Συνεργασία LG και Magna σε ηλεκτρική πρόωση

Η LG Electronics και η Magna συνεργάζονται για την ανάπτυξη της αγοράς συστημάτων ηλεκτροκινητήρων.

Η LG Electronics (LG) και η Magna International Inc. (Magna) ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την κατασκευή ηλεκτρονικών κινητήρων, μετατροπέων και φορτιστών επί του σκάφους, για συγκεκριμένες αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να υποστηρίξουν την αυξανόμενη παγκόσμια τάση προς τα ηλεκτρικά οχήματα. Η νέα εταιρεία, με το διακριτικό όνομα LG Magna e-Powertrain, συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της Magna για συστήματα ηλεκτρικών κινητήρων με την τεχνογνωσία της LG στην ανάπτυξη εξαρτημάτων για ηλεκτρονικούς κινητήρες και μετατροπείς, επιταχύνοντας την ανάπτυξη και των δύο στην αγορά ηλεκτρικών κινητήρων.

Η συνεργασία επιτρέπει στις δύο εταιρείες να συνεχίσουν να αναπτύσσουν ηλεκτρικούς κινητήρες, χρησιμοποιώντας υπάρχουσες τεχνολογίες, μηχανικές δυνατότητες και το παγκόσμιο αποτύπωμα. Η αγορά ηλεκτρονικών κινητήρων, μετατροπέων και ηλεκτρικών συστημάτων αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά έως το 2030 και η κοινοπραξία θα στοχεύσει αυτήν την ταχέως αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά με ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο.

Η LG έχει πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη εξαρτημάτων ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς έχει ήδη αναπτυχθεί για τα Chevrolet Bolt EV και Jaguar I-Pace και θα βοηθήσει τη Magna να εισέλθει γρήγορα στην αγορά κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, με τα ολοκληρωμένα συστήματα λογισμικού να συμβάλλουν στη Magna σε αυτό έργο. Αυτή η συνεργασία θα προσφέρει στους πελάτες μια γκάμα επιλογών, από αξιόπιστα εξαρτήματα έως πλήρεις ηλεκτρικούς κινητήρες. Η κοινοπραξία θα περιλαμβάνει περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους σε εγκαταστάσεις LG στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Κορέα και την Κίνα. Η συναλλαγή αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2021, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν αρκετοί όροι που περιλαμβάνουν την έγκριση των μετόχων της LG και όλες τις απαραίτητες κανονιστικές εγκρίσεις.

Source