Σε αεροδρόμιο ευθεία με όλες τις γενιές του 911 Turbo (βίντεο)

Μέχρι σήμερα το Porsche έχει κατασκευάσει συνολικά επτά γενιές του 911 Turbo με το ένα να είναι καλύτερο από το άλλο. Και ταυτόχρονα ακόμη και ο παλαιότερος που διατηρεί μια ανεξίτηλη ομορφιά και αξία χωρίς να έχει χάσει μια σταγόνα γοητείας κατά τη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, η πορεία του 911 Turbo ξεκινά το 1975 με τον μπόξερ να παραδίδει 260 άλογα και επιτάχυνση διάρκειας 5,4 δευτερολέπτων. Οι τιμές που ενθουσιάζουν ακόμη και σήμερα. Καθώς πέρασαν τα χρόνια και από γενιά σε γενιά τα άλογα ανέβηκαν και τα δευτερόλεπτα έπεσαν.

Και όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα, το φράγμα των 500 PS έσπασε η 5η γενιά, ενώ η τελευταία μείωσε το 0-100 κάτω από 3 δευτερόλεπτα. Το βίντεο πρωταγωνιστεί και στις επτά γενιές του 911 Turbo σε διάδρομο αεροδρομίου σε μια φερόμενη «διαμάχη» με τους πρώην και τρέχοντες ανταγωνιστές τους Mark Webber, Earl Bamber, Neel Jani, Dirk Werner, Thomas Preining, Matt Campbell και τον 65χρονο Olaf Manthey που κέρδισε το πρώτο πρωτάθλημα Carrera Cup.

Ως μοντέλο, το Porsche 911 αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους λάτρεις των αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο από το ντεμπούτο του ως το μοντέλο 901 στη Φρανκφούρτη το 1963. Το 911 είναι επίσης πηγή έμπνευσης για όλα τα άλλα μοντέλα της Porsche. Από το Cayenne έως την Panamera, κάθε Porsche είναι το πιο σπορ αυτοκίνητο στην κατηγορία του, καθώς ενσωματώνει μέρος της φιλοσοφίας του 911.

Σε καθεμία από τις επτά γενιές της, οι μηχανικοί μας στο Zuffenhausen και το Weissach έχουν ανακαλύψει ξανά το μοντέλο, επισημαίνοντας ξανά και ξανά την πρωτοποριακή δύναμη της μάρκας Porsche. Η Ferry Porsche περιέγραψε τα μοναδικά της πλεονεκτήματα με τον καλύτερο τρόπο: “Το 911 είναι το μόνο αυτοκίνητο που θα μπορούσε να μεταφερθεί σε ένα σαφάρι στην Αφρική ή στο Le Mans, είτε στο θέατρο είτε για κίνηση σε έντονη κίνηση. Της Νέας Υόρκης.”

Source