Πρεμιέρα για την online πλατφόρμα myCAR

Τα οχήματα θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικές πινακίδες με ένα μόνο κλικ.

Αναμένεται να δημοσιευτεί στον ιστότοπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εντός των επόμενων ωρών. (AADE) η εφαρμογή Αυτοκίνητό μου που αποκάλυψε για πρώτη φορά το Newsauto.gr στο οποίο το ιδιοκτήτες οχημάτων θα είναι σε θέση να το εκτελέσει ηλεκτρονικά κατάθεση του πινακίδες αυτοκινήτου τους και ποζάρουν με ένα κλικ το αυτοκίνητό τους μέσα προσωρινό καθεστώς ακινησίας.

Από την άλλη, φυσικά ΑΑΔΕ μέσα από πλατφόρμα myCAR θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ποιοι ιδιοκτήτες δεν έχουν πληρώσει Τέλη κυκλοφορίας, μετακινήστε οχήματα χωρίς ασφάλεια και ΚΤΕΟ ή να τα μετακινήσετε παράνομα, ενώ έχουν δηλώσει την ακινησία και θα είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να επιβάλουν τα πρόστιμα που ορίζονται από τη νομοθεσία που οφείλονται στα προβλήματα διαλειτουργικότητα είχε σχεδόν απενεργοποιηθεί.

Ωστόσο, αυτοί οι ιδιοκτήτες οχημάτων θέλουν υποβάλετε πινακίδες το μόνο που θα πρέπει να κάνουν θα είναι τώρα αφαιρώ από το όχημα και πάρτε τα κρατήστε το σπίτι τους ωστόσο σε περίπτωση που εκτός νόμου και κίνηση τα οχήματά τους ενώ έχουν υποβάλετε αίτημα για ακινησία στο Διαδίκτυο στη συνέχεια παρέχεται υπερβολικά πρόστιμα που κυμαίνονται από 10.000 ευρώ έως 30.000 ευρώ αλλά επίσης αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 3 χρόνια.

Ο ΑΑΔΕ εκτιμά ότι με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσουν οι επισκέψεις στα μέρη Φορολογικά γραφεία για την υποβολή πινακίδων που σύμφωνα με τις πληροφορίες ανέρχονται σε 650.000 συναλλαγές ετησίως που περιλαμβάνουν ακινητοποιήσεις αλλά και άρση ακινήτων.

Επιπλέον, σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε πλατφόρμα myCAR θα υπάρχει επίσης μια πολύ εύκολη στη χρήση εφαρμογή για την πληρωμή τους Τέλη κυκλοφορίας.

Ωστόσο, ειδικά για Τέλη κυκλοφορίας όσον αφορά πινακίδες κυκλοφορίας το οικονομικό προσωπικό έχει δώστε επέκταση σε ανταπόδοση ή μέσα πλάκες κατάθεσης μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2021 έτσι οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν αρκετό χρόνο να αποφασίσουν τι να κάνουν…

Η διαδικασία είναι απλή

Η διαδικασία θα είναι απλή και ουσιαστικά θα μπουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων πλατφόρμα θα δηλώσει το τα προσωπικά τους στοιχεία και πινακίδες οχήματος θέλουν να βάλουν ακινησία και θα το κάνουν μόνο με… Κάντε κλικ. Δεν θα χρειαστεί καν στείλετε τις πινακίδες των οχημάτων τους μέσω ταχυδρομείου στις Φορολογικά γραφεία.

Τα άλλα στοιχεία που το ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δίτροχα για αρχειοθέτηση Φορολογικά γραφεία προηγούμενα έτη, όπως μια φωτοτυπία της κατάστασης αποτελεσμάτων, που αποδεικνύει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και απόδειξη πληρωμής Τέλη κυκλοφορίας φέτος θα αντληθούν αυτόματα μέσω των συστημάτων του Υπουργείο Οικονομικών.

Ωστόσο, όσοι θέλουν υποβάλετε τις πλάκες ηλεκτρονικά του αυτοκίνητα θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά υπεύθυνη δήλωση ότι η αυτοκίνητο θα σταθμεύουν σε εσωτερικούς χώρους ιδιόκτητος χώρος

Στη συνέχεια, εκτός από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών που θα ενημερωθούν ώστε να μην πληρώσουν το νέο Τέλη κυκλοφορίας τα δεδομένα θα σταλούν αυτόματα στο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, για τη διενέργεια ελέγχων.

Σε περίπτωση παραβίασης παρέχονται πρόστιμο-σοκ Για παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν δηλώσει ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΙΔΗ την προσωρινή ακινησία του αυτοκινήτου τους, ωστόσο εξακολουθούν να τα κυκλοφορούν παραβιάζοντας το νόμο.

Όπως είχε αποκαλύψει Newsauto.gr η οποία επιβεβαιώθηκε επίσης από τη νομοθεσία εάν, σε περίπτωση ελέγχου, οι Αρχές διαπιστώσουν ότι ο κάτοχος έχει αρχείο ο ηλεκτρονικά σήματα και μετακινεί το όχημά του παράνομα, τότε το πρόστιμο ανέρχεται σε 10.000 ευρώ με επιπλέον πληρωμή του ποσού ίσου με διπλασιάστε τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας ενώ σε περίπτωση υποτροπής τότε το το πρόστιμο τριπλασιάζεται και κυμαίνεται σε 30.000 ευρώ και ανάκληση της άδειας οδήγησης του ιδιοκτήτη ή του κατόχου του οχήματος για 3 χρόνια!

Τα υπερβολικά πρόστιμα φαίνεται να έχουν εισαχθεί από Υπουργείο Οικονομικών να ελαχιστοποιήσουν την κίνηση οχημάτων που έχουν δηλωθεί σε προσωρινή ακινησία, αλλά οι ιδιοκτήτες τους τα μεταφέρουν δυστυχώς παράνομα.

Την ίδια στιγμή ιδιοκτήτες οχημάτων που πρέπει να είναι ακίνητος πρέπει να το έχει κάνει μέχρι το τέλος του έτους και πρέπει επίσης να αφαιρέσει από το όχημα το πινακίδες κυκλοφορίας και δηλώστε την ακριβή τοποθεσία όπου θα βρίσκονται το όχημα είναι σταθμευμένο. Σε περίπτωση που το όχημα βρεθεί σταθμευμένο σε διαφορετική τοποθεσία τότε το πάνω από τα πρόστιμα!

Μεγάλος αδερφός

Εκτός από την online κατάθεσή τους πινακίδες κυκλοφορίας το AADE θα αποκτήσει με τη νέα πλατφόρμα myCAR ένα σύστημα στο οποίο θα καταγράφονται όλα ΚΤΕΟ, εάν ένα όχημα είναι ασφαλισμένο, ποιοι ιδιοκτήτες έχουν πληρώσει για αυτό Τέλη κυκλοφορίας και με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει επιτέλους να εφαρμόσει το νόμο ανασφάλιστος και χωρίς οχήματα KTEO που έχουν γίνει μάστιγα για την αγορά.

Στην πραγματικότητα, θα είναι σε θέση να διενεργεί ανά πάσα στιγμή και να ελέγχει μέσω διασταυρούμενων δεδομένων και να επιβάλλει τα πρόστιμα που ορίζει η νομοθεσία για παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων.

Η πλατφόρμα του ΑΑΔΕ από όνομα αυτοκίνητό μου θα είναι άμεση προσιτός από Στελέχη του ΕΛΑΣ (Κυκλοφορία, περιπολίες και DIAS) έτσι ώστε όλες οι αστυνομικές δυνάμεις να μπορούν να ελέγχουν ένα όχημα εάν είναι ασφαλισμένο, εάν έχει ΚΤΕΟ σε ισχύ, εάν υπάρχει Κάρτα ελέγχου καυσαερίων και φυσικά αν ο ιδιοκτήτης τους έχει πληρώσει Τέλη κυκλοφορίας.

Περισσότερα από 1 εκατομμύριο οχήματα βρίσκονται σε προσωρινή ακινησία

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες έχουν υποβάλετε πινακίδες στα τοπικά Φορολογικά γραφεία για να σώσει το υπερβολικό Τέλη κυκλοφορίας αλλά και τα ακανθώδη τεκμήρια της ζωής, αλλά και αυτόν Φόρος διαβίωσης πολυτελείας.

Μόνο πέρυσι 95.000 ιδιοκτήτες αποφάσισε να υποβάλει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στις Εφορίες ολόκληρης της χώρας, ενώ η 2018 κατατέθηκαν ΔΟΥ σε ολη τη χωρα 123.000 πινακίδες.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια ο ρυθμός κατάθεση του πινακίδες αυτοκινήτου καταγράφει πτώση, ωστόσο, ο στόλος των οχημάτων που βρίσκονται στο προσωρινή ακινησία

Διαβάστε επίσης:

Οι υπογραφές για το ELVO έπεσαν – Ποιο είναι το ποσοστό του κράτους

Τι δοκιμές οδήγησης; “Επιχειρήσεις” που πωλούν διπλώματα!

Αποκάλυψη: Σύμφωνα με τον ΚΤΕΟ έχουμε τον καλύτερο στόλο αυτοκινήτων και ταξί!

Source