Υπάλληλος: Το Ράλλυ της Ακρόπολης επιστρέφει στο WRC

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοίνωσε την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας με τον Διοργανωτή WRC, για την επιστροφή του Ράλι Ακρόπολης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Αυτή η εξέλιξη, που είναι προϊόν στρατηγικών δράσεων από την ελληνική πλευρά, δεδομένης της βούλησης της Κυβέρνησης και προσωπικά του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, είναι ιδιαίτερα ευχάριστη για τους οπαδούς του αγώνα, καθώς δείχνει ότι τη στιγμή που είναι πλησιάζει με ανυπομονησία τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της GGA, το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε από τον κ. Αυγενάκη, τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Μηχανοκίνητων Αθλητικών Οργανώσεων, Τάκη Πουρναράκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της WRC Promoter, Jona Siebel.

Μέσα από αυτό, οι όροι συνεργασίας μεταξύ του Διοργανωτή και της Οργανωτικής Επιτροπής Οργανισμών Αθλητικών Σπορ καθορίζονται, στην πραγματικότητα σε διπλό υπόβαθρο. Πρώτον, σχετικά με την παρουσία του Ράλλυ της Ακρόπολης, ως υποκατάστατου, στο πρόγραμμα του 2021 και δεύτερον, σχετικά με τα βήματα που πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε ο εθνικός μας αγώνας να αποκτήσει μόνιμη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ από το 2022.

Ράλλυ Ακρόπολης 2009

Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και δηλώσεις των κυρίων Αυγενάκη και Σιέμπελ.

“Οι στοχευμένες δράσεις της GGA, για την επιστροφή της χώρας μας στα πιο σημαντικά διεθνή αθλητικά γεγονότα, είχαν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον τομέα των μηχανοκίνητων αθλημάτων.

Η επιστροφή του Ράλι Ακρόπολης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ είναι γεγονός, με τις σχετικές λεπτομέρειες που αναφέρονται σε Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Οργανισμών Αθλητικών Μηχανημάτων, Τάκη Πουρνάβρο Σιέμπελ.

Αυτό το μνημόνιο ορίζει τους όρους της συνεργασίας του Διοργανωτή με την Οργανωτική Επιτροπή, σχετικά με την παρουσία του Ράλλυ της Ακρόπολης στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), ως υποκατάστατο αγώνα για το 2021.

Ταυτόχρονα, περιγράφει τα βήματα που θα ακολουθηθούν για να διασφαλιστεί, σε μόνιμη βάση, η παρουσία του εθνικού μας αγώνα στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ τα επόμενα χρόνια (μετά την απαραίτητη αξιολόγηση της οργανωτικής δομής και της προγραμματισμός του αγώνα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτων).

Λευτέρης Αυγενάκης: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εκπληρώσουμε την υπόσχεση που κάναμε στον ελληνικό λαό και στους φίλους της Motor Sports.

“Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά μας, τονίσαμε ότι θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για να αποκαταστήσουμε τη χώρα μας, από την άποψη των μηχανοκίνητων σπορ, στη θέση που της αξίζει. Η σημερινή συμφωνία βάζει το Ράλλυ της Ακρόπολης όπου ανήκει πραγματικά.

“Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό του WRC Promoter για την εξαιρετική συνεργασία και εμπιστοσύνη που έδειξαν στο σχέδιό μας, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής που εργάστηκαν μεθοδικά για να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

“Από σήμερα, ξεκινά η προσπάθεια οργάνωσης του κορυφαίου αγώνα του θεσμού, μια προσπάθεια που απαιτεί την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας!”

Jona Siebel: “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ράλλυ της Ακρόπολης είναι ένα εμβληματικό μέρος της ιστορίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ – ο ιδρυτικός αγώνας του ιδρύματος από το 1973.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι από το επίπεδο υποστήριξης και δέσμευσης από τα υψηλότερα κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης και πιστεύουμε ότι θα δούμε τον αγώνα να επιστρέψει στην WRC το συντομότερο δυνατό, είτε ως αναπληρωματικός αγώνας το 2021 είτε ως κανονικός αγώνας στο Πρόγραμμα 2022. “

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Οργανωτική Επιτροπή Μηχανοκίνητων Αθλητικών Οργανώσεων, που ιδρύθηκε με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία της για την προετοιμασία του Ράλλυ της Ακρόπολης, ενώ σήμερα διαμορφώνει τους χώρους που θα φιλοξενήσει .

“Η Motorsport Greece αποτελείται από στελέχη που έχουν μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς διαγωνισμούς, στελέχη ΟΜΑΕ, οδηγούς αγώνων, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας και γενικά εμβληματικές προσωπικότητες από τον τομέα των αγωνιστικών αυτοκινήτων.”

Source