Η ΕΕ ενέκρινε τη συγχώνευση PSA – FCA

Ο Στελάντης θα ονομάζεται 4ο μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Προς το “πράσινο φως” από Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε το FCA και Όμιλος PSA, να ενσωματώσω 38 δισεκατομμύρια δολάρια που θα οδηγήσει στη δημιουργία του 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον πλανήτη. Τα δύο κατασκευαστές αυτοκινήτων προβλέπουν τη συμφωνία για την αντιμετώπιση των διπλών προκλήσεων χρηματοδότησης της βιομηχανίας καθαρότερων οχημάτων και της πανδημίας που έχει πλήξει σοβαρά τη βιομηχανία.

Ο Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι το PSA θα επεκτείνει τη συμφωνία για τα μικρά φορτηγά Toyota Motor αυξάνοντας την ικανότητά του Toyota και αναγωγικός ο τιμές μεταφορά για οχήματα, ο ανταλλακτικά και αξεσουάρ, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ανταγωνισμού επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που παρέχονται από Ρόιτερς.

“Πρόσβαση σε ανταγωνιστική αγορά μικρά εμπορικά φορτηγά είναι σημαντικό για πολλά μικρά και μεσαίες εταιρείες “σε όλη την Ευρώπη”, είπε σε δήλωση Επίτροπος ανταγωνισμού Margrethe Vestager.

Ο Διάταγμα και το PSA θα επιτρέψει επίσης στους ανταγωνιστές να έχουν πρόσβαση επισκευή δικτύων και συντήρηση φορτηγών για να βοηθήσουν τους νεοεισερχόμενους να επεκταθούν στην αγορά, δήλωσε ο Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ.

Η συγχωνευμένη ομάδα που θα ονομάζεται Στελάντης θα έχει μάρκες όπως Fiat, Jeep, Dodge, Ram και Μασεράτι και Peugeot, Opel και DS.

“Ο FCA και το Groupe PSA χαιρετίζω θερμά την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιτρέψει τη συγχώνευση και τη δημιουργία της Στελάντης, παγκόσμιος ηγέτης “, ανέφεραν οι εταιρείες, προσθέτοντας ότι οι μέτοχοι και των δύο εταιρειών θα συναντηθούν ξεχωριστά το 4 Ιανουαρίου για την έγκριση της συγχώνευσης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του πρώτου τριμήνου 2021.

Πρόσβαση σε ανταγωνιστική αγορά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV) είναι σημαντικό για πολλές αυτοαπασχολούμενες και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε ολόκληρη την περιοχή Ευρώπη. Μπορούμε να εγκρίνουμε τη συγχώνευση της Fiat Chrysler και αυτήν Peugeot SA, επειδή οι δεσμεύσεις τους θα διευκολύνουν την είσοδο και την επέκταση στην αγορά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Στις άλλες αγορές όπου οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες δραστηριοποιούνται σήμερα, ο ανταγωνισμός θα παραμείνει ισχυρός μετά τη συγχώνευση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα συγχώνευσης τον περασμένο Ιούνιο σχετικά με φόβους ότι η Stellantis θα μειώσει τον ανταγωνισμό στο LCV. Με το PSA πολύ κάτω από τους δεσμευτικούς στόχους τους Εκπομπές CO2, σημαίνει επίσης ότι το FντοΤο A δεν θα χρειάζεται πλέον τις πιστώσεις εκπομπών του Τέσλα για το 2021.

Το αποτέλεσμα της συγχώνευσης, ύψος 38 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι η δημιουργία του ομίλου Stellantis, ο οποίος γίνεται ο τέταρτος μεγαλύτερος στον κόσμο και ο δεύτερος μεγαλύτερος στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν ένα στα δύο επιβατικά αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη θα προέρχονται και από τα δύο Στελάντης, είτε με Όμιλος Volkswagen.

Διευθύνων Σύμβουλος PSA, Κάρλος Ταβάρες, θα είναι το Διευθύνων Σύμβουλος του Stellantis, θα λάβω μπόνους 1,7 εκατομμύρια ευρώ με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, ενώ o Διευθύνων Σύμβουλος της FCA Mike Manley θα λάβω δώρο αξίζει περίπου πέντε φορές τον ετήσιο βασικό μισθό του. Οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι συμφώνησαν να επανεξετάσουν πιθανή διανομή 1 δισεκατομμυρίου ευρώ προς το μέτοχοι, είτε μερίσματα πριν από τη συγχώνευση, είτε να διανεμηθεί αργότερα έως Στελάντης.

Διαβάστε επίσης:

Οι υπογραφές για το ELVO έπεσαν – Ποιο είναι το ποσοστό του κράτους

Τι δοκιμές οδήγησης; “Επιχειρήσεις” που πωλούν διπλώματα!

Αποκάλυψη: Σύμφωνα με τον ΚΤΕΟ έχουμε τον καλύτερο στόλο αυτοκινήτων και ταξί!

Source