Στοχεύοντας να είστε μεταξύ των διεκδικητών στο Dakar Loeb (+ βίντεο)

Ο Sebastien Loeb προετοιμάζεται για την 5η συμμετοχή του στο Ντακάρ με ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο και ομάδα, αλλά ένα αναμενόμενο γκολ, καθώς θέλει να είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών.

Η επιστροφή του Sebastien Loeb-Daniel Elena στο Ντακάρ, που έχει προγραμματιστεί για τη Σαουδική Αραβία στις 3-15 Ιανουαρίου, ήταν ένα από τα πιο σημαντικά νέα σχετικά με τον κορυφαίο αγώνα αντοχής.

Ο Loeb θα οδηγήσει για πρώτη φορά το ολοκαίνουργιο buggy (BRX Hunter T1) που αναπτύχθηκε από την Prodrive, ως μέρος της νεοσύστατης ομάδας Bahrain Raid Xtreme. Ο συμπαίκτης του 9ου Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ράλλυ θα είναι ο νικητής το 2015, Nani Roma.

Sebastien Loeb

Μετά το πρώτο τεστ στο Millbrook, στη Μεγάλη Βρετανία για 2000 χλμ, ο Loeb, όπως και οι Ρομά, ήταν στη Μέση Ανατολή για περαιτέρω δοκιμές ανάπτυξης. Εκεί, δόθηκε έμφαση στην αξιοπιστία του τετρακίνητου καροτσιού, το οποίο είναι εξοπλισμένο με κινητήρα V6 Twin Turbo 3,5 λίτρων με 400 ίππους και 700 Nm ροπής.

Παρουσίαση βίντεο του νέου αμαξιού

Ενόψει αυτής της νέας προσπάθειας στο 43ο Ντακάρ, ο Loeb φαίνεται αισιόδοξος, ενώ μιλώντας στο motorsport.com, τόνισε ότι δεν αρχίζει να βρίσκεται πίσω από τις ομάδες των X-Raid και Toyota.

«Πάντα θέλω να κερδίσω, ο στόχος είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, να είμαστε έτοιμοι και ανταγωνιστικοί. Δεν μπορέσαμε να συγκρίνουμε άμεσα με ένα άλλο αυτοκίνητο όσον αφορά την απόδοση και δεν έχουμε κάνει πολλά χιλιόμετρα, οπότε είναι δύσκολο να γνωρίζουμε “, είπε ο 46χρονος Λομπ.

BRX Hunter T1

Η σύγκριση μπορεί να μην έχει γίνει ακόμη, αλλά οι πρώτες εντυπώσεις του Loeb για το BRX01 Hunter είναι θετικές: “Η αίσθηση του αυτοκινήτου είναι καλή, έχω πολύ πιο διασκεδαστική οδήγηση από το Peugeot buggy. Όταν βρίσκεστε σε μικρές” γραμμές “είναι πολύ διασκεδαστικό και μπορείτε να πιέσετε πολύ. Είναι δύσκολο να αναλύσετε τώρα τι Θα μπορούσε να ήταν καλύτερα”.

Εκτός από τις προσδοκίες του, ο Loeb αναφέρθηκε επίσης στην επιλογή του Prodrive να επιστρέψει στο Ντακάρ, ειδήσεις που, ειδικά όταν ανακοινώθηκαν, προκάλεσαν έκπληξη: “Αρχικά ήθελα να είμαι σε μια έμπειρη ομάδα όπως η Toyota ή να επιστρέψω με μια ιδιωτική ομάδα και μια Peugeot, την οποία γνωρίζουμε ότι λειτουργεί, αλλά ο Prodrive ήθελε πραγματικά να μου δείξει αυτό το έργο.”

BRX Hunter T1

«Πήγα εκεί και αφού είδα την παρουσίασή τους για το αυτοκίνητο, με πολλή δουλειά στο κέντρο βάρους, συνειδητοποίησα ότι αν έκανα αυτοκίνητο, θα σκέφτηκα ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Δεν ήξερα πώς να δημιουργήσω ένα πιο αποτελεσματικό αυτοκίνητο.

“Είδα επίσης ένα ισχυρό κίνητρο και ένα μεγάλο εργοστάσιο, με πολλές ευκαιρίες απασχόλησης και τη δημιουργία νέων ανταλλακτικών. Εντυπωσιάστηκα από τη σοβαρότητα του έργου και τότε νομίζω ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ξεκινήσω από το μηδέν με μια νέα ομάδα για να αναπτύξω ένα αυτοκίνητο γύρω “Το έκανα με τον τρόπο που θέλω. Ήταν πιθανώς η καλύτερη λύση, παρά το γεγονός ότι θα είναι δύσκολο τον πρώτο χρόνο, καθώς πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη. “

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Sebastien Loeb-Daniel Elena ήταν πλήρωμα εργοστασίων της Peugeot στο Ντακάρ μεταξύ 2016-2018, ενώ το 2019 αγωνίστηκαν ως άτομα, με 3008 DKR. Ο Loeb τερμάτισε δύο φορές στο βάθρο (2ος το 2017 και 3ος το 2019), ωστόσο δεν έχει δοκιμάσει τη χαρά της νίκης, κάτι που ελπίζει να κάνει φέτος.

Βίντεο από τις δοκιμές στο Ντουμπάι

Source