Ο Lewis Hamilton στο τιμόνι του Mercedes-AMG Project One (+ βίντεο)

Η Mercedes-AMG κυκλοφόρησε ένα βίντεο με τίτλο “After Work” με τον Lewis Hamilton να δοκιμάζει το Project One 1.000+ ίππων που θα δούμε επίσημα το 2021.

Τι θα κάνει ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον μετά από άλλη μια επιτυχημένη χρονιά; Σύμφωνα με τη Mercedes-AMG “Θα παραμείνει πιστός στον ενθουσιασμό του για την τεχνολογία της Formula 1 και θα συνεχίσει τις δοκιμές με το πρωτότυπο του νέου Mercedes-AMG Project One”.

Mercedes-AMG Project One - Mercedes F1

“Δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω ότι σύντομα θα υπάρξει ένα hypercar με κινητήρα από τη Formula 1. Κερδίσαμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα με αυτόν τον κινητήρα το 2015 και συμμετείχα στην ανάπτυξή του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κατάφερα να οδηγήσω το Project One και είμαι πολύ περήφανος για τη μεγάλη προσπάθεια που έχει κάνει η Mercedes-AMG, είπε χαρακτηριστικά ο Λιούις Χάμιλτον.

Mercedes-AMG Project One - Mercedes F1

Το νέο Mercedes-AMG Project One είναι ένα hypercar από τον κόσμο της Formula 1 που παίρνει σάρκα και αίμα, έστω και καθυστερημένα, χάρη στην καλή συνεργασία των ανθρώπων της Mercedes-AMG High Performance Powertrains στο Brixworth του Ηνωμένου Βασιλείου με την ομάδα του Mercedes-AMG Petronas Formula 1 στο Μπράκλεϊ. Θυμηθείτε ότι το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης αποτελείται από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης και συνολικά τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες, δύο εκ των οποίων οδηγούν τους εμπρός τροχούς, οι οποίοι σε συνδυασμό παρέχουν μέγιστη ισχύ άνω των 1.000 ίππων. Ο βενζινοκινητήρας V6 άμεσου ψεκασμού 1,6 λίτρων με έναν μόνο ηλεκτρικά υποστηριζόμενο υπερσυμπιεστή προέρχεται από τη Formula 1 και μπορεί να περιστραφεί έως και 11.000 σ.α.λ. – για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και χρήση στον συμβατικό κόσμο, οι μέγιστες ταχύτητες λειτουργίας του διατηρούνται σε χαμηλότερα επίπεδα από ό, τι η πρωταθλητική μονάδα του 2015.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

Source