 2021. Είναι το πρώτο μοντέλο SUV στην οικογένεια Mustang, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις : ο πρώτος θα είναι εξοπλισμένος με ηλεκτρικό κινητήρα που θα κινεί τους πίσω τροχούς, ενώ ο δεύτερος θα είναι τετράτροχος, με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και απόδοση supercar όπως 3,7 dl. για το “0-100” που υποσχέθηκε η κορυφαία έκδοση GT, η οποία αναμένεται να ολοκληρώσει το εύρος στο τέλος του επόμενου έτους. Όσον αφορά το εύρος οδήγησης, θα υπάρχουν εκδόσεις με δύο μπαταρίες (τυπική και εκτεταμένη γκάμα, αντίστοιχα), με τη μεγαλύτερη ελπιδοφόρα εμβέλεια έως και 610 χλμ. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP στην έκδοση πίσω κίνησης και 540 χλμ. στο τετρακίνητο Mach -E.

Source