Πριν από 75 χρόνια ξεκίνησε η παραγωγή του VW Beetle

Στις 27 Δεκεμβρίου 1945, ξεκίνησε η παραγωγή του Volkswagen Type 1, που ήταν η αληθινή αρχή της επιτυχίας του θρυλικού Beetle.

Το μοντέλο είχε αρχικά σχεδιασμένο πριν από το 1939, αλλά οι εργοστασιακές εγκαταστάσεις το Βόλφσμπουργκ μέχρι το 1945 χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού.

Μέχρι το τέλος ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ μόνο 630 αυτοκίνητα, που το 1938 ονομάστηκαν «KdFΠαρασκευάστηκαν από το εργοστάσιό της Volkswagen. Η γραμμή παραγωγής της πολιτικής έκδοσης τύπου 1 του Volkswagen, που αργότερα έγινε γνωστό παγκοσμίως ως “Σκαθάριξεκίνησε μετά το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου στις 27 Δεκεμβρίου 1945υπό την επίβλεψη της βρετανικής στρατιωτικής κυβέρνησης στις Volkswagen GmbH που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 1945. Οι Βρετανοί σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν το Volkswagen Τύπος 1 να πραγματοποιούν επείγουσες μεταφορές εντός της περιοχής κατοχής τους.

Ήταν αυτός ο βρετανικός ρεαλισμός που τελικά προστάτευε το εργοστάσιο επικείμενη κατεδάφισης. Ο Ivan Hirst διαδραμάτισε βασικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη, καθώς του επέτρεψε να κατανοήσει και το ταλέντο του για αυτοσχεδιασμό ξεκινήστε την παραγωγή αυτοκινήτων εκείνα τα χρόνια που οι συνθήκες μπορούν να περιγραφούν ως οτιδήποτε άλλο εκτός από ευνοϊκές. Με τον ενθουσιασμό του για την τεχνολογία και τα αυτοκίνητα, το Hirst κατάφερε να μετατρέψει ένα εργοστάσιο πυρομαχικών σε μη στρατιωτική βιομηχανική εταιρεία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Βρετανοί η στρατιωτική κυβέρνηση είχε ήδη παραγγείλει 20.000 οχήματα τον Αύγουστο του 1945. Η έναρξη της παραγωγής ήταν ένα ορατό σημάδι μιας νέας έναρξης και ελπίδας εργοστάσιο που είχε καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Δείτε επίσης:

10 μοντέλα που έκαναν δίσκους παραγωγής

Ένα τεράστιο Scarab (VIDEO)

Αποκάλυψη: Έρχεται και θα εκπλήξει!

Δημοφιλές στο Protothema.gr

Source