Αξιωματούχος: Το Σουηδικό Ράλι ακυρώθηκε

Το Σουηδικό Ράλι, που είχε προγραμματιστεί να είναι ο 2ος γύρος του φετινού WRC στις 11-14 Φεβρουαρίου, ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας – Η ανακοίνωση για αντικατάσταση από αγώνα στη Βόρεια Φινλανδία αναμένεται σύντομα.

Όπως σας ενημερώσαμε, η ακύρωση του Σουηδικού Ράλλυ θεωρήθηκε σχεδόν σίγουρη, καθώς η εξάπλωση του κοροναϊού κατέστησε αδύνατη την οργάνωση του αγώνα παρουσία θεατών. Από τη μία πλευρά για λόγους υγείας και από την άλλη επειδή τα εισιτήρια των θεατών είναι ζωτικής σημασίας για τον προϋπολογισμό του Σουηδικού Ράλι, ο δεύτερος αγώνας του τρέχοντος έτους ακυρώθηκε.

Η απόφαση ακύρωσης του σουηδικού αγώνα για λόγους υγείας ελήφθη από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην περιοχή του Varmland και συγκεκριμένα στο Karlstad, το οποίο θα ήταν το επίκεντρο του αγώνα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εκδήλωσης, Glenn Olsson, είπε: “Οι διοργανωτές του Σουηδικού Ράλλυ, η FIA και η WRC Promoter κατανοούν πλήρως ότι η υγεία του τοπικού πληθυσμού είναι υψίστης σημασίας και δεσμευόμαστε στο καθήκον μας να προστατεύουμε τόσο την κοινότητα Värmland όσο και την οικογένεια WRC. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και του προγραμματισμού της ράλι, παρακολουθήσαμε διεξοδικά τις συνεχώς εξελισσόμενες συνθήκες γύρω από το Covid-19 στην περιοχή. Αν και είμαστε σαφώς απογοητευμένοι, δεδομένου ότι είχαμε συναρπαστικά νέα ταξίδια, αυτή είναι μια απόφαση που υποστηρίζουμε. “

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το Σουηδικό Ράλι, που είναι ο μόνος χειμερινός αγώνας της σεζόν, αναμένεται να αντικατασταθεί από έναν χιονισμένο αγώνα στη Βόρεια Φινλανδία, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται σύντομα.

Source