Νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης VW Group για ηλεκτρική πρόωση στην Κίνα

Ο όμιλος Volkswagen εγκαινίασε ένα νέο Κέντρο Ε & Α για την κινητικότητα ηλεκτρικής ενέργειας στο Hefei της επαρχίας Anhui της Κίνας.

Ο Όμιλος Volkswagen εγκαινίασε ένα Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ηλεκτρικής Ενέργειας στην επαρχία Anhui της Κίνας. Ταυτόχρονα, η κοινοπραξία JAC Volkswagen μετονομάστηκε σε Volkswagen Anhui, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να επενδύει 1 δισεκατομμύριο ευρώ, αυξάνοντας το μερίδιό της στο νέο πρόγραμμα στο 75% και κερδίζοντας τον διαχειριστικό έλεγχο. Τα μελλοντικά προϊόντα της νέας εταιρείας θα βασίζονται στην αρθρωτή πλατφόρμα του Ομίλου για ηλεκτρική πρόωση (MEB), με σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη με νέα προϊόντα που θα εκμεταλλευτούν τις παγκόσμιες συνεργίες του Ομίλου. Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα αναμένεται να αποχωρήσει από τη γραμμή παραγωγής της Volkswagen Anhui το 2023.

“Το Volkswagen Anhui είναι μια υπόσχεση για ισχυρότερη ηλεκτρική κινητικότητα στην Κίνα. Τα επόμενα τρία χρόνια, μπορούμε να αναμένουμε μια υπερσύγχρονη παραγωγή με βάση το MEB, μια νέα, πλήρη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων και τεχνολογικών λύσεων από το κέντρο Ε & Α στο Anhui. “Η φετινή επένδυση περίπου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ επιταχύνει την πρόοδο της Volkswagen Anhui, η οποία θα ενισχύσει το ρόλο της Κίνας στην ηλεκτροκινητικότητα και την ψηφιοποίηση του ομίλου Volkswagen.”, είπε ο Herber Diess, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen.

Ομάδα VW

Στη Hefei, η έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων, η διασφάλιση ποιότητας, η δημιουργία πρωτοτύπων και οι δοκιμές μέχρι τη γραμμή παραγωγής θα ενσωματωθούν σε ένα εργοστάσιο που θα καλύπτει ολόκληρη τη βιομηχανική αλυσίδα, απασχολώντας 500 μηχανικούς και σχεδιάζοντας σε πέντε χρόνια. Το 2021, θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση του μετασχηματισμού της Volkswagen Anhui, με την επέκταση της υποδομής και του εξοπλισμού για γραμμές παραγωγής, καθώς και την κατασκευή εργαστηρίου μπαταριών, καθώς και μια μονάδα δοκιμής οχημάτων και εξαρτημάτων. Το εργοστάσιο πλήρους κλίμακας για ηλεκτρικά οχήματα, με μέγιστη παραγωγική ικανότητα 350.000 μονάδων ετησίως, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022, με το πρώτο μοντέλο να εγκαταλείπει τη γραμμή παραγωγής το 2023.

Από τη δημιουργία της JAC Volkswagen το 2017, η Volkswagen ανέπτυξε έντονα το τοπικό οικοσύστημα κατασκευαστών και προμηθευτών Anhui, που ειδικεύεται στην ηλεκτρική πρόωση. Η Volkswagen, για παράδειγμα, απέκτησε πρόσφατα ένα στρατηγικό μερίδιο στην Gotion, τον προμηθευτή μπαταριών που εδρεύει στη Hefei. Ένας ευρύτερος στόλος προμηθευτών κοντά στο εργοστάσιο βρίσκεται υπό ανάπτυξη και η Volkswagen στοχεύει να δημιουργήσει έναν ψηφιακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή για να υποστηρίξει την ανάπτυξη τεχνολογίας συνδεσιμότητας και ψηφιακών υπηρεσιών σε όλο το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου.

Source