Τι γίνεται με τους κλεμμένους καταλύτες; – Ποιος πουλάει πιο ακριβό

Το Newsauto.gr αποκαλύπτει γιατί υπάρχει αύξηση στις κλοπές και ποιες είναι οι αδυναμίες της νομοθεσίας που τις ευνοεί.

ο καταλύτες είναι σημαντικό και πολύ ακριβό αξεσουάρ σε όλα οχήματα καθώς τους περιορίζει εκπομπές επικίνδυνων ρύπων στην ατμόσφαιρα που το προστατεύει περιβάλλον αλλά επίσης ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ζωη.

Ωστόσο, τους τους τελευταίους μήνες ένα τεράστια αύξηση της κλοπής καταλύτη καθώς και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsauto.gr αποτελούν α ανταλλακτικό εκ των οποίων κλέφτες λαμβάνονται εύκολα από 100 έως 350 ευρώ ο κομμάτι ενώ έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων και τα δεδομένα ευνοούν την κυκλοφορία τους χωρίς φορολογικά έγγραφα.

Ο Ελλάδα Από δεκαετίες είναι το… Μαύρα πρόβατα της ΕΕ καθώς δεν έχει και φυσικά δεν μπορεί να δημοσιεύσει δεδομένα σχετικά με την αγορά τους καταλύτες και φυσικά για έλεγχο πόσους καταλύτες έχουν άλλαξε και πόσα χρειάζονται αλλαγή Ως αποτέλεσμα, αντί να προστατεύουν το περιβάλλον, προκαλούν ανεπανόρθωτες ζημιές, καθώς και την ανθρώπινη υγεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsauto.gr πάνω από 1,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα κυκλοφορούν με κατεστραμμένοι καταλύτες τη μετατροπή τους οχήματα σε βόμβες Για περιβάλλον αλλά επίσης δημόσια υγεία.

Το κράτος, ωστόσο, δεν έχει ακόμη προσαρμόσει το Νομικό πλαίσιο έτσι ώστε ιδιοκτήτες οχημάτων προς το απαιτούνται για να τα αλλάξετε κατεστραμμένοι ή απενεργοποιημένοι καταλύτες με αποτέλεσμα τη συγκεκριμένη αγορά να φυτά και κινούνται μόνο από αυτούς ιδιοκτήτες οχημάτων συνείδησης.

Φυσικά όσοι το θέλουν αλλάξτε τον καταλυτικό μετατροπέα του οχήματός τους σίγουρα ψάχνουν κάποιον… δεύτερο χέρι με χαμηλότερο κόστος που στις περισσότερες περιπτώσεις έχει καταργήθηκε παράνομα από κάποιον άλλο αυτοκίνητο! Σχετικά με φορολογικά έγγραφα η εγκατάσταση καταλύτης φαίνεται να έχει αντικαταστάθηκε από επισκευή καυσαερίων…

Το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ιδιοκτήτες οχημάτων στον τόπο χρησιμοποιημένοι καταλύτες χωρίς ξέρουν από πού προέρχονται, ο, τι κι αν ειναι κλαπεί δηλαδή, και τις περισσότερες φορές τις επιλέγουν εξαιτίας αυτού χαμηλότερο κόστος.

Με το λόφο κι όχι με το κομμάτι

Ένα επιπλέον σοβαρό ζήτημα που προέκυψε στην αγορά τους καταλύτες και το κράτος φαίνεται να χρειάζεται να διορθώσει τις ανησυχίες σχετικά με την ανακύκλωση καταλύτες. Η εναλλακτική διαχείριση οχημάτων της Ελλάδας (ΕΔΟΕ) είναι το επίσημο όργανο για ανακύκλωση οχημάτων και κατά συνέπεια για αυτούς καταλύτες.

Ωστόσο, η ηχογράφηση του ανακύκλωση καταλύτη καταγράφεται σε… kg αντί για κομμάτια με αποτέλεσμα να υπάρχει πάντα το κίνδυνος απώλειας βάρους από μεταλλικό μείγμα που προέρχονται από σύστημα εξάτμισης.

Αλλα αν καταγράφηκαν στο παραλαβή οχήματος από μερικά από το κέντρο του ΕΔΟΕ ο καταλύτες όπως και μονάδες αντι αυτου φορτίο σε χιλιόγραμμα επιτέλους το κράτος μερικά δεδομένα Για ανακύκλωση του καταλύτες και οι επαγγελματίες του κλάδου θα μπορούσαν να διευθύνουν καλύτερα τις επιχειρήσεις τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΔΟΕ ο συνολικό βάρος των καταλυτών από απολύμανση ανήλθε σε 145 τόνοι, (περίπου 4 kg ανά καταλύτη). Σε όλα ξύστρες την αποθήκη εκκίνησης 2019 ανήλθε σε 180,73 τόνοι Σε αυτούς προστίθενται καταλύτες από την απολύμανση 145 τόνοι.

Σε αυτήν την κατηγορία απορριμμάτων αναφέρθηκε, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ότι μια ποσότητα 4 τόνων είχε κλαπεί από τις εγκαταστάσεις των εταιρειών. Επιπρόσθετα 2,3 τόνοι Η κατηγορία αποβλήτων άλλαξε από ΕΚΑ 160801 σε ΕΚΑ 160117 (άδειοι καταλύτες).

Επομένως νέο σύνολο αποθεμάτων σχηματίζεται στο 318 τόνοι εκ των οποίων πωλήθηκαν συνολικά 167 τόνοι. ο 150,73 τόνοι διαπραγματεύονται σε εταιρείες διαχείρισης καταλυτών, και 17,52 τόνοι εξήχθησαν. Ένα μικρό ποσοστό (19 κομμάτια ή περίπου 80 κιλά επαναχρησιμοποιήθηκαν).

Πού καταλήγουν οι κλεμμένοι καταλύτες

Εκείνοι όσο πιο παλιά τόσο πιο ακριβό είναι οι χρησιμοποιημένοι καταλύτες στο “μαύρη αγορά καθώς τα παλαιότερα συστήματα είχαν περισσότερα μέταλλα έτσι κοστίζουν και περισσότερα λεφτά. Γι ‘αυτό ακριβώς οι κλέφτες προτιμούν να κλέβουν καταλυτικούς μετατροπείς από οχήματα με ηλικίες άνω των 10 ετών, μεγάλη χωρητικότητα έτσι ώστε το ανταλλακτικό να είναι αρκετά μεγάλο.

Στο σύγχρονο αυτοκίνητα ο καταλύτες είναι πολύ μικρότερες και χαμηλότερης αξίας, ώστε να ξεφεύγουν από τον στόχο των κλεφτών.

Μετά το κλεμμένοι καταλύτες καταλήξτε είτε σε κάποιον γκαράζ ο επισκευή καυσαερίων αλλά μπορούν επίσης να ληφθούν από συναλλαγές μετάλλων που θα τα ανακυκλώσουν.

Ωστόσο, είναι γνωστό ότι όσο υψηλότερες είναι οι τιμές των μετάλλων, τόσο υψηλότερη είναι η τιμή πώλησής τους “μαύρη αγορά όπως αναφέρθηκε παραπάνω είναι ένα ανταλλακτικό που αφαιρείται εύκολα και υπάρχει μεγάλη ζήτηση.

Τώρα εξαιτίας της κλιμάκωση των κλοπών Μερικοί υιοθετούν καινοτόμους τρόπους προφύλαξη του καταλύτες τους, όπως αυτό που βλέπετε Φωτογραφία, αλλά επαγγελματίες κλέφτες με ηλεκτρικός τροχός τα έκοψαν όλα αβίαστα…

Η νομοθεσία ευνοεί τη «μαύρη» αγορά καταλυτών

Στελέχη από την καταλυτική αγορά επισημαίνουν στο Newsauto.gr ότι: «Η σημαντική μείωση των ορίων εκπομπές τοξικών ρύπων από το ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ (επιβατικά αυτοκίνητα, βαρέα οχήματα και πλοία) οδήγησε σε ένα τεράστια αύξηση της ζήτησης για πολύτιμα μέταλλα (Platinum, Palladium and Rhodium), από τα οποία παράγονται οι καταλύτες, παγκοσμίως. Η αύξηση της ζήτησης οδήγησε σε διπλασιάζοντας τις τιμές των πολύτιμων μετάλλων τον τελευταίο χρόνο (και στην δεκαπλάσια αύξηση τους την τελευταία δεκαετία).

Ως αποτέλεσμα της παραπάνω αύξησης, το αξία μετάλλων που περιέχονται σε καταλύτες (ειδικά παλαιότερα οχήματα) 110 ευρώσήμερα.

Εξαιτίας στρεβλωμένο νομικό πλαίσιο, τόσο στα ελληνικά όσο και στα Ευρωπαϊκό επίπεδο, βάσει των οποίων η απόδοσή του ανακύκλωση καταλυτών μετρούνται βάσει του βάρος του καταλύτη και όχι την ποσότητα τους (όπως για παράδειγμα με ελαστικά και μπαταρίες) Μεγάλη «ευελιξία» δίνεται στις δηλώσεις ανακύκλωσης έτσι ώστε να λειτουργεί παράλληλη “Μαύρος” και οχι αδειούχος αγορά καταλυτικών μετατροπέων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και μετάλλων που περιλαμβάνουν.

Αυτή η παράλληλη αγορά τροφοδοτείται από τις τρέχουσες υψηλές τιμές μετάλλων, με αποτέλεσμα έναν αυξανόμενο αριθμό κλοπών καταλυτικού μετατροπέα από αυτοκίνητα, τα οποία στη συνέχεια πωλούνται είτε ως έχουν είτε μετά αποκαλυπτήρια (αφαίρεση μεταλλικών μερών του ανταλλακτικού).

Αρκετές εταιρείες έχουν απευθυνθεί αρκετές φορές στις αρμόδιες αρχές (Εθνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης, EDOE δηλώνοντας πρόβλημα χωρίς να γίνει ποτέ η λύση της ενέργειας και φυσικά μερικά εταιρείες εγκατέλειψαν το δίκτυο των ανακυκλωτών καθώς η νομοθεσία τροφοδοτεί τα φαινόμενα “Μαύρο” καταλύτης μάρκετινγκ και μετάλλων χωρίς έγγραφα. “

Διαβάστε επίσης:

Οι υπογραφές για το ELVO έπεσαν – Ποιο είναι το ποσοστό του κράτους

Τι δοκιμές οδήγησης; “Επιχειρήσεις” που πωλούν διπλώματα!

Αποκάλυψη: Σύμφωνα με τον ΚΤΕΟ έχουμε τον καλύτερο στόλο αυτοκινήτων και ταξί!

Source