Τα σχέδια ηλεκτροδότησης της Hyundai για τα επόμενα χρόνια

Μέσω του αναπτυξιακού σχεδίου που ονομάζεται «Στρατηγική 2025», η Hyundai σκοπεύει να παρουσιάσει μεσοπρόθεσμα περισσότερα από 12 ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρία.

Η Hyundai ανακοίνωσε στα τέλη του καλοκαιριού την κυκλοφορία της νέας μάρκας Ioniq, η οποία θα είναι εξ ολοκλήρου «αφιερωμένη» σε ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες, ανοίγοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στον τομέα της ηλεκτρικής πρόωσης.

Με αυτό το όνομα, ο κορεατικός όμιλος θα αξιοποιήσει την κατασκευαστική του τεχνογνωσία στον τομέα της ηλεκτρικής πρόωσης για να εισαγάγει τρία νέα EV για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ακολουθούμενα από ακόμη πιο καινοτόμα μοντέλα για την κάλυψη της ταχέως αυξανόμενης ζήτησης. αγορά σε αυτόν τον τομέα.

Το πρώτο μοντέλο που θα στολιστεί με τη μάρκα Ioniq θα είναι ένα μεσαίου μεγέθους CUV, το οποίο θα ονομάζεται Ioniq 5 και θα κυκλοφορήσει στους δρόμους στις αρχές του 2021. Το Ioniq 5 βασίζεται στο πρωτότυπο «45» που παρουσίασε η Hyundai στη Φρανκφούρτη Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου το 2019. Το 2022, η Hyundai θα παρουσιάσει το Ioniq 6, ένα ηλεκτρικό sedan με βάση το Prophecy που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο, ακολουθούμενο στις αρχές του 2024 από το Ioniq 7, ένα μεγάλο SUV.

Τα μοντέλα Ioniq θα βασίζονται στην πλατφόρμα Electric Global Modular, επίσης γνωστή ως E-GMP, η οποία θα προσφέρει, μεταξύ άλλων, δυνατότητα γρήγορης φόρτισης και επαρκή.

Σύμφωνα με το ενημερωμένο σχέδιο της κορεατικής εταιρείας που κυκλοφόρησε σήμερα, η Hyundai σκοπεύει να έχει έως και 560.000 EV ανά έτος έως το 2025. Συνολικά, η εταιρεία αναμένει να εισαγάγει περισσότερα από 12 BEV, συμπεριλαμβανομένων των BEV με βάση το E-GMP. την πλατφόρμα Hyundai Motor Group για ειδικά EV.

Μακροπρόθεσμα, η Hyundai στοχεύει να εξασφαλίσει ηγετική θέση στην αγορά EV, κερδίζοντας μερίδιο 8-10% στην παγκόσμια αγορά έως το 2040. Από το 2030, η εταιρεία θα επεκτείνει σταδιακά τη διαθεσιμότητα ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία σε βασικές αγορές , στοχεύοντας τελικά στην πλήρη ηλεκτροκίνηση της σειράς προϊόντων έως το 2040. Όπως ανακοίνωσε, η εταιρεία στοχεύει να «εκδημοκρατίσει» ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε αναδυόμενες αγορές σε όλο τον κόσμο, όπως εκείνα της Ινδίας, της Ρωσίας και της Βραζιλίας,

Για τη μητρική εταιρεία Genesis, η μητρική εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα εντελώς νέο BEV, καθώς και μια έκδοση του τελευταίου, το 2021. Μετά τις αγορές της Κορέας και των ΗΠΑ, η Genesis σχεδιάζει να επεκτείνει την παρουσία της στην Κίνα και την Ευρώπη.

Source