Οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν παράταση της “ζωής” στα παλιά οχήματα

Βασικό αίτημα είναι η αντιστροφή της απόφασης μεταφοράς μόνο 1 επιβάτη ανά διαδρομή.

Συναντήθηκε πρόσφατα μέσω τηλεδιάσκεψης Διοικητικό Συμβούλιο της POEITA, η οποία εξέφρασε έντονα παράπονα για τη μεταχείριση της βιομηχανίας από Κατάσταση. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του Ομοσπονδία, Ήταν κοινό να το βρούμε αυτό βιομηχανία της Ταξί πηγαίνει βαθιά οικονομική κρίση και ότι το κατάσταση δεν βοήθησε στο παραμικρό. Στην παρουσίασή του, ο Πρόεδρος Μ. Κασιδιάρης δήλωσε: «Έχουμε εισέλθει εορταστική περίοδος, οπότε σας εύχομαι καλή υγεία, να γιορτάσετε Χριστούγεννα με τις οικογένειές σας και διασκεδάστε όσο το δυνατόν περισσότερο. Λαμβάνοντας υπόψη τους ισχύοντες όρους και τις απαγορεύσεις που επιβάλλονται από την κυβέρνηση και αυτό Διοικητικό συμβούλιο θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης. Θα ξεκινήσω ενημερώνοντας το Συμβούλιο για όλες τις επαφές που είχαμε με την κυβέρνηση και για μερικές από τις πολλές προτάσεις που έχουμε υποβάλει στις αρμόδιες αρχές. Τότε θα έχετε την ευκαιρία να υποβάλετε τις απόψεις ή τις προτάσεις σας και στο τέλος το Συμβούλιο θα αποφασίσει ποιες τακτικές θα ακολουθήσουμε για να επιτύχουμε αυτό που διεκδικούμε. “

Οι προτάσεις του τομέα στα Υπουργεία

– Οι προτάσεις για Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

ένα. επέκταση σε αντικατάσταση αυτοκίνητα

σι. Δυνατότητα ταξινόμησης 7θέσιο και 9θέσιο αυτοκίνητο με ταξίμετρο.

ντο. κατάργηση της απόφασης στις 1 άτομο στο ταξί

Οι προτάσεις προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης

ένα. Οικονομικός Βελτιστοποίηση υπό μορφή εφάπαξ αποζημίωσης

σι. Επιχορήγηση για την αγορά ταξίμετρο

ντο. Επαναπροσδιορισμός των όρων για επιστρέψιμη προκαταβολή έτσι ώστε όλοι οι ιδιοκτήτες ταξί να μπορούν να γίνουν δεκτοί.

ρε. Το πρόγραμμα υποστήριξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, όπως έχει προγραμματιστεί, αφήνει το 90% αυτοαπασχολούμενοι ιδιοκτήτες ταξί. Προτείναμε την τροποποίηση – βελτίωση των προϋποθέσεων συμμετοχής, έτσι ώστε το Ταξί να μην είναι εκτός σχεδίου.

– Οι προτάσεις προς το Υπουργείο Εργασίας

Συμπερίληψη στους κατάλληλους ΚΑΔ και του ΚΑΔ των εκμεταλλευτών Ταξί για δανεισμό και βοήθεια.

Συμπερίληψη στους κατάλληλους ΚΑΔ και του Προγράμματα οδήγησης ταξί KAD να λάβετε οικονομική βοήθεια έκτακτης ανάγκης.

Καθυστερημένη πληρωμή ασφαλιστικές εισφορές από τον Μάρτιο του 2020 και για όσο διάστημα διαρκεί η τρέχουσα κατάσταση.

Αναστολή πληρωμών τρεχόντων επιβεβαιωμένων χρεών σε φορολογικά γραφεία, ταμεία, τράπεζες για όσο διάστημα διαρκεί η τρέχουσα κατάσταση.

Οι εταιρείες του τομέα μας (υπάλληλοι συνεταιρισμών και ραδιο ταξί) θα πρέπει να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης για τις εταιρείες και τους εργαζομένους που έχουν προετοιμαστεί ή θα προετοιμαστούν.

Στην επακόλουθη συζήτηση, δεν υπήρξαν διαφωνίες ή αντιρρήσεις για αυτά τα θέματα. Σε τελική ανάλυση, οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες του κλάδου είναι κοινές σε όλα τα μέρη, ενώ ορισμένοι υποστήριξαν ότι, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και μετά την αναθεώρηση των δεδομένων με την κυβέρνηση για τον προσδιορισμό του χρόνου και του τρόπου αντίδρασης της βιομηχανίας.

Αυτή ήταν η τελική απόφαση που εγκρίθηκε. Τα αιτήματα της Ομοσπονδίας προς το Υπουργείο Μεταφορών, το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Εργασίας έχουν σταλεί και επίσης η Ομοσπονδία ζήτησε μια άμεση συνάντηση στην οποία θα παρευρεθούν εκπρόσωποι όλων των φατριών της ΠΟΙΑ. .Τ.Α

Φωτογραφία: Eurokinisi

Διαβάστε επίσης:

Οι υπογραφές για το ELVO έπεσαν – Ποιο είναι το ποσοστό του κράτους

Τι δοκιμές οδήγησης; “Επιχειρήσεις” που πωλούν διπλώματα!

Αποκάλυψη: Σύμφωνα με τον ΚΤΕΟ έχουμε τον καλύτερο στόλο αυτοκινήτων και ταξί!

Source