Δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο από τη Volvo

Η Volvo θα παρουσιάσει ένα δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο τον επόμενο Μάρτιο, όπως αποκάλυψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας σε πρόσφατη συνέντευξη.

Όπως και με τις περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, η Volvo θέλει να συνεχίσει να επεκτείνει τη γκάμα όλων των ηλεκτρικών μοντέλων της. Με το Το νέο XC40 Recharge είναι κυριολεκτικά στο κατώφλι, η σουηδική εταιρεία έχει ένα άλλο EV στο μανίκι της, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 2 Μαρτίου του επόμενου έτους.

Σε συνέντευξή του στην Automotive News Europe, ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo, Hakan Samuelsson, δήλωσε ότι το επερχόμενο EV θα μοιραστεί την ίδια πλατφόρμα Compact Modular Architecture (CMA) που χρησιμοποιείται στην επαναφόρτιση XC40 αλλά με “Πιο απλοποιημένο σώμα”.

Αυτή η συγκεκριμένη πλατφόρμα Volvo Χρησιμοποιείται επίσης στο Polestar 2.

Polestar 2

“Θα σας κρατήσουμε στο σκοτάδι για λίγο μέχρι να δείξουμε το αυτοκίνητο, αλλά υπόσχομαι ότι θα είναι ένα πολύ ωραίο αυτοκίνητο”, είπε ο Hakan Samuelsson στην Automotive News Europe.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το νέο, καθαρά ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo που θα παρουσιαστεί σε δύο μήνες από σήμερα δεν θα είναι ο διάδοχος του V40, το οποίο σύντομα θα ηγηθεί στο αποδυτήριο, καθώς η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει νέο EV για να τοποθετηθεί σε μια κατηγορία premium (και πιο ακριβή από πλευράς τιμής) οχημάτων.

Θυμηθείτε ότι το XC40 Recharge είναι εξοπλισμένο με μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία έχει χωρητικότητα αποθήκευσης 78 kWh διασφαλίζοντας, σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, αυτονομία με φόρτιση 400 km. Η κίνηση στο πρώτο Volvo EV παρέχεται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, ένας σε κάθε άξονα, δίνοντας χαρακτηριστικά τετρακίνησης, παρέχοντας συνδυασμένη ροπή 408 ίππων και 660 Nm.

Source