Προετοιμάζει ένα ηλεκτρικό sedan για να ανταγωνιστεί το Tesla Model S

Σύμφωνα με φήμες, η Volkswagen ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό sedan για να ανταγωνιστεί το Tesla Model S.

Εδώ και αρκετό καιρό, η Volkswagen παρουσιάζει το σχέδιό της για μετάβαση στην ηλεκτρική πρόωση, με σαφή στόχο να «χτυπήσει» την Tesla και να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο. Οι Γερμανοί έθεσαν την μπάρα πολύ ψηλά από την αρχή και αυτή τη φορά φαίνεται ότι ετοιμάζονται να κάνουν το επόμενο βήμα για να επιτύχουν τον στόχο τους.

Σύμφωνα με την Automotive News Europe, η VW έχει ένα ηλεκτρικό sedan στο έργο, το οποίο θα ανταγωνιστεί με το Tesla Model S, για το οποίο ο επικεφαλής της VW, Herbert Dies, δήλωσε πριν από τέσσερα χρόνια ότι η επιτυχία του έβαλε «φρένο» στα εταιρικά σχέδια για το προαναφερθέν σεντάν.

Αν δεν υπάρχει τίποτα άλλο, ένα μεγάλο στοίχημα για τη VW, η οποία θα προσπαθήσει να “χτυπήσει” με ένα πιο εξελιγμένο και καλύτερα ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την ID Vizzion, το οποίο αναμένεται να έχει εμβέλεια 700 χιλιομέτρων.

Στην πραγματικότητα, τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν μια πηγή κοντά στο ζήτημα, σημειώνοντας ότι το ηλεκτρικό sedan θα κατασκευαστεί στα κεντρικά γραφεία της μάρκας στο Wolfsburg, με την Volkswagen να προτίθεται να μετατρέψει το εργοστάσιο σε αποκλειστικό για τα ηλεκτρικά του μοντέλα.

Επίσης, η ίδια ανάρτηση μιλά για τη χρήση της πλατφόρμας MEB, όπως συμβαίνει με τα ID.3, ID.4, αλλά το όνομά της δεν είναι γνωστό, καθώς δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι γνωστό πότε θα το δούμε στην παραγωγή και στην αγορά, αλλά εκτιμάται ότι αυτό θα συμβεί μετά την ID Vizzion, η οποία έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί στις αντιπροσωπείες κάποια στιγμή το 2023.

Πηγή

.Source