Τα πρώτα εμβόλια στην Ελλάδα με Mercedes

Ο επαγγελματίας της Mercedes-Benz έλαβε απροσδόκητα μεγάλη δημοσιότητα, με τις φωτογραφίες του με τα πρώτα εμβόλια να κάνουν τους γύρους του κόσμου

Η Ελλάδα έλαβε τα πρώτα 9.700 εμβόλια, όπως όλες οι πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια πρώτη συμβολική κίνηση, πριν από την έναρξη των τριών αξόνων φορτηγών με τις μεγάλες ποσότητες εμβολίων.

Τα σχέδια με τα συγκεκριμένα οχήματα που διασχίζουν τα σύνορα των χωρών έχετε έναν πρωταγωνιστή – εκτός από το εμβόλιο COVID-19, το Mercedes-Benz Sprinter, το οποίο είναι το κύριο όχημα που χρησιμοποιείται κυρίως από την πολωνική εταιρεία μεταφορών SL Express που έχει επιλεγεί από την ΕΕ για τη μεταφορά αυτών των πρώτων δόσεων.

Αυτό φέρνει στο πλαίσιο το ειδικό ψυγείο, το οποίο πληροί τις προδιαγραφές ψύξης που απαιτούνται από αυτό το εμβόλιο.

Λίγα λόγια για το Sprinter

Αυτή είναι η τρίτη γενιά του δημοφιλούς επαγγελματία της Mercedes, η οποία παρουσιάστηκε το 2018 και συνοδεύεται από μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών.

Προσφέρεται με κίνηση στους πίσω τροχούς ή σε όλους τους τροχούς με τη Mercedes προσθέτοντας για πρώτη φορά μια βασική έκδοση εμπρός τροχού. Στην πραγματικότητα, αυτή η έκδοση όχι μόνο δεν υπολείπεται των δυνατοτήτων φόρτωσης, αλλά προσφέρει επίσης χαμηλότερο όριο 80 mm, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο εύκολη τη φόρτωση. Η έκδοση του μπροστινού τροχού προσφέρει ακόμη και για πρώτη φορά στην κατηγορία τη δυνατότητα να διαθέτει αυτόματο κιβώτιο 9 ταχυτήτων.

Σε επίπεδο κινητήρα, το Sprinter διαθέτει τετρακύλινδρο κινητήρα 2.143 cc. με 113, 141 και 161 ίππους, καθώς και έναν εξακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 3.0 λίτρων 188 ίππων.

Ένα βασικό στοιχείο του νέου Sprinter είναι οι τεχνολογίες συνδεσιμότητας καθώς και οι υπηρεσίες που προσφέρονται στον οδηγό μέσω του συστήματος PRO Connect. Ο στόχος αυτών των τεχνολογιών είναι να διευκολύνει τις επιχειρησιακές λειτουργίες και τη διαχείριση των οχημάτων των εταιρικών στόλων.

Ειδικά για το Sprinter που μετέφερε τα εμβόλια στην Ευρώπη και τη χώρα μας, είναι η έκδοση 319 CDI, με κίνηση στους πίσω τροχούς, η οποία διαθέτει τον πετρελαιοκινητήρα 3 λίτρων 188 ίππων…

Φωτογραφίες: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο Mercedes-Benz Sprinter 4X4, έτοιμο για τους δύσκολους

Η Mercedes-Benz eVans ήρθε στην Ελλάδα (+ τιμές)

Koronovirus: Δωρεά ενός van στο EKAB από τη Mercedes-Benz Hellas

Source