Δήλωση νίκης
Φτάνοντας στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, σε ένα κομμάτι που κυριαρχούσε η Mercedes κατά τη διάρκεια της υβριδικής εποχής, λίγοι θα περίμεναν το απόγευμα της Κυριακής ο Max Verstappen να έχει κερδίσει 16 δευτερόλεπτα από το δεύτερο Valtteri Bottas, με τον Lewis Hamilton να επηρεάζεται σαφώς από το πρόβλημα του covid19.
Και όμως, πέτυχε. Το RB16 έλαβε σημαντικές βελτιώσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν και έφτασε στο Yas Marina ως σταθερό, γρήγορο, ικανό με οποιοδήποτε ελαστικό αυτοκίνητο. Ο κινητήρας της Honda, ο οποίος έχει αναμφισβήτητα βελτιωθεί φέτος, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα προκριματικά, ενώ η ισορροπία του αυτοκινήτου, σε συνδυασμό με την αδυναμία του W11 να ακολουθήσει, έφερε ένα αποτέλεσμα-δήλωση για την ομάδα και τον ολλανδό οδηγό.
Παρόλο που τα αυτοκίνητα του 2021 δεν θα διαφέρουν πολύ από αυτό το έτος (έχοντας μειωμένη αεροδυναμική, αλλαγές στο πάτωμα του αυτοκινήτου κ.λπ.), η Red Bull έδειξε ότι βρήκε κάτι με το πακέτο, το 60% των οποίων θα μεταφερθεί επίσης στο RB17, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας Christian Horner.
Σε ένα πρωτάθλημα με τους ανταγωνιστές της Red Bull και του Verstappen σε καλή κατάσταση, το έργο της Mercedes-Hamilton γίνεται ακόμη πιο δύσκολο.
Ένα κατάλληλο “αντίο”
Στη Φόρμουλα 1, υπάρχει η τάση να διαιρούνται οι εποχές σύμφωνα με τους κανονισμούς του κινητήρα ή την κυριαρχία μιας ομάδας ή ενός οδηγού.
Και όμως, σε αυτό το άθλημα, η θητεία ενός οδηγού με μια ομάδα είναι εξίσου σημαντική, ακόμα κι αν δεν έφτασαν ποτέ στην κορυφή, δεν γευτούσαν ποτέ την επιτυχία άλλων συνδυασμών.
Τέτοιες περιπτώσεις είναι αυτές των Sainz-McLaren, Ricciardo-Renault, Perez-Racing Point και Vettel-Ferrari.
Για τους τρεις από αυτούς, ο τελικός στο Αμπού Ντάμπι έκλεισε όμορφα, για ορισμένους σίγουρα πιο επιτυχημένους.
Στην περίπτωση του Carlos Sainz, ο Ισπανός ολοκλήρωσε τα δύο του χρόνια στη McLaren με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Φεύγοντας από το Nurburgring, ήταν 11ος στην κατάταξη, με την McLaren να έχει χάσει έδαφος στη βαθμολογία των κατασκευαστών. Τελειώνοντας το GP στο Αμπού Ντάμπι, ήταν τώρα 6ος, φέρνοντας την ομάδα μαζί, φτάνοντας στην 3η θέση για πρώτη φορά από το 2012. Το δίδυμο Sainz-Norris μπορεί να θεωρηθεί απόλυτη επιτυχία στο κέντρο. Ο Βρετανός έγινε άνθρωπος, ωριμάζει, έμαθε από τον πιο έμπειρο συμπαίκτη του, ενώ ο Sainz αναβίωσε επίσης την καριέρα του, έτοιμος να πάει στο Maranello για το νέο, μεγάλο βήμα του.
Στη συνέχεια, ο Daniel Ricciardo είπε αντίο στη Renault μετά από δύο χρόνια πολύ κάτω από τις προσδοκίες. Ο Αυστραλός πήγε στο Enstone με στόχο να επιστρέψει σε … σαλόνια, νίκες και παγκόσμιους τίτλους. Στο τέλος, το σκορ του στο κίτρινο των Γάλλων ήταν δύο βάθρα, αλλά δεν αποθάρρυνε. Άφησε να γράφει τον ταχύτερο γύρο στον τελευταίο γύρο του αγώνα, ευχαρίστησε όλους, χαμογελώντας όπως πάντα, και ήδη σκέφτεται τι να βάλει στις βαλίτσες του για το γειτονικό Woking.
Και τώρα, ο Sebastian Vettel. Αν υπάρχει μια συνεργασία που θα πρέπει να θεωρηθεί πλήρης αποτυχία, αυτή είναι η Ferrari με τον γερμανό πρωταθλητή 4kis. Αυτό το κείμενο δεν είναι κατάλληλο για περαιτέρω ανάλυση. Λίγα λόγια για το φινάλε: Η Ferrari αφήνει τον μεγαλύτερο θαυμαστή της, αλλά και τον χειρότερο οδηγό για αυτή τη θέση, ταυτόχρονα. Ο Vettel αγαπούσε τα χρόνια του στο Maranello, αυτό είναι δεδομένο. Δεν έχει μιλήσει πολύ άσχημα για την ομάδα, εκτός από τους κορυφαίους υπαλλήλους της, και η πικρία με την οποία φεύγει μετά από 6 σεζόν με μόνο 14 νίκες και δύο πιθανότητες για τον τίτλο είναι προφανής. Όμως, δεν είναι πλέον ο οδηγός που ήταν, ο οδηγός που έφτασε στην Ιταλία, ούτε ο οδηγός που μπορεί να έχει τώρα η Scuderia. Το ταλέντο του είναι αναμφισβήτητο και η εμπειρία του είναι ανεκτίμητη, αλλά είναι καιρός τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα να χωριστούν σε μια ήδη τοξική και προβληματική σχέση. Τουλάχιστον, έφυγε από το τραγούδι και στη μέση αγκαλιές και χαμόγελα από εκείνους που τον έζησαν από το 2015 μέχρι σήμερα.
Και όχι τόσο κατάλληλο…
Αντίθετα, ο Sergio Perez αφήνει το Racing Point (και πιθανώς τη Formula 1) με μια εγκατάλειψη που του κόστισε ακριβά τον ίδιο και την ομάδα του.
Στις αρχές του αγώνα, στον 9ο γύρο, η μονάδα ισχύος της Mercedes (νέα για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν) τον πρόδωσε ξανά, αφήνοντας μόνο τον Lance Stroll να αγωνιστεί για την RP και την 3η θέση στους κατασκευαστές – μια θέση που τελικά έχασε.
Το ταξίδι του Checo με το Force India και αργότερα το Racing Point είναι γεμάτο συναισθήματα, επιτυχίες, αποτυχίες, εντάσεις και συναισθήματα. Πήγε στο Silverstone το 2014 για να ξεκινήσει την καριέρα του από το μηδέν, έχοντας περάσει μια κακή χρονιά το 2013 στο McLaren και για τα επόμενα 7 χρόνια έγραψε ιστορία μαζί τους. Εννέα βάθρα, μία νίκη, το καλύτερο από τα υπόλοιπα στους κατασκευαστές το 2016 και το 2017.
Το φινάλε δεν ήταν κατάλληλο για τα χρόνια μαζί και για το τι πέτυχαν.
Ο Μεξικανός δήλωσε σχετικά:
«Είμαι πολύ λυπημένος που ο τελευταίος αγώνας μου με την ομάδα τελείωσε τόσο νωρίς και με το ίδιο πρόβλημα με τον κινητήρα που είχαμε στο Μπαχρέιν. Ήθελα πραγματικά να φύγω με έναν καλό αγώνα, προς τιμή όλων των ομάδων. Ελπίζω οι άνθρωποι να θυμούνται τη νίκη στο Shakir αντί για αυτό το Σαββατοκύριακο!
«Κοιτάζοντας την« μεγαλύτερη »εικόνα, είναι κρίμα που παραιτήθηκε, γιατί χρειαζόμαστε και τα δύο αυτοκίνητα στους βαθμούς για να πάρουμε την τρίτη θέση στους κατασκευαστές. Συγχαρητήρια στη McLaren, αλλά νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ακόμα περήφανοι για τη χρονιά που έκανε.
“Αυτή η σεζόν ήταν πολύ ξεχωριστή, αλλά τώρα είμαι έτοιμος για ένα διάλειμμα και ανυπομονώ για το μέλλον.”
Αυτό ήταν το 2020. Ένα πρωτάθλημα στη μέση ενός κοροναϊού, το οποίο από την αβεβαιότητα της άνοιξης πέρασε στην καλοκαιρινή πρεμιέρα και τους φρενίτερους ρυθμούς με 17 Grand Prix σε 23 Σαββατοκύριακα.
Τα λέμε ξανά στις 21 Μαρτίου, στο Albert Park στη Μελβούρνη.