20 χρόνια για το Clio Renault Sport V6

Τα εμβληματικά σπορ “καπέλα” της Renault Sport με αγωνιστική προέλευση, ένας κεντρικός κινητήρας και κίνηση πίσω στους τροχούς φέτος σηματοδοτεί 20 χρόνια από την επίσημη πρεμιέρα της.

Οι ρίζες του πρωτοποριακού Clio V6 βρίσκονται στο μηχανοκίνητο αθλητισμό – και συγκεκριμένα στο Clio V6 Trophy, το οποίο ήρθε στο φως στη θέση του Renault Sport Spider Trophy για να “ενισχύσει” την έναρξη του Clio MkII.

Clio Renault Sport V6

Το μοντέλο πρώτης γενιάς, γνωστότερο ως Φάση 1, ήταν 98% πανομοιότυπο με το αντίστοιχο πρωτότυπο που παρουσίασε η γαλλική εταιρεία δύο χρόνια νωρίτερα. Η καρδιά του Clio Renault Sport V6 δεν ήταν τίποτα άλλο από τον κεντρικά τοποθετημένο Groupe PSA 3.0-λίτρων φυσικά αναρρόφηση V6 κινητήρα που χρησιμοποιούσε η Renault Laguna εκείνη την εποχή. Για την περίσταση, ωστόσο, το 6κύλινδρο γαλλικό διαμάντι έφερε αρκετές αλλαγές, χάρη στα νέα έμβολα, την υψηλότερη αναλογία συμπίεσης, τη μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα, αλλά και το όριο περιστροφής που έφτασε τώρα στις 7.100 σ.α.λ. Με σημαντικά λιγότερες… ειδικές ρυθμίσεις σε σύγκριση με την καθαρή φυλή της, παρήγαγε 230 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 300 Nm στις 4.650 σ.α.λ. δίνοντας στο Clio V6 τη δυνατότητα επιτάχυνσης από ακινητοποίηση στα πρώτα 100 km / h σε χρόνο 6,4 dl. αλλά και για να φτάσετε σε τελική ταχύτητα 236 km / h. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κινητήρας λειτούργησε με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, το οποίο βασίστηκε, παρά μερικές παρεμβάσεις στα άκρα του, στο “5” του απλού Clio. Χωρίς την παρουσία συστήματος ελέγχου πρόσφυσης, δόθηκε ισχύ στο Clio V6 στους πίσω τροχούς με τη βοήθεια μηχανικής διαφορικής κλειδαριάς.

Clio Renault Sport V6

Αν και το καπό, τα πίσω φώτα και η οροφή προέρχονταν από το 172 ιπποδύναμο Clio RS, το Clio V6 είχε τα δικά του εμπρός και πίσω φτερά. Σε σύγκριση με το ταπεινό Clio της εποχής ήταν 171 mm. ευρύτερο, 66 mm. χαμηλότερο αλλά επίσης 38 mm. μεγαλύτερη, χάρη στο διευρυμένο μεταξόνιο – ταυτόχρονα 110 και 138 mm μεγαλύτερα. ήταν τα εμπρός και πίσω κομμάτια. Στον μπροστινό άξονα, το Clio V6 Phase 1 βγήκε στους τροχούς με διαστάσεις 205/50 R17 και 235/45 R17 εμπρός και πίσω, ενώ στα φρένα μπορεί κανείς να βρει δίσκους 330 mm. μπροστά με δαγκάνες 4 εμβόλων AP (για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής) και δίσκους 300 mm. πίσω. Ταυτόχρονα, με το μπροστινό υποπλαίσιο να «πατάει» σε αυτό του Clio RS, η μπροστινή ανάρτηση υιοθέτησε τη δοκιμασμένη λύση των γόνατων του Macpherson καθώς και μια αναστρέψιμη δέσμη… δανεισμένη από το Clio Trophy, ενώ στο πίσω μέρος οι Γάλλοι επέλεξαν μια «μοναδική» διάταξη με πολλαπλούς συνδέσμους.

Clio Renault Sport V6

Παρά τον σπορ χαρακτήρα του, το Clio V6 Phase 1 προσέφερε πολλές ανέσεις για την εποχή του – όπως δερμάτινη και ταπετσαρία alcantara, κλιματισμό, CD-player 6 θέσεων και ακόμη και αποθήκευση 67 λίτρων κάτω από την μπροστινή κουκούλα. Σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία, η παραγωγή του Clio V6 Phase I στο Tom Walkinshaw Racing (TWR) στο Uddevalla της Σουηδίας, ανήλθε σε 1.631 μονάδες.

Αναβαθμίζω

Το Clio V6 Phase II παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2003, σε μια εποχή που συνέπεσε με την πρεμιέρα της ενημερωμένης έκδοσης του Clio MkII. Σε σύγκριση με την πρώτη γενιά του, το νέο Clio V6 είχε μια επιλογή νέου χρώματος (Υγρό Κίτρινο) και ανανεωμένο εμπρός και πίσω σχέδιο, σε συνδυασμό με τροχούς 18 ιντσών και μεγαλύτερες εισόδους αέρα στο “μπροστινό” μέρος του. Ωστόσο, οι κύριες αλλαγές και παρεμβάσεις ήταν κρυμμένες προσεκτικά κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες.

Clio Renault Sport V6

Χάρη στις βελτιώσεις του κυλινδροκεφαλής και του συστήματος εισαγωγής, ο κινητήρας V6 2.946 cc παρήγαγε τώρα 255 ίππους στις 7.150 σ.α.λ. (αλλά η ίδια μέγιστη ροπή όπως πριν), μια τιμή που σε συνδυασμό με τη μικρότερη αναλογία τελικού γραναζιού εξασφάλισε επιτάχυνση από ακινησία στα πρώτα 100 km / h σε χρόνο 5,8 dl. και τελική ταχύτητα 246 km / h.

Clio Renault Sport V6

Θέλετε να μετριάσετε τη δική του. Αδικαιολόγητη συμπεριφορά στο δρόμο, οι ηγέτες της Renault Sport προχώρησαν σε διάφορες λειτουργίες τόσο στην ανάρτηση όσο και στο πλαίσιο. Έτσι, το μεταξόνιο αυξήθηκε κατά 33 mm, ενώ η προσθετική μέθοδος ακολούθησε ο εμπρός άξονας (+23 mm). Ταυτόχρονα, η ανάρτηση με τους μακρύτερους πίσω συνδέσμους έγινε ακόμη πιο σφιχτή στη ρύθμιση και στις τέσσερις άκρες του αμαξώματος, ενώ το μπροστινό υποπλαίσιο ήταν ακόμη πιο άκαμπτο.

Clio Renault Sport V6

Σε αντίθεση με το Clio V6 Phase I, η συναρπαστική κατασκευή δεύτερης γενιάς “μετακινήθηκε” από την αρχή στο εργοστάσιο της Renault στο Dieppe της Γαλλίας – όπου το γαλλικό εργοστάσιο παρήγαγε συνολικά 1.309 αντίγραφα του Clio V6 Phase II. που ολοκληρώθηκε το 2005.

Source