Ένα Alfa Romeo Stelvio για την Kimi Raikkonen

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, η Alfa Romeo παρέδωσε στον Φινλανδικό Πρωταθλητή, το αυτοκίνητο που επέλεξε για τα καθημερινά του ταξίδια, ένα χρώμα Stelvio Veloce 2.0 Turbo Rosso Alfa.

Στο τέλος της φετινής σεζόν F1 και λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, η Alfa Romeo παρέδωσε στον Kimi Räikkönen ένα Stelvio 2.0 Turbo, το οποίο ο ίδιος ο Φινλανδός Πρωταθλητής επέλεξε στο χρώμα Rosso Alfa και στην έκδοση Veloce. Το νέο αυτοκίνητο του Räikkönen θα τον συνοδεύσει μακριά από τις πίστες, όπου αυτός και η οικογένειά του θα απολαύσουν τον οδηγικό χαρακτήρα του μοντέλου, αλλά και την ασφάλεια που παρέχει το τετράτροχο σύστημα κίνησης Q4.

Kimi Stelvio

Ένας λασπωμένος χωματόδρομος, μια χιονώδης ευθεία, ή ακόμα και μια στροφή με νερό είναι καθημερινές προκλήσεις για τους οδηγούς στις σκανδιναβικές χώρες. Η δύναμη και η ευελιξία του Alfa Romeo Stelvio επιτρέπει στον οδηγό να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Kimi Räikkönen μπορεί να βασιστεί στο καινοτόμο σύστημα Q4 ανά πάσα στιγμή. Προσφέροντας όλα τα πλεονεκτήματα της κίνησης στους πίσω τροχούς, το σύστημα Q4 εξασφαλίζει χαμηλή κατανάλωση, οδηγική απόλαυση, ενώ ταυτόχρονα είναι έτοιμο να βοηθήσει τον οδηγό σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης.

Kimi Stelvio

Η καρδιά του συστήματος είναι το σύστημα διανομής ενεργού ροπής (ATC), το οποίο αναλύει σε πραγματικό χρόνο τα επίπεδα πρόσφυσης, αλλά και τις απαιτήσεις του οδηγού για να εξασφαλίσει τη βέλτιστη απόδοση. Εάν απαιτείται, έως και 50% της ροπής του κινητήρα μπορεί να μεταφερθεί σε λιγότερο από 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός εξαιρετικά μικρού και χαμηλού βάρους μπροστινού διαφορικού. Η κατανομή ροπής μεταξύ των δύο αξόνων αλλάζει συνεχώς με απόλυτη ακρίβεια σύμφωνα με τις συνθήκες του δρόμου και τις εντολές του οδηγού.

Kimi Stelvio

Με αυτόν τον τρόπο, ο Kimi Räikkönen μπορεί να οδηγήσει το Stelvio Veloce 2.0 Turbo με το ρυθμό που θέλει ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες που μπορεί να βρει στη χώρα του. Ταυτόχρονα, το επίπεδο εξοπλισμού Veloce, εκτός από τον σπορ χαρακτήρα, διασφαλίζει το μοναδικό στιλ, τον πλούσιο εξοπλισμό και το αυτόνομο σύστημα οδήγησης επιπέδου 2, σε περίπτωση που ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής θέλει μια πιο χαλαρή οδηγική εμπειρία. δελτίο τύπου

Source