Με αυτονομία 450 και 550 χιλιομέτρων το ηλεκτρικό crossover

Σύμφωνα με μια δημοσίευση, το ηλεκτρικό crossover Hyundai Ioniq 5 θα έχει δύο εκδόσεις μπαταρίας με εμβέλεια 450 και 550 χιλιομέτρων.

Μετά το Kona Electric και Ioniq, το Ioniq 5 θα είναι το επόμενο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Hyundai. Αυτό θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας από τη Νότια Κορέα, το οποίο θα πάρει το όνομά του από τη θυγατρική της Ioniq από την ίδρυσή της, καθώς μέχρι τότε το όνομα υπήρχε μόνο ως ηλεκτρικό μοντέλο.

ο Ioniq 5, όπως είναι γνωστό, θα είναι το μοντέλο παραγωγής του concept 45, το οποίο παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2019. Στην πραγματικότητα, η Hyundai Η Αυστρία έχει ήδη αρχίσει να δέχεται κρατήσεις για το Ioniq 5 και το Korean Car Blog έχει κυκλοφορήσει μερικές φωτογραφίες, όπου το αναφέρει ως Ioniq 5 Πρώτη Έκδοση και αποκαλύπτει τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του.

Σύμφωνα με αυτά τα μέσα, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την κράτησή τους για 1000 ευρώ και το Ioniq 5 θα κυκλοφορήσει με δύο εκδόσεις μπαταρίας, μία με 58 kWh και εύρος 450 km στον κύκλο WLTP και άλλη με 73 kWh και εύρος 550 χιλιόμετρα. Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποιο από τα δύο θα είναι διαθέσιμο από την αρχή.

Άλλες λεπτομέρειες περιλαμβάνουν το σύστημα All-Wheel Drive με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες με συνολική ισχύ 313 hp, επιτάχυνση από ακινητοποίηση έως 100 km / h σε 5,2 δευτερόλεπτα, φόρτιση από 20% σε 80% σε 15 λεπτά με φορτιστή DC, καθώς και η ηλιοροφή, παρόμοια με εκείνη του Sonata Hybrid.

Επίσης, αυτά τα μέσα αποκαλύπτουν ότι από τις 2 Φεβρουαρίου 2021 οι πελάτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ένα χρώμα και ότι από τις 16 Φεβρουαρίου 2021 θα μπορούν να κάνουν την παραγγελία τους, με παράδοση τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο του νέου έτους. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι οι διαστάσεις του Ioniq 5 έχουν μήκος 4.640 μέτρα, πλάτος 1.890 μέτρα, ύψος 1.600 μέτρα, με μεταξόνιο 3 μέτρων.

Επομένως, απομένει να δούμε αν τα παραπάνω τεχνικά χαρακτηριστικά και οι επιδόσεις του ηλεκτρικού crossover από τη Hyundai θα επιβεβαιωθούν, όταν το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρησιμοποιήσει το Electric-Global Modular Platform (E-GMP), το οποίο έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία για όλα τα ηλεκτρικά της οχήματα.

Πηγή 1

Πηγή 2

.Source