Με 310 ίππους, το ηλεκτρικό Ioniq 5 από τη Hyundai

Λίγο πριν από την πρεμιέρα του Ioniq 5, το πρώτο μοντέλο της ηλεκτρικής υπο-μάρκας της Hyundai, διαρρέθηκαν οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με ορισμένες τεχνικές προδιαγραφές.

Καθώς οι δοκιμές ανάπτυξης του Ioniq 5 συνεχίζονται με πυρετό, εν όψει της πρεμιέρας του μοντέλου στις αρχές του 2021, η διαδικτυακή πλατφόρμα προπαραγγελίας άνοιξε από το αυστριακό τμήμα της Hyundai ως Μερικές τεχνικές πληροφορίες για την Πρώτη Έκδοση διέρρευσαν επίσης.

Σύμφωνα με ένα άρθρο στον ιστότοπο TheKoreanCarBlog Η Πρώτη Έκδοση, η οποία πιθανότατα θα είναι πλούσια εξοπλισμένη, θα έχει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες (ένας σε κάθε άξονα) με συνδυασμένη απόδοση 310 άλογα χάρη στα οποία επιτυγχάνεται επιτάχυνση 0-100 km / h σε 5,2 “. Αυτή η έκδοση θα συνοδεύεται από μπαταρία 58 kWh που θα προσφέρει εύρος 450 χλμ στον κύκλο WLPT. Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής δηλώνουν ότι θα υπάρχει επιλογή μιας μεγαλύτερη μπαταρία 73 kWh με την οποία η εμβέλεια θα ανέλθει στα 550 km.

Hyundai_45_Concept

Το Ioniq 5 θα διαθέτει ηλεκτρικό κύκλωμα 800 volt ενώ θα υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση με την οποία θα είναι δυνατή η φόρτιση της μπαταρίας στο 80% σε περίπου 18 λεπτά. Επιπλέον, η ηλεκτρική πλατφόρμα της Hyundai θα υποστηρίζει την τεχνολογία V2L (οχήματος προς φόρτωση). το αυτοκίνητο θα μπορεί να λειτουργεί ως μονάδα τροφοδοσίας σε εξωτερικές πηγές. Σε προηγούμενες αναφορές, η Hyundai είχε ανακοινώσει ότι το αυτοκίνητο θα μπορούσε να παρέχει έως και 3,5 kW ηλεκτρικής ενέργειας, ποσότητα που μπορεί, για παράδειγμα, να τροφοδοτήσει μια μεσαία τηλεόραση για 24 ώρες.

Hyundai_45_Concept

Διαβάστε επίσης

Αποκάλυψη για το plug-in υβριδικό Hyundai Tucson

Hyundai E-GMP: Νέα πλατφόρμα μόνο για τα ηλεκτρικά της

Bayon: Το νέο μικρό SUV της Hyundai

Δημοφιλές στο Protothema.gr

Source