Τα δρομολόγια αυξήθηκαν κατά 1.100

1.207 Επισκέψεις στο άρθρο – Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/12/2020

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής δήλωσε ότι το τελευταίο τρίμηνο οι διαδρομές στις δημόσιες συγκοινωνίες έχουν αυξηθεί κατά 1.100 την ημέρα και έχουν προστεθεί περισσότερα από 200 λεωφορεία.Ford: ΝΕΑ εποχή σέρβις & ανέπαφων σέρβις. Και με μπόνους αφοσίωσης!

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, αναφέρθηκε στην ΕΡΤ κατά την προετοιμασία των Δημόσιων Μεταφορών για τη σταδιακή κατάργηση της κλειδαριάς, όταν το επιτρέπουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι σε σχέση με το πρώτο κλείδωμα, το οποίο ήταν πολύ πιο αυστηρό, υπάρχει περισσότερη κινητικότητα και τόνισε ότι: “Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ετοιμάζουμε για τη σταδιακή άρση μέτρων και προσπαθούμε να ενισχύσουμε διαδρομές, τόσο στη μέση σταθερή γραμμή, όπως το μετρό και τα λεωφορεία “. Είπε ότι το τελευταίο τρίμηνο, οι καθημερινές διαδρομές μεταφοράς έχουν αυξηθεί κατά περίπου 1.100 ανά ημέρα και έχουν προστεθεί περισσότερα από 200 λεωφορεία. “Με άλλα λόγια, κάνουμε καθημερινή διαχείριση κρίσεων, γιατί όπως όλοι καταλαβαίνουμε, ειδικά κατά τη διάρκεια των διακοπών, η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί”, πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών παραδέχτηκε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και όχι ρόδινη. Εξήγησε συγκεκριμένα ότι έπρεπε να αγοράσει λεωφορείο πριν από 11 χρόνια και ο στόλος έχει ανανεωθεί κατά 30%. Έχει προσληφθεί στα λεωφορεία και στο μετρό για 11 χρόνια και τώρα περισσότερες από 600 ενοικιάσεις γίνονται στο κράτος και με τη συνεργασία με το KTEL δημιουργούνται άλλες 550 θέσεις εργασίας.

Δήλωσε ότι σήμερα υπάρχουν 200 σύγχρονα λεωφορεία KTEL στις περιφερειακές γραμμές της λεκάνης Αττικής και επεσήμανε ότι ο μεγάλος διαγωνισμός είναι έτοιμος και οι πρώτες δοκιμαστικές διαδρομές με ηλεκτρικά λεωφορεία έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, έτσι ώστε να μπορεί να προχωρήσει η ανανέωση του στόλου, η οποία έχει καθυστερήσει για περισσότερο από μια δεκαετία.

«Δεν έχουμε ένα μαγικό ραβδί», παραδέχτηκε και είπε: «Κάνουμε ό, τι είναι ανθρώπινο δυνατό για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες και να πάμε στη δουλειά αλλά και να πάμε σε άλλες δραστηριότητες, επειδή τα μέσα μαζικής μεταφοράς λειτουργούν εντατικά ακόμη και στο ώρες αιχμής, αλλά και από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ “. Τόνισε ότι ο πολίτης, ο οποίος δεν έχει άλλα μέσα και πρέπει να πάει στη δουλειά, θέλει ανθρώπινες συνθήκες, σημειώνοντας ότι σήμερα η μέση ηλικία των λεωφορείων φτάνει τα 18 χρόνια, οπότε ο στόλος ανανεώνεται πολύ γρήγορα, οπότε νέα λεωφορεία θα λειτουργούν δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης το συντομότερο δυνατό.

Source